Н У Х Т

Держенергоефективності закликає заклади вищої освіти створювати комісії для професійної атестації енергоаудиторів

13 серпня 2018

Держенергоефективності закликає заклади вищої освіти створювати комісії для професійної атестації енергоаудиторів

Держенергоефективності закликає заклади вищої освіти створювати комісії для професійної атестації енергоаудиторів, які зможуть отримати право проводити сертифікацію енергоефективності будівель та обстеження інженерних систем.

Це передбачено Законом України «Про енергетичну ефективність будівель», який розроблений Держенергоефективності та прийнятий Парламентом у 2017 році.  

У процесі створення комісій варто користуватися низкою важливих підзаконних актів. Серед них - порядок проведення атестацій енергоаудиторів, порядок сертифікації енергетичної ефективності, методика визначення енергоефективності та інші. Для зручності усі документи опубліковані на сайті Агентства.

Агентство вже уклало добровільні угоди про співпрацю щодо координації роботи зі створення атестаційних комісій із 17 закладами вищої освіти. Тож усі, хто має намір пройти професійну атестацію, зможуть звертатися до цих закладів. Їх перелік також розміщений на сайті Агентства.

«Переконаний, що тільки якісна підготовка та відбір експертів з енергоефективності дозволять ефективно здійснювати сертифікацію будівель і надавати правильні рекомендації щодо підвищення їхнього рівня енергоефективності», - прокоментував голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Перелік закладів вищої освіти, які створили відповідні атестаційні комісії, буде оприлюднений на офіційному сайті Агентства.

Опублікований: 13-08-2018
Читайте також:
Перехресний вступ до магістратури у 2024 році

У 2024 році будь-яка особа може вступити до закладу вищої освіти для здобуття ступеня магістра на основі ступеня освіти, здобутого за іншою спеціальністю, за умови успішного проходження вступних випробувань. Заклад вищої освіти у Правилах прийому може встановлювати додаткові вимоги для такої категорії осіб щодо строків навчання, включення додатков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перехресний вступ до магістратури у 2024 році 09 серпня 2024

Мистецтво крізь війну…

Відомий музей Ханенків відкрив свої двері нашим здобувачам-механікам на арт-проєкт «Ковчег», який увібрав 20 графічних робіт відомого київського художника Віктора Гукайла. Ця виставка сучасного мистецтва, яка спонукає до роздумів про цінності – рідних і друзів, уподобання, враження, спогади… Але найбільше враження на студентів справили внутрішні і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мистецтво крізь війну… 27 грудня 2024

Кращі практики зі зменшення споживання солі, цукру, насичених і транс-жирів у харчовому раціоні обговорювали наші викладачі

9 листопада науково-педагогічні працівники університету, зокрема факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу та кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Навчально-наукового інституту харчових технологій взяли участь у круглому столі «Зменшення споживання солі, цукру, насичених і транс-жирів: тренди та перспективи», ор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращі практики зі зменшення споживання солі, цукру, насичених і транс-жирів у харчовому раціоні обговорювали наші викладачі 10 листопада 2021

Бакалаври-експерти знайомляться з виробництвом м’ясо-ковбасних виробів

Асистентки кафедри експертизи харчових продуктів Катерина Золотоверх та Анастасія Божко в межах навчальної дисципліни «Ідентифікація і методи виявлення фальсифікації харчової продукції» провели виїзне лабораторне заняття в умовах підприємства ТОВ «Сосновський Продукт» для здобувачів 4 курсу освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бакалаври-експерти знайомляться з виробництвом м’ясо-ковбасних виробів 27 листопада 2023