Н У Х Т

Зовнішніх стейкхолдерів до проведення методичних семінарів залучає кафедра експертизи харчових продуктів

07 червня 2022

Зовнішніх стейкхолдерів до проведення методичних семінарів залучає кафедра експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів у режимі онлайн-конференції відбувся методичний семінар «Стандартизація та її роль в усуненні технічних бар’єрів у торгівлі».

Доповідачка – провідна інженерка науково-дослідного відділу з розроблення та технічної перевірки стандартів Управління національної та міжнародної стандартизації Державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» Світлана Кохан.

Лекторка висвітлила основні питання щодо змін, прийнятих на законодавчому рівні у сфері стандартизації та визначенні показників безпечності харчових продуктів: у Законі України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» щодо реформування системи технічного регулювання та стратегії її розвитку, оновленні комплексу основоположних стандартів, скасуванні стандартів ГОСТ та розробленні національних стандартів України. Доповідачка також присвятила значну увагу питанню затвердження нормативної документації, надала рекомендації щодо можливості ознайомлення здобувачів вищої освіти з вимогами до показників якості та безпечності харчових продуктів, які зазначені у національних стандартах України.

Фахівчиня надала обґрунтовані відповіді на запитання присутніх, висловила побажання й надалі проводити спільні заходи та залучати більшу кількість здобувачів вищої освіти до проведення практичної підготовки на базі Державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості».

За результатами обговорення викладачами кафедри було прийнято рішення про використання представленої інформації як у навчальному процесі здобувачів вищої освіти під час викладання лекційних матеріалів та підготовці кваліфікаційних робіт освітніх ступенів бакалавра та магістра, так і в їхній науковій діяльності.

Учасники подякували за організацію методичного семінару за участі зовнішнього стейкхолдера гарантці освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» підготовки бакалаврів, доцентці кафедри експертизи харчових продуктів Світлані Усатюк. 

Опублікований: 07-06-2022
Читайте також:
Розпочався прийом заяв від вступників на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр»

13 серпня 2020 року у нашому університеті розпочався прийом заяв і документів від вступників на основі повної загальної середньої освіти на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр». За даними порталу Вступ.ОСВІТА.UA у перший день до НУХТ вступники подали 411 заяв, як на бюджетну, так і на контрактну форму навчання.  Приймальна комісія НУХТ рекоменду...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочався прийом заяв від вступників на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» 14 серпня 2020

Першокурсники у Національному музеї Тараса Шевченка

Першокурсники освітньої програми «Технології харчування» (група ХЧ-1-4) разом із кураторкою, доценткою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Зоряною Романовою відвідали Національний музей Тараса Шевченка. Експозиція музею займає 15 залів і поділена на дві частини. У першій – за хронологічно-тематичним принципом висвітлюється біогр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники у Національному музеї Тараса Шевченка 02 травня 2024

З духовними скарбами України знайомить Профком співробітників НУХТ

Профком співробітників НУХТ організував екскурсію для всіх бажаючих до Свято-Михайлівського Золотоверхого Монастиря – діючого в Києві православного монастиря Православної церкви України на честь Архангела Михаїла. Ігумен Михаїл провів екскурсію територією монастиря, окреслив історію заснування Свято-Михайлівського Золотоверхого Собору, розповів пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З духовними скарбами України знайомить Профком співробітників НУХТ 12 жовтня 2023

Незрівнянний практичний досвід отримують здобувачі під час стажувань у провідних компаніях

Літо – це не лише час відпочинку, а й чудова можливість для самовдосконалення в обраній професії. Наші бакалаври після завершення третього курсу навчання за освітньо-професійною програмою «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» вже мають чимало теоретичних знань і базови...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Незрівнянний практичний досвід отримують здобувачі під час стажувань у провідних компаніях 16 вересня 2024