Н У Х Т

Оновлення та перспективи освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія»

05 лютого 2025

Оновлення та перспективи освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія»

У рамках проведення локального моніторингу освітньо-професійної програми (ОПП) «Промислова та фармацевтична біотехнологія» підготовки здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся ряд зустрічей.

Так, онлайн-зустріч розширеної робочої групи ОПП, у якій взяли участь викладачі, задіяні у створенні та реалізації програми: член робочої групи д.т.н., професор Віктор Стабніков, д.б.н., професорка Тетяна Пирог, д.б.н., доцентка Людмила Буценко, членкиня робочої групи к.б.н., доцентка Оксана Скроцька, к.б.н., доцентка Інна Лич, к.т.н., гарантка ОПП, доцентка Вікторія Красінько та деканка факультету біотехнології та екологічного контролю, к.т.н., доцентка Наталія Грегірчак, була присвячена обговоренню поточного стану реалізації освітньо-професійної програми та перспектив її розвитку. Зокрема, розглядались і рекомендації експертів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти за результатами акредитації ОПП «Промислова та фармацевтична біотехнологія», успішно пройденої восени 2024 року. Робоча група розглянула також результати опитування магістрантів, які дозволили виявити сильні та слабкі сторони програми.

Серед сильних сторін було відзначено: високий рівень підготовки викладацького складу, залучення до навчального процесу провідних фахівців галузі, можливість проходження практики на базі провідних підприємств, студентоцентрованість і націленість на реалізацію індивідуальної освітньої траєкторії здобувачів, можливість віддалено та ефективно навчатися й комунікувати з викладачами завдяки доступу до унікальних навчальних ресурсів: Науково-технічної бібліотеки НУХТ і курсів дисциплін ОПП, розміщених на платформі дистанційної освіти Moodle, які постійно оновлюються та модернізуються.

Слабкими сторонами було визначено: недостатню академічну мобільність учасників освітнього процесу, обмеженість англомовного викладання на ОП.

Перспективи розвитку програми включають: розширення співпраці з міжнародними партнерами, впровадження новітніх технологій у навчальний процес, підвищення рівня англомовної підготовки магістрантів.

Було також визначено можливі ризики, зокрема зниження контингенту вступників на ОП, зумовлене об’єктивними причинами, нестабільне фінансування освітньої діяльності і наукових досліджень.

Основні моменти зустрічі зі здобувачами ОПП включали обговорення поточного стану реалізації освітньої програми, її відповідність цілям, стратегії і місії НУХТ, а також перспектив розвитку ОПП і можливих ризиків. Особлива увага була приділена викликам, пов'язаним із реалізацією ОП в умовах воєнного часу, що створює значні труднощі для викладання, наукової роботи та студентського життя. Також було наголошено на необхідності підвищення мотивації студентів до вступу до магістратури, враховуючи сучасні реалії та можливості розвитку професійної кар'єри

Ці зустрічі дозволили окреслити подальші кроки для удосконалення ОПП «Промислова та фармацевтична біотехнологія» та підвищення її привабливості для вступників. Результати обговорення будуть враховані при розробленні редакції ОПП 2025 рік і плануванні заходів на наступний навчальний рік.

Опублікований: 05-02-2025
Читайте також:
Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності досліджують викладачі кафедри готельно-ресторанної справи

7-8 вересня викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та здобувачі вищої освіти долучилися до участі в роботі II Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності». Урочисто відкрили конференцію та привітали присутніх: проректор із наукової роботи та зовнішніх зв’язків Львівського державного університ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності досліджують викладачі кафедри готельно-ресторанної справи 08 жовтня 2021

Першокурсники знайомляться з історією університету

З нагоди святкування 135-річчя НУХТ першокурсники спеціальності «Туризм» відвідали Музей історії та розвитку університету. Завдяки цікавій екскурсії по експозиції студенти дізналися про історію університету, його визначних випускників, перемоги. Побачили нагороди, кубки та трофеї. Багата історія та численні здобутки вкотре переконали першокурсник...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники знайомляться з історією університету 03 жовтня 2019

Свято для випускників сертифікатної програми «Професія сомельє і науково-практичні основи дегустації вин та алкогольних напоїв»

3 березня 2020 р. відбулося урочисте вручення сертифікатів слухачам-випускникам сертифікатної програми «Професія сомельє і науково-практичні основи дегустації вин та алкогольних напоїв». У церемонії взяли участь начальник навчально-методичного відділу університету Валерій Виговський, керівник програми, професор кафедри біотехнології продуктів брод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято для випускників сертифікатної програми «Професія сомельє і науково-практичні основи дегустації вин та алкогольних напоїв» 04 березня 2020

Насичене життя Кам’янець-Подільського коледжу харчових технологій НУХТ

5 березня 2019 року у Кам’янець-Подільському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся I етап студентської олімпіади з іноземної мови.  Найкращі знавці англійської мови виконували нелегкі завдання, що вимагали глибоких знань із предмета. Конкурс проходив у чотири тури: перший – аудіювання автентичного тексту (аудіозапис) та виконання завдань до зм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Насичене життя Кам’янець-Подільського коледжу харчових технологій НУХТ 06 березня 2019