Н У Х Т

Першу сходинку до кваліфікаційної роботи бакалавра подолали здобувачі-біотехнологи

21 грудня 2020

Першу сходинку до кваліфікаційної роботи бакалавра подолали здобувачі-біотехнологи

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся захист курсових робіт з дисципліни «Загальна мікробіологія і вірусологія». Ця курсова є початковою, так би мовити відправною точкою, у написанні майбутнього диплому. У рамках її виконання здобувачі шукали інформацію про властивості, сфери застосування та виробників цільового продукту мікробного синтезу. Обирали, на основі аналізу складу поживного середовища, умов культивування найкращий біологічний агент. Вчилися аналізувати склад поживного середовища та визначати параметри росту мікроорганізмів у періодичній культурі.

Безсумнівно, щоб написати якісну роботу, здобувачі опрацювали велику кількість наукової літератури. У допомогу їм були надані методичні рекомендації до підготовки курсової, викладачі організовували zoom-консультації.

Що ж до самого захисту, цьогоріч він теж відбувався по-новому – студенти готували презентації та доповіді, а викладачі – ситуативні задачі для визначення рівня обізнаності студента. Останнє стало основним індикатором якісної роботи і показувало вміння здобувачів використовувати знання, отримані під час виконання курсової.

Тож вітаємо третьокурсників із успішним захистом. Викладачі кафедри біотехнології і мікробіології сподіваються, що на закладеному підґрунті курсова робота з дисципліни «Технології мікробного синтезу лікарських засобів», яку здобувачі будуть виконувати вже в наступному навчальному семестрі, стане гідною сходинкою на шляху до кваліфікаційної роботи.

Опублікований: 21-12-2020
Читайте також:
Вручено сертифікати міжнародного стажування у готельних підприємствах Болгарії

Міжнародне партнерство кафедри готельно-ресторанної справи зі стейкхолдерами індустрії гостинності щодо організації закордонної практики продовжується. Здобувачі освітніх ступенів бакалавра та магістра спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» закріплювали теоретичні знання та формували практичні навички під час виробничої практики і стажуван...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вручено сертифікати міжнародного стажування у готельних підприємствах Болгарії 17 квітня 2024

Фінальний захист цьогорічних аспірантів кафедри біотехнології і мікробіології

2 лютого 2023 року відбувся третій захист дисертацій аспірантів кафедри біотехнології і мікробіології. У цей день свою роботу «Біоконверсія суміші відпрацьованої олії та С2-С6–субстратів у мікробний екзополісахарид етаполан» представляв один із кращих вихованців кафедри Андрій Вороненко. До складу разової спеціалізованої вченої ради увійшли: докто...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінальний захист цьогорічних аспірантів кафедри біотехнології і мікробіології 08 лютого 2023

Проблеми реалізації систем менеджменту безпечності харчових продуктів та їхньої сертифікації обговорили наші викладачки

23-24 вересня 2021 р. доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Вікторія Кійко та Марія Янчик взяли участь у роботі круглого столу «Проблеми реалізації систем менеджменту безпечності харчових продуктів та їхньої сертифікації» в рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Технології харчових продуктів і комбікормів», яка працювала в Одес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проблеми реалізації систем менеджменту безпечності харчових продуктів та їхньої сертифікації обговорили наші викладачки 27 вересня 2021

3D-друк, інновації та задачі: триває Smart-лекторій на честь 90-річчя кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Докладно про практичні аспекти 3D-друку розповів представник німецького закладу вищої освіти, інженер з машинобудування кафедри симуляцій департаменту інноваційно прогресивного машинобудування Східно-Баварського технічного інституту Юрій Келавець. Темою лекції-зустрічі був обраний новий і стрімко зростаючий напрям – «Практичні аспекти використання...

ЧИТАТИ ДАЛІ

3D-друк, інновації та задачі: триває Smart-лекторій на честь 90-річчя кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 07 листопада 2022