Н У Х Т

«Екватор» вступної кампанії: підсумки першого тижня подання заяв

19 липня 2018

«Екватор» вступної кампанії: підсумки першого тижня подання заяв

«Сьогоднішній день можна вважати «екватором» вступної кампанії – тиждень подачі заяв вже позаду і тиждень ще попереду, їх прийом триватиме до 18-ї години 26 липня. До 18-ї години 25 липня буде відкрита реєстрація електронних кабінетів. А вже 1 серпня відбудеться оприлюднення рейтингового списку вступників», – повідомив заступник міністра освіти і науки Юрій Рашкевич сьогодні, 19 липня, під час прес-конференції у МОН.

Він наголосив, що база, через яку відбувається реєстрація електронних кабінетів, працює бездоганно і жодного критичного збою за цей час в її роботі не було.

«Робота триває в штатному режимі. Якщо навіть бувають невеликі порушення, вони оперативно усуваються. Комунікація як зі вступниками, так і з приймальними комісіями налагоджена добре. Працюють гарячі лінії та електронні скриньки МОН та Інфоресурсу, для операторів ЄДЕБО створена окрема група в соціальній мережі, де можна швидко та напряму вирішити всі питання», – зазначив заступник міністра.

Загалом на ранок 19 липня вступники подали до вишів майже мільйон заяв на бакалавра, магістра та молодшого спеціаліста. З них понад половина – близько 600 тисяч заяв – подані в електронному вигляді.

Електронні кабінети зареєструвала вже 151 тисяча вступників – це понад 90% відсотків від очікуваної цього року кількості. З них 130 тисяч уже подали електронні заяви.

«Середня кількість заяв, яку на сьогодні подали вступники – 4. Згідно з Умовами прийому, кожний вступник може подати на бюджет до 7 заяв. Тобто, скоріше за все, більшість вступників чекають останніх днів вступної кампанії, щоб залежно від ситуації, рейтингових списків подати заяви, що залишилися. У підсумку тільки на бакалавра ми очікуємо близько мільйона заяв», – відзначив Юрій Рашкевич.

До нашого університету станом на 18 липня вже подано близько 4 тис. заяв для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти на денній та заочній формі. Середній конкурсний бал по університету складає 4,07 осіб на одне бюджетне місце на денній формі і 13,23 – на заочній.

Цього року серед наших вступників найпопулярнішими спеціальностями залишаються комп’ютерні науки, біотехнологія та біоінженерія, готельно-ресторанна справа, туризм, реклама і зв’язки з громадськістю, менеджмент, маркетинг, міжнародні економічні відносини, технологічна експертиза та безпека харчової продукції, харчові технології та інженерія.

Опублікований: 19-07-2018
Читайте також:
Вийшла нова наукова монографія про технології заморожених плодово-ягідних напівфабрикатів

Будь-яка нова книга – це завжди цікавинка, подія в науковому житті. Авторський колектив – ректор університету Анатолій Українець, завідувач кафедри технології оздоровчих продуктів Галина Сімахіна, професор Наталія Науменко, асистент кафедри технології оздоровчих продуктів Світлана Камінська – підготував і видав наукову монографію «Заморожені плодов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вийшла нова наукова монографія про технології заморожених плодово-ягідних напівфабрикатів 01 жовтня 2019

Щодо проведення педагогічних експериментів всеукраїнського рівня подискутували викладачі Львівського коледжу НУХТ

Голова циклової комісії готельного обслуговування Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ Ірина Тарасюк і  викладач циклової комісії економічних дисциплін Юлія Журавель взяли участь у дискусійних панелях з теми проведення педагогічних експериментів всеукраїнського рівня та конференції «Упровадження дуальної форми нав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щодо проведення педагогічних експериментів всеукраїнського рівня подискутували викладачі Львівського коледжу НУХТ 26 жовтня 2018

У постійному фокусі кафедри готельно-ресторанної справи – академічна доброчесність всіх учасників освітнього процесу

За ініціативи в.о. завідувача кафедри готельно-ресторанної справи Лариси Шаран відбувся семінар «Академічна етика. Регламент перевірки на академічний плагіат кваліфікаційних робіт». Аудиторія в онлайні – здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня денної та заочної форм навчання, які приступили до виконання кваліфікаційної роботи. На се...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У постійному фокусі кафедри готельно-ресторанної справи – академічна доброчесність всіх учасників освітнього процесу 27 жовтня 2021

На кафедрі експертизи харчових продуктів – гості з Малої академії наук

На кафедру експертизи харчових продуктів разом із класним керівником Тетяною Романченко завітали школярі 8-го класу закладу освіти №3 м. Бровари, які навчаються в Малій академії наук України. Доцент кафедри Світлана Усатюк ознайомила гостей із освітніми програмами, за якими навчаються здобувачі вищої освіти в університеті, переліком дисциплін, з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі експертизи харчових продуктів – гості з Малої академії наук 07 лютого 2020