Н У Х Т

Зони елітарної освіти на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

20 грудня 2023

Зони елітарної освіти на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

У межах вивчення дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства. Модуль 1. Якість та безпечність харчових продуктів з основами НАССР» здобувачі бакалаврської освітньої програми «Технології харчування» під керівництвом гаранта програми, професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна взяли участь у сертифікатному курсі «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач». Курс організовано на платформі Prometheus за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України у рамках проєкту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні».

Курс розрахований на чотири тижні й складається з 15 лекцій, присвячених міжнародному і харчовому законодавству України; вимогам щодо операторів ринку харчових продуктів; вимогам до гігієни харчових продуктів; механізму перевірки державою операторів ринку харчових продуктів; вимогам законодавства щодо впровадження системи управління безпечністю харчової продукції і послідовністю впровадження НАССР; проведенню аудиту постійнодіючих процедур, заснованих на принципах НАССР.

Нагадаємо, в Україні впроваджена європейська модель контролю над якістю та безпечністю харчових продуктів НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point), яка дозволяє аналізувати й контролювати небезпечні фактори хімічного, мікробіологічного та фізичного походження від сировини до обігу та споживання готової продукції. Її належна реалізація дозволяє не тільки знизити ризики, пов'язані з харчовими отруєннями споживачів, а й удосконалити технологічні процеси виробництва та покращити якість продукції. Тож для наших четвертокурсників це був дуже корисний курс.

Вітаємо з успішним вивченням курсу Матвія Шульгу, Марію Саміленко, Софію Боровко, Дар’ю Шапіренко, Анатолія Кравченка, Богдана Михайленка, Світлану Вознюк (всі – група ХЧ-4-1); Поліну Самойленко, Дмитра Маркіна, Світлану Войтешенко, Евеліну Борисову, Дениса Фефелова, Ірину Горянську (всі – група ХЧ-4-2); Євгена Дольника, Поліну Приходько, Сергія Баранова, Людмилу Ніколаєву, Анну Максимюк, Ростислава Кузьменка (всі – група ХЧ-4-3).

Наші бакалаври вдячні модераторам за організацію курсу та можливість підвищення компетенцій!

Опублікований: 20-12-2023
Читайте також:
Лабораторна на кафедрі біотехнології і мікробіології: без ризику зараження, а головне – все зрозуміло!

З кожним днем кількість хворих на COVID-19 у нашій країні зростає. Проте освітній процес не зупинити, і викладачі кафедри біотехнології і мікробіології стараються різними способами донести до студентів навчальний матеріал. Особливо це стосується такої важливої для біотехнолога дисципліни, як генетика. Як же провести лабораторне заняття, щоб мініміз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторна на кафедрі біотехнології і мікробіології: без ризику зараження, а головне – все зрозуміло! 09 листопада 2020

Як ставити перед собою омріяні цілі і досягати спортивних перемог

Щоб стати спортсменом потрібно наполегливо працювати, удосконалювати свою фізичну форму, витрачати багато часу на тренування, стежити за повноцінним харчуванням, але не менш важливо мати моральну підготовку і витривалість. Яскравий приклад, того, як ставити перед собою омріяні цілі, невпинно тренуватися та досягати спортивних перемог, щоразу демон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як ставити перед собою омріяні цілі і досягати спортивних перемог 19 квітня 2023

У ритмі логістики

Здобувачі освітньої програми «Менеджмент» бакалаврського рівня 8 травня відвідали онлайн-лекцію докторки економічних наук Едити Клоса-Команьди, викладачки Вищої школи управління охороною праці (м. Катовіце, Польща) на тему «В ритмі логістики (концертна логістика)», що була прочитана польською мовою з перекладом на українську. Спікерка розповіла пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У ритмі логістики 12 травня 2025

Перемагаємо на освітньому фронті

Клуб пакувальників та редакція журналу «Упаковка» за підтримки Міністерства освіти і науки України організували на вищому європейському рівні проведення XVII Всеукраїнського конкурсу студентських робіт з актуальних проблем пакувальної індустрії «Золотий каштан-2022». Не зважаючи на складнощі воєнного часу, оргкомітет забезпечив проведення 15 листо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перемагаємо на освітньому фронті 16 листопада 2022