Н У Х Т

Зразок викладацької майстерності: відкрита лекція завідувачки кафедри харчової хімії

19 березня 2024

Зразок викладацької майстерності: відкрита лекція завідувачки кафедри харчової хімії

«Простота – це те, що найскладніше в світі; це остання межа досвідченості та останнє зусилля генія». Так сказав видатний митець Леонардо да Вінчі. Цим золотим правилом керуються викладачі кафедри харчової хімії, що іще раз підтвердила на своїй відкритій лекції завідувачка кафедри Світлана Бондаренко. Професорка вкотре підтвердила майстерність викладання, що ґрунтується на величезному досвіді хіміка-синтетика.

Лекційне заняття з дисципліни «Технологія синтезу і біосинтезу біологічно активних речовин» для здобувачів групи ХТ-1-16М відбулося 18 березня 2024 року. Крім колег, на лекції були присутні директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко та гарантка освітньої програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» Тетяна Бойчук.

Тема лекції «Методи побудови карбонового скелету в молекулах біологічно активних сполук» ще раз підтвердила зв′язок дисципліни з іншими компонентами освітньої програми, починаючи з першого курсу бакалаврського рівня освіти.

На початку заняття лекторка нагадала основні поняття і визначення карбонового скелету, функціональної групи, синтетичних методів тощо. Були детально розглянуті механізми та умови проведення реакцій Вюрца, Вюрца-Фітіга, Гриньяра. Далі викладачка докладно пояснила значення реакцій крос-поєднання для синтезу природних метаболітів. Ілюстративно і докладно розглянула значення для сучасного органічного синтезу реакцій Хека, Нігіши і Судзукі. Відчувався тісний науковий контакт лекторки з аудиторією.

Колеги високо оцінили лекцію, особливо відзначивши структурованість, послідовність викладеного матеріалу, зручність для сприйняття здобувачами, оформлення презентації. Однозначно можна твердити, що лекція є зразком викладацької майстерності. Тож, бажаємо Світлані Бондаренко здоров’я, успіхів у науковій і педагогічній діяльності на посаді завідувачки кафедри харчової хімії!

Опублікований: 19-03-2024
Читайте також:
День єднання у НУХТ

16 лютого, у День єднання, колектив нашого університету зустрівся біля Державного прапора України, встановленого перед головним корпусом НУХТ. Продемонструвати свою силу духу, єдність, згуртованість і висловити підтримку нашому народу й українським військовим прийшли ректорат, керівники і працівники навчальних і наукових підрозділів, співробітники ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День єднання у НУХТ 16 лютого 2022

Визначати якість олій навчилися студенти-скороченики кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Асистент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Тетяна Роман провела відкрите лабораторне заняття «Методи визначення показників якості жирів та олії» з дисципліни «Загальні технології харчової промисловості» для студентів першого скороченого курсу навчання за спеціальністю 181 «Харчові технології». На заняття завітали заступник дек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначати якість олій навчилися студенти-скороченики кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 18 березня 2019

Вчена рада вирішує кадрові питання

Сьогодні у дистанційному форматі відбулося додаткове засідання вченої ради, присвячене вирішенню кадрових питань. Ректор, професор Олександр Шевченко розпочав засідання з оголошення наказу по університету про ротацію у складі вченої ради, що відбулася у зв’язку із оновленням складу студентської ради університету. Далі перейшли до розгляду питань ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчена рада вирішує кадрові питання 16 грудня 2024

Про можливості платформи Web of Science дізналися наші науковці від фахівців Науково-технічної бібліотеки університету

5 березня у Науково-технічній бібліотеці університету відбувся науково-практичний семінар «Можливості платформи Web of Science». Доповідач Інна Путіліна надала практичні поради щодо роботи з інформаційною платформою Web of Science та її основною колекцією Web of Science Core Collection. Були розглянуті питання пошуку якісних актуальних публікацій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про можливості платформи Web of Science дізналися наші науковці від фахівців Науково-технічної бібліотеки університету 05 березня 2019