Н У Х Т

Теоретичні знання з технології кулінарної продукції опановують студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

14 листопада 2018

Теоретичні знання з технології кулінарної продукції опановують студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите лекційне заняття доцента Оксани Кирпіченкової.

Дисципліна «Технологія продукції ресторанного господарства» є невід’ємною складовою якісної професійної підготовки майбутніх рестораторів і готельєрів. Темою заняття була технологія кулінарної продукції із сільськогосподарської птиці, пернатої дичини і кролів. На занятті були присутні доценти, старші викладачі й асистенти кафедри, заступник декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу з навчальної роботи Наталія Бондар, а також фахівець Навчально-методичного управління університету Алла Оскілко.

Викладач обговорила зі студентами ІІІ курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» класифікацію кулінарної продукції з птиці, дичини та кролів; способи та режими теплового оброблення; харчову цінності цієї групи кулінарної продукції; теоретично обґрунтувала фізико-хімічні процеси, що відбуваються під час теплового оброблення; а також надала рекомендації щодо умов, термінів зберігання та реалізації страв із птиці, дичини та кролів.

Для розкриття теми та набуття студентами теоретичних знань лектор використала мультимедійну презентацію, наповнену ілюстративним матеріалом (технологічні схеми, таблиці, фото кулінарної продукції) і роздатковий матеріал, а також підтримувала постійний контакт із аудиторію і надавала практичні рекомендації щодо організації виробництва кулінарної продукції в умовах закладів ресторанного господарства.

Викладачі кафедри, які були присутні на відкритому лекційному занятті, оцінили високий науково-методичний рівень доцента Оксани Кирпіченкової. Мета лекції – набуття теоретичних знань із технології виробництва кулінарної продукції з сільськогосподарської птиці, пернатої дичини та кролів була досягнута.

Опублікований: 14-11-2018
Читайте також:
Поєднання теоретичних знань і практичних навичок

Функціонування в умовах карантину корегує діяльність усіх без винятку підприємств та організацій, у тому числі й закладів вищої освіти. Виклики сьогодення змушують до переорієнтації освітнього процесу шляхом чергування оnline та ofline навчання. У цих умовах опанування здобувачами дисциплін, передбачених навчальним планом, зокрема практична підгото...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поєднання теоретичних знань і практичних навичок 13 жовтня 2020

Нове бакалаврське поповнення кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти денної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія». Екзаменаційну комісію очолив завідувач кафедри, професор Володим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове бакалаврське поповнення кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 27 червня 2022

Наші студенти-програмісти успішно здолали перший етап AUCPC-2020

26 вересня відбувся перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування AUCPC 2020 року, який вперше проходив у незвичному онлайн-форматі з оновленими умовами. Кращі студенти-програмісти Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ не злякалися нових умов, адже готувалися до туру, терміни якого переносили двічі. Команда коледжу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші студенти-програмісти успішно здолали перший етап AUCPC-2020 30 вересня 2020

Як у Навчально-науковому інституті харчових технологій цьогорічних першокурсників вітали

29 серпня 2019 року в актовій залі НУХТ дружна родина Навчально-наукового інституту харчових технологій тепло вітала нових студентів-першокурсників. Важко не погодитися, що це знакова подія в житті кожного студента.  Студентське життя – калейдоскоп найрізноманітніших подій, та день посвяти в студенти може бути лише один. Цей день завжди хвилюючий,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як у Навчально-науковому інституті харчових технологій цьогорічних першокурсників вітали 30 серпня 2019