Н У Х Т

«Екватор» вступної кампанії: підсумки першого тижня подання заяв

19 липня 2018

«Екватор» вступної кампанії: підсумки першого тижня подання заяв

«Сьогоднішній день можна вважати «екватором» вступної кампанії – тиждень подачі заяв вже позаду і тиждень ще попереду, їх прийом триватиме до 18-ї години 26 липня. До 18-ї години 25 липня буде відкрита реєстрація електронних кабінетів. А вже 1 серпня відбудеться оприлюднення рейтингового списку вступників», – повідомив заступник міністра освіти і науки Юрій Рашкевич сьогодні, 19 липня, під час прес-конференції у МОН.

Він наголосив, що база, через яку відбувається реєстрація електронних кабінетів, працює бездоганно і жодного критичного збою за цей час в її роботі не було.

«Робота триває в штатному режимі. Якщо навіть бувають невеликі порушення, вони оперативно усуваються. Комунікація як зі вступниками, так і з приймальними комісіями налагоджена добре. Працюють гарячі лінії та електронні скриньки МОН та Інфоресурсу, для операторів ЄДЕБО створена окрема група в соціальній мережі, де можна швидко та напряму вирішити всі питання», – зазначив заступник міністра.

Загалом на ранок 19 липня вступники подали до вишів майже мільйон заяв на бакалавра, магістра та молодшого спеціаліста. З них понад половина – близько 600 тисяч заяв – подані в електронному вигляді.

Електронні кабінети зареєструвала вже 151 тисяча вступників – це понад 90% відсотків від очікуваної цього року кількості. З них 130 тисяч уже подали електронні заяви.

«Середня кількість заяв, яку на сьогодні подали вступники – 4. Згідно з Умовами прийому, кожний вступник може подати на бюджет до 7 заяв. Тобто, скоріше за все, більшість вступників чекають останніх днів вступної кампанії, щоб залежно від ситуації, рейтингових списків подати заяви, що залишилися. У підсумку тільки на бакалавра ми очікуємо близько мільйона заяв», – відзначив Юрій Рашкевич.

До нашого університету станом на 18 липня вже подано близько 4 тис. заяв для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти на денній та заочній формі. Середній конкурсний бал по університету складає 4,07 осіб на одне бюджетне місце на денній формі і 13,23 – на заочній.

Цього року серед наших вступників найпопулярнішими спеціальностями залишаються комп’ютерні науки, біотехнологія та біоінженерія, готельно-ресторанна справа, туризм, реклама і зв’язки з громадськістю, менеджмент, маркетинг, міжнародні економічні відносини, технологічна експертиза та безпека харчової продукції, харчові технології та інженерія.

Опублікований: 19-07-2018
Читайте також:
Наукові пошуки наших викладачів – тривають

Незабаром побачить світ унікальна монографія «Конкурентоспроможність страхового ринку України в умовах активізації глобалізаційних процесів» наукової групи завідувача кафедри фінансів, доктора наук Лади Шірінян, основні положення якої увійшли до нової Стратегії розвитку фінансового сектору України 2025 в частині небанківського фінансового сектору. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові пошуки наших викладачів – тривають 30 січня 2020

Весняний хімічний лекторій на кафедрі харчової хімії

Наші майбутні студенти – учні випускових класів, вже неодноразово мали змогу поєднати підготовку до ЗНО з цікавими лекціями з хімічних дисциплін на кафедрі харчової хімії. Про це свідчить неабияка популярність зимових хімічних лекторіїв, де майбутні вступники розглядали складні завдання, знайомилися з новітніми харчовими технологіями, куштували сма...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Весняний хімічний лекторій на кафедрі харчової хімії 12 квітня 2019

Стейкхолдери в дії!

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося засідання робочої групи у складі гаранток освітньо-професійних програм на освітніх рівнях «бакалавр» і «магістр» Світлани Усатюк та Лариси Арсеньєвої, викладачок кафедри Оксани Вашеки, Вікторії Кійко і Оксани Петруші, практиків – провідної фахівчині відділу контролю якості виробництва Департаменту ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стейкхолдери в дії! 22 лютого 2021

Наукові досягнення молоді до ювілею конференції

90 Ювілейна Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» й цьогоріч об’єднала обдаровану молодь для плідного спілкування з провідними вітчизняними та зарубіжними вченими, а також для випробування власних можливостей у ролі лідера, доповідача, на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові досягнення молоді до ювілею конференції 12 квітня 2024