Н У Х Т

«Масниця-FEST 2025» – яскраве, смачне й натхненне поєднання українських традицій зі сучасними гастрономічними тенденціями

28 березня 2025

«Масниця-FEST 2025» – яскраве, смачне й натхненне поєднання українських традицій зі сучасними гастрономічними тенденціями

Зі смаком, натхненням і щирими емоціями фінішував «Масниця-FEST 2025» – щорічний кулінарний конкурс факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, що об’єднав традиції та сучасність.

Конкурс, як і завжди, відбувся за ініціативи деканки факультету Віти Цирульнікової та заступниці деканки по роботі зі студентами Олени Тищенко. Метою заходу є підтримка кулінарної творчості, розвиток гастрономічного мислення та заохочення гастроекспериментів серед здобувачів освіти нашого університету, коледжів фахової передвищої освіти і школярів, майбутніх вступників і студентів. Конкурс є важливою складовою профорієнтаційної роботи, спрямованої на формування спільноти талановитих, креативних і натхненних молодих фахівців.

Напередодні Масного тижня, з 24 лютого по 2 березня, сторінки у соціальних мережах факультету перетворилися на простір для кулінарного самовираження. Це був естетичний і смачний марафон борошняних кулінарних виробів – класичних, автентичних, самобутніх і натхненних традиціями різних країн світу. Учасники готували млинці, млинчики, налисники, панкейки, млинцеві торти, рулети в авторських інтерпретаціях, а головне – вареники, кулінарний символ самобутнього свята.

Конкурсанти з ентузіазмом занурилися в кулінарну творчість: готували, знімали відео, публікували яскраві фото страв, приготованих із любов’ю і натхненням, а у відповідь отримали теплі слова підтримки, вподобайки та щире захоплення від онлайн-спільноти.

Організаційний комітет отримав 87 конкурсних робіт, серед яких роботи студентів усіх курсів спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» і 181 «Харчові технології», а також 13 робіт від здобувачів освіти Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ і Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ, 6 робіт учениць Української школи в Мюнхені SchlaUA (Німеччина), 2 роботи одинадцятикласниць Школи І-ІІІ ступенів №58 Шевченківського району м. Києва.

До журі конкурсу увійшли компетентні викладачі випускових кафедр – завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран, доцентки цієї ж кафедри Ольга Пушка, Оксана Кирпіченкова, доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ірина Силка, Наталія Стукальська.

Серед запрошених членів журі – успішні випускники факультету та представники професійної спільноти: шеф-кухар ресторану «Канапа» Іван Панчук; власниця online-кондитерської Milk Penguin, організаторка майстер-класів із кондитерського мистецтва, здобувачка наукового ступеня доктора філософії Алла Запорожан; стейкхолдер кафедри готельно-ресторанної справи – ресторан вишуканої французької кухні Citronelle та коктейль-бар Saint Bar.

На запрошення деканки Віти Цирульнікової до оцінювання робіт конкурсантів долучилися представники Київського професійного коледжу сфери послуг, з яким співпрацює факультет, члени методичної комісії та майстри харчових технологій, члени Асоціації Шеф-кухарів України Олена Гончар, Алла Сидорко, Ігор Тимченко (шеф-кухар ресторану «РеберБар»), Ольга Загоруйко, Леся Жовтенко.

Хоча перші два етапи конкурсу проходили у діджитал-просторі, урочиста церемонія нагородження переможців відбулася у змішаному форматі. У лабораторії-ресторані кафедри готельно-ресторанної справи зібралися члени журі, завідувачки випускових кафедр – Лариса Шаран (кафедра готельно-ресторанної справи) та Олександра Нєміріч (кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції), заступниця деканки по роботі зі студентами Олена Тищенко та деканка факультету Віта Цирульнікова.

До святкової події онлайн долучилися учасники конкурсу та співробітники відокремлених структурних підрозділів університету , які підтримували колег у прямому ефірі, створюючи атмосферу єдності, натхнення та академічної гордості.

Факультет ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка вітає переможців конкурсу «Масниця-FEST 2025»:

ГРАН-ПРІ – Поліна Ляхович (група ХЧ-4-3ск).
Номінація «Вибір Шефа» – Тетяна Дердюк (Івано-Франківський фаховий коледж РСіТ НУХТ).
І місце – Роман Бондарчук (група ХЧ-1-3).
ІІ місце – Дар’я Посухова  (група ЗГС-4-2), Діана Макаренко (група ГС-4-9), Тетяна Дердюк (Івано-Франківський фаховий коледж РСіТ НУХТ).
ІІІ місце – Марина Ігнатко і Крістіна Корюкова (Івано-Франківський фаховий коледж РСіТ НУХТ), Каріна Князь (група ГС-1-3М).
Номінація «Самобутність у презентації страви» – Ярослав Волосячик (ЛФКХПП НУХТ).
У категорії «Масничні вареники»:
І місце – Святослав Гринчишин (Івано-Франківський фаховий коледж РСіТ НУХТ).
ІІ місце – Поліна Ляхович (група ХЧ-4-3ск).
ІІІ місце – Анастасія Гановська (група ГС-3-7), Артем Джердж (Івано-Франківський фаховий коледж РСіТ НУХТ), Євген Томко (група ХЧ-2-3).
Номінація «Дебют першокурсника»:
І місце – Тетяна Курило (група ХЧ-1-3).
ІІ місце – Анна Корецька (група ХЧ-1-2), Лілія Карпенко (група ХЧ-1-1).
ІІІ місце – Марина Сенько (група ГС-1-8).
Номінація «Автентичний смак» – Анастасія Аносова (група ГС-1-9а).
Номінація «Дебют вступника» – Рудич Лідія (SchlaUA).

Цього року онлайн-голосування на офіційній сторінці факультету в Instagram об’єднало 1002 глядача, які активно підтримували учасників конкурсу. У номінації «Вибір глядачів» перемогу здобула Крістіна Корюкова – представниця Івано-Франківського фахового коледжу РСіТ НУХТ.

Переможці та номінанти конкурсу отримали пам’ятні грамоти та приємні подарунки, серед яких брендована продукція університету та факультету; сертифікати від закладів ресторанного господарства «Львівська майстерня шоколаду», піцерія «ПіцаХата», «Львівські Круасани»; подарунки від компанії OrientalCase, що спеціалізується на виробництві брендованої продукції.

Оргкомітет конкурсу висловлює подяку студентській раді університету за підтримку ініціатив факультету і сприяння зміцненню бренду НУХТ і факультету у вітчизняному освітньому просторі.

«Масниця-FEST» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка – це яскраве свято смаку, традицій та студентської креативності. Це платформа, що об’єднує студентську молодь, захоплену кулінарним мистецтвом, спраглу до знань, професійного зростання та творчої самореалізації. Учасники та переможці конкурсу – не просто талановиті здобувачі освіти, а майбутня кулінарна еліта України, рушійна сила індустрії гостинності, яка творить нову гастрономічну естетику.

Бажаємо всім натхнення, сміливих ідей і нових кулінарних шедеврів!

Готуймо українське. Смакуймо українське. Популяризуймо своє – українське!

Опублікований: 28-03-2025
Читайте також:
Сертифікати міжнародної практики вручили студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

За результатами партнерства кафедри готельно-ресторанної справи зі стейкхолдерами готельно-ресторанного господарства Болгарії була організована міжнародна виробнича практика студентів 4 курсу. Практична підготовка є важливою компонентою освітньо-професійної програми здобувачів вищої освіти, а закордонна практика сприяє успішному працевлаштуванню в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сертифікати міжнародної практики вручили студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 22 жовтня 2019

Викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки представляють НУХТ на фаховій виставці «Промисловий холод-2020»

Вперше викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого НУХТ беруть учать у фаховій виставці технологій промислового холодопостачання, кондиціонування та вентиляції «Промисловий холод-2020» не як відвідувачі, а як експоненти. Виставка працює 22-24 вересня у виставково...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки представляють НУХТ на фаховій виставці «Промисловий холод-2020» 23 вересня 2020

Стартували традиційні вересневі зустрічі з першачками в ННІХТ

Для досягнення успіхів у навчанні та забезпечення якості освіти важливо з перших днів ознайомити молоде поповнення університету з основами здобуття вищої освіти на першому бакалаврському рівні, з цілями і можливостями освітніх програм, ключовими датами і дедлайнами, з нормами академічності доброчесності, з можливістю вільного формування своєї індив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартували традиційні вересневі зустрічі з першачками в ННІХТ 11 вересня 2025

Відзнаки стейхолдеру ТОВ «Бердичевський пивоварний завод» за плідну співпрацю з НУХТ

ТОВ «Бердичевський пивоварний завод» в особі директора Володимира Ліпецького активно допомагає покращити матеріально-технічну базу для викладання дисциплін освітніх програм «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» освітнього ступеня «Бакалавр» та «Інжиніринг харчових виробництв» освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 133 «Галузеве м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відзнаки стейхолдеру ТОВ «Бердичевський пивоварний завод» за плідну співпрацю з НУХТ 30 жовтня 2023