Н У Х Т

Освітня спільнота факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка презентує університетський потенціал

24 вересня 2025

Освітня спільнота факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка презентує університетський потенціал

Потужна студентсько-викладацька команда факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка взяла активну участь у масштабному гастрономічному заході Young Chefs. Urban, який відбувся у КВЦ «Парковий» і став платформою для обміну досвідом, презентації інноваційних гастрономічних практик, синергії між освітнім середовищем та представниками індустрії.

Деканка факультету, гарантка освітньої програми «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» Віта Цирульнікова та її заступниця Олена Тищенко висловлюють щиру вдячність організаторам івенту за можливість 50 представникам із числа викладачів і студентів факультету бути учасниками заходу. Це реальна можливість орієнтувати здобувачів освіти на сьогоденні потреби індустрії гостинності, поглибити їх теоретичні знання, сприяти розвитку їх практичних навичок, критичного мислення та пошуку ефективних комунікаційних стратегій. Участь у таких заходах надихає студентів до професійного розвитку, нових гастроекспериментів, не тільки досліджувати тренди індустрії, а й охоче долучатися до ком’юніті тих, хто їх створює і розвиває гастрономічну культуру нашої країни.

Наставники академічних груп разом зі здобувачами бакалаврських і магістерських програм спеціальності «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», представники факультетської студентської ради на чолі з Поліною Ляхович згідно з насиченою програмою Young Chefs. Urban були учасниками майстер-класів від молодих шефів країни, Pastry Jam Session, панельних дискусій, гастро-перформансів, поп-апів відомих закладів, гастрономічної лабораторії та all day нетворкінгу, що дозволило зануритися в актуальні тренди, обговорити виклики та окреслити перспективи розвитку сфери гостинності.

Серед спікерів івенту – провідні ресторатори, шеф-кухарі, гастроентузіасти та креатори соціально відповідальних гастропроєктів, зокрема співвласник і шеф-кухар Food Spot, Pie Spot Pizza, Pie Spot Burger Club, Thai Spot, Chica Poblana, СПЕЛЬТА, СПЕЛЬТА Золоті, Kyivkraut Ілля Сьомін, співавторка проєкту Лавка деокупації Наталі Артюшенко, шеф-кухар закладу «Автостанція» Руслан Мірошніченко, засновник гастро-проєкту «Ресторан, якого не існує», військовослужбовець Микита Чумаков, керуючий кав’ярнями книгарні «Сенс» Артур Козлов, керуюча бару UnderWu Bar/vinyl store Інна Божок, креаторка виробів із листкового тіста та хліба пекарні Bakehouse Інна Даценко, бренд-кондитерка Cheese Bakery Катерина Краус.

Особливої уваги заслуговує активна участь студента факультету (освітня програма «Технології харчування»), яскравого представника нової генерації кулінарів Юрія Біленя, який став одним із молодих перспективних шефів заходу, та отримав активну підтримку студентства факультету.

Нетворкінг викладачів кафедри готельно-рестоанної справи з представниками індустрії гостинності – гостями заходу, а також спілкування зі спікерами в камерному форматі сприяли посиленню професійних зв’язків і започаткуванню колаборацій. Завідувачка кафедри Лариса Шаран, професорка Тетяна Сильчук, доцент Вячеслав Губеня, доцентки Ольга Пушка, Оксана Кирпіченкова, Асьят Абрамова, Ольга Дулька та старша викладачка Олена Тищенко разом із представниками професійного середовища ретельно проаналізували реальні кейси, що ілюструють конкретні проблеми, виклики та рішення в готельно-ресторанній справі та кейтерингу.

Колектив факультету постійно працює над формуванням партнерських зв’язків із роботодавцями, галузевими експертами та практиками, що дозволяє інтегрувати актуальний професійний досвід у освітній процес, удосконалювати освітні програми, підвищуючи їх прикладну спрямованість, а також забезпечувати готовність випускників до реальних викликів у професійній діяльності.

Участь представників академічної спільноти у таких масштабних професійних заходах, як головна гастроподія року Young Chefs. Urban (проєкт компанії Hoteliero), дозволила презентувати фахівцям індустрії гостинності наш університет як потужний освітньо-науковий простір із сучасними та актуальними для сьогодення освітніми програмами, інноваційними підходами у викладанні, вагомими науковими здобутками і можливостями всебічного розвитку здобувачів освіти.

Опублікований: 24-09-2025
Читайте також:
Українська вишиванка – національний оберіг, «молитва без слів», що об’єднує українців!

Щороку, третього четверга травня Україна святкує Всесвітній день вишиванки. Це свято національної єдності, метою якого є збереження споконвічних народних традицій  і об’єднання українців навколо вишиванки – святині, яка  несе в собі духовне багатство, традиційний зв’язок багатьох поколінь, що не переривається віками. Кожного року кафедра гуманітар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Українська вишиванка – національний оберіг, «молитва без слів», що об’єднує українців! 21 травня 2020

Інтернет-технології – нові можливості для фінансистів

25 квітня 2018 року викладачі кафедри фінансів взяли участь в українському форумі Інтернет-діячів iForum-2018, що працював у Міжнародному виставковому центрі. Програмою конференції були передбачені дев’ять основних напрямів із тематичними виступами, які відбувалися одночасно в декількох залах. Після офіційного відкриття на головній сцені, доповіді...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтернет-технології – нові можливості для фінансистів 26 квітня 2018

Атестації педагогічних працівників у фахових коледжах університету

Наперекір жорстокій агресії рф, заклади освіти здійснюють освітній процес скрізь, де це можливо та дозволяє безпекова ситуація. Не виключення і навчально-науковий комплекс нашого університету, базовий заклад освіти якого знаходиться у столиці, а відокремлені структурні підрозділи – фахові коледжі – у регіонах. Крім навчання наших здобувачів освіти,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Атестації педагогічних працівників у фахових коледжах університету 05 квітня 2022

Триває профорієнтаційний марафон фахівців Підготовчого відділення університету Київщиною

7 жовтня завідувачка Підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету Валентина Кудіна відвідала Кучаківську загальноосвітню школу І-III ступенів Бориспільської міської Ради Київської області, де її гостинно зустріла  директорка Лариса Кравцова. Підсумком зустрічі стало підписання угоди про співпра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває профорієнтаційний марафон фахівців Підготовчого відділення університету Київщиною 08 вересня 2021