Н У Х Т

«АРТЕРІУМ» – корпорація майбутнього

20 квітня 2023

«АРТЕРІУМ» – корпорація майбутнього

Здобувачі-біотехнологи першого і третього курсів отримали унікальну можливість дізнатися про українську фармацевтичну Корпорацію «Артеріум» та її виробничі потужності, здійснивши онлайн-подорож на сучасне українське фармацевтичне виробництво, де знайшли свою роботу мрії випускники кафедри біотехнології і мікробіології, а нині менеджери Корпоративного Університету Корпорації «Артеріум» Катерина Покойовець та Ігор Ключка, які й стали екскурсоводами у цій захоплюючій подорожі.

Онлайн-екскурсія вийшла дуже змістовною – здобувачі освіти дізналися буквально про все. Сьогодні продукцію торгової марки «Артеріум» виготовляють два великих заводи – «Київмедпрепрепарат» (м. Київ) і «Галичфарм» (м. Львів), які об’єднались у 2005 році. Основним напрямом роботи «Київмедпрепарату» є виробництво антибіотиків, а «Галичфарму» – фітопрепаратів.

Нині корпорація «Артеріум» входить до топ-5 на фармацевтичному ринку України, її продуктовий портфель налічує більше 150 препаратів (рецептурних, безрецептурних, препаратів на рослинній основній і навіть дієтичних добавок). Крім того, з 2006 року в виробничому сегменті присутні також ветеринарні препарати. Корпорація «Артеріум» розробляє і виробляє найрізноманітніші лікарські форми: таблетки, капсули, сиропи, ін’єкції у флаконах і ампулах, краплі, інфузії, порошки для приготування суспензій, мазі, саше, екстракти, за виготовленням яких майбутні біотехнологи спостерігали на онлайн-екскурсії.

Завдяки віртуальному туру, який підготували Катерина Покойовець та Ігор Ключка, здобувачі освіти змогли по-справжньому поринути в атмосферу виробництва, «відвідати» цех твердих, ін’єкційних і м’яких форм, «пройтись» коридорами корпорації, побачити класи чистоти A, B, C і D, «завітати» до дослідного центру та аналітичної лабораторіїю. Крім того, екскурсія супроводжувалась додатково відеоматеріалами задля наочного відображення роботи обладнання, тому екскурсанти змогли зануритися навіть у проведення деяких технологічних процесів. Також вони дізналися про заходи контролю якості для забезпечення безпеки та ефективності фармацевтичної продукції. Вразила студентів інформація про те, що більшість обладнання виготовляється на замовлення підприємства та є унікальним, оскільки враховуються всі аспекти майбутнього використання з певною сировиною, дезинфікуючими заходами.

Не зважаючи на воєнний стан у країні, компанія «Артеріум» продовжує виробництво та розвиток, розробляючи нові фармпродукти.

Екскурсоводи відповіли на всі питання здобувачів освіти, зокрема про проходження переддипломної практики і майбутнє працевлаштування, спираючись на  власний досвід.

Здобувачі освіти щиро вдячні фахівцям за цікаву екскурсію, яка є дуже корисною для майбутніх фахівців. Наприклад, третьокурсники у ході онлайн-візиту на підприємство змогли закріпити свої знання з дисципліни «Промислова технологія лікарських засобів».

Познайомившись з таким інноваційним високотехнологічним виробництвом, як «Артеріум», наші майбутні біотехнологи ще раз переконалися, які перед ними розкриваються кар’єрні можливості й потенціал розвитку для вітчизняної та світової фармації.

Опублікований: 20-04-2023
Читайте також:
Підведені підсумки ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Туризм»

15-17 травня на базі нашого університету відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Туризм». Вдруге університет мав честь приймати гостей з усіх куточків України.  Цього разу заявки на участь подали 89 бакалаврів і 16 магістрів із 47 університетів, що готують фахівців для туристичної сфери. До складу журі олімпіади ув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підведені підсумки ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Туризм» 17 травня 2018

З маркетинговими технологіями для популяризації органічного виробництва ознайомилися наші викладачі

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь в лекції-тренінгу «Застосування маркетингових технологій для популяризації органічного виробництва», що відбувся в рамках циклу лекцій-тренінгів з питань розвитку зеленого переходу та екологізації агропродовольчого бізнесу в Україні, які організувала Сільськогосподарс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З маркетинговими технологіями для популяризації органічного виробництва ознайомилися наші викладачі 10 березня 2025

Чоловіча збірна університету з футзалу, розгромивши суперника з рахунком 12:0, вийшла до півфіналу Кубку ФАСК

На стадії 1/4 розіграшу Кубку ФАСК із футзалу серед студентських команд вищих навчальних закладів чоловіча збірна нашого університету з футзалу приймала у себе гостей з Київського університету імені Бориса Грінченка. Обидва колективи ведуть боротьбу за призові місця у Вищій лізі, тому гра очікувалась досить цікава та динамічна. Першу небезпечну на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чоловіча збірна університету з футзалу, розгромивши суперника з рахунком 12:0, вийшла до півфіналу Кубку ФАСК 14 лютого 2018

Локальний моніторинг освітньої програми «Харчові технології та інженерія» розпочато в Навчально-науковому інституті харчових технологій

На початку січня в Навчально-науковому інституті харчових технологій відбулося перше у 2023 році засідання робочої групи з перегляду освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» спеціальності 181 «Харчові технології» освітнього ступеня «бакалавр». Гарантка освітньої програми Оксана Кочубей-Литвиненко окреслила коло завдань, які ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Локальний моніторинг освітньої програми «Харчові технології та інженерія» розпочато в Навчально-науковому інституті харчових технологій 13 січня 2023