Н У Х Т

Зовнішніх стейкхолдерів до проведення методичних семінарів залучає кафедра експертизи харчових продуктів

07 червня 2022

Зовнішніх стейкхолдерів до проведення методичних семінарів залучає кафедра експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів у режимі онлайн-конференції відбувся методичний семінар «Стандартизація та її роль в усуненні технічних бар’єрів у торгівлі».

Доповідачка – провідна інженерка науково-дослідного відділу з розроблення та технічної перевірки стандартів Управління національної та міжнародної стандартизації Державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» Світлана Кохан.

Лекторка висвітлила основні питання щодо змін, прийнятих на законодавчому рівні у сфері стандартизації та визначенні показників безпечності харчових продуктів: у Законі України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» щодо реформування системи технічного регулювання та стратегії її розвитку, оновленні комплексу основоположних стандартів, скасуванні стандартів ГОСТ та розробленні національних стандартів України. Доповідачка також присвятила значну увагу питанню затвердження нормативної документації, надала рекомендації щодо можливості ознайомлення здобувачів вищої освіти з вимогами до показників якості та безпечності харчових продуктів, які зазначені у національних стандартах України.

Фахівчиня надала обґрунтовані відповіді на запитання присутніх, висловила побажання й надалі проводити спільні заходи та залучати більшу кількість здобувачів вищої освіти до проведення практичної підготовки на базі Державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості».

За результатами обговорення викладачами кафедри було прийнято рішення про використання представленої інформації як у навчальному процесі здобувачів вищої освіти під час викладання лекційних матеріалів та підготовці кваліфікаційних робіт освітніх ступенів бакалавра та магістра, так і в їхній науковій діяльності.

Учасники подякували за організацію методичного семінару за участі зовнішнього стейкхолдера гарантці освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» підготовки бакалаврів, доцентці кафедри експертизи харчових продуктів Світлані Усатюк. 

Опублікований: 07-06-2022
Читайте також:
Директор Інституту стратегічних оцінок зустрівся зі студентами й викладачами Навчально-наукового інституту економіки і управління

14 листопада 2019 року в Студентському клубі відбулася зустріч директора Інституту стратегічних оцінок, академіка НААН України, доктора економічних наук, професора Павла Гайдуцького зі студентами Навчально-наукового інституту економіки і управління (ННІ ЕіУ). Зустріч була організована кафедрою міжнародної економіки за ініціативи завідувачки кафедри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Директор Інституту стратегічних оцінок зустрівся зі студентами й викладачами Навчально-наукового інституту економіки і управління 15 листопада 2019

Святкування Дня рідної мови у Вінницькому коледжі НУХТ

В українській світлиці Вінницького коледжу нашого університету відбулося свято з нагоди Міжнародного дня рідної мови «Кращої, ніж рідна, мови не буває…». Червоною ниткою дійства проходила думка про неоціненний Божий дар українському народові – рідну мову, названу Берегинею і Богородицею, найбільшим духовним скарбом і національною гордістю. Доскона...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Святкування Дня рідної мови у Вінницькому коледжі НУХТ 28 лютого 2017

Онлайн-консультування викладачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

27 та 28 травня відбулися онлайн-консультації завідувачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професора Олександри Нєміріч з дисципліни «Теоретичні основи технології продукції ресторанного господарства» для здобувачів груп ХЧ-3-13ск і ХЧ-3-14ск за допомогою сервісу відеоконференцій ZOOM. Під час консультацій здобувачі були озна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-консультування викладачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 28 травня 2020

Нові наукові розробки презентують виробничникам наші фахівці

Доценти кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого Євгеній Бабко і Валентин Олішевський  здійснили поїздку на ряд цукрових заводів Хмельницької та Волинської областей. Зокрема, фахівці плідно поспілкувалися з керівництвом і співробітниками ТОВ «Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові наукові розробки презентують виробничникам наші фахівці 11 січня 2018