Н У Х Т

Держенергоефективності закликає заклади вищої освіти створювати комісії для професійної атестації енергоаудиторів

13 серпня 2018

Держенергоефективності закликає заклади вищої освіти створювати комісії для професійної атестації енергоаудиторів

Держенергоефективності закликає заклади вищої освіти створювати комісії для професійної атестації енергоаудиторів, які зможуть отримати право проводити сертифікацію енергоефективності будівель та обстеження інженерних систем.

Це передбачено Законом України «Про енергетичну ефективність будівель», який розроблений Держенергоефективності та прийнятий Парламентом у 2017 році.  

У процесі створення комісій варто користуватися низкою важливих підзаконних актів. Серед них - порядок проведення атестацій енергоаудиторів, порядок сертифікації енергетичної ефективності, методика визначення енергоефективності та інші. Для зручності усі документи опубліковані на сайті Агентства.

Агентство вже уклало добровільні угоди про співпрацю щодо координації роботи зі створення атестаційних комісій із 17 закладами вищої освіти. Тож усі, хто має намір пройти професійну атестацію, зможуть звертатися до цих закладів. Їх перелік також розміщений на сайті Агентства.

«Переконаний, що тільки якісна підготовка та відбір експертів з енергоефективності дозволять ефективно здійснювати сертифікацію будівель і надавати правильні рекомендації щодо підвищення їхнього рівня енергоефективності», - прокоментував голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Перелік закладів вищої освіти, які створили відповідні атестаційні комісії, буде оприлюднений на офіційному сайті Агентства.

Опублікований: 13-08-2018
Читайте також:
Студенти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів надихнулися історією Альма матер

9 жовтня напередодні святкування 135-річчя університету студенти академічних груп ТІ 1-1 і МЯ-3-1ск Навчально-наукового інституту харчових технологій з наставниками груп, викладачами кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, старшим викладачем Оксаною Москалюк і доцентом Ігорем Страшинським відвідали Музей історії та розвитку університету. Спі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів надихнулися історією Альма матер 10 жовтня 2019

Останній рубіж бакалаврів-обліковців заочної форми навчання

На кафедрі обліку і аудиту завершилися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 071 «Облік і оподаткування» заочної форми навчання. Екзаменаційну комісію очолила завідувачка кафедри, доцентка Ольга Михайленко. У складі комісії працювали: гарантка освітньо-професійної програми, кандидатка економічних наук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Останній рубіж бакалаврів-обліковців заочної форми навчання 20 лютого 2024

Актуальність і практична цінність досліджень принесли ще двом нашим аспірантам ступінь кандидата технічних наук

Протягом двох днів на засіданнях спеціалізованої вченої ради Д 26.058.06 відбулися захисти дисертаційних робіт аспірантів кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Дарії Матяс і Любові Мазур. Дисертаційна робота Дарії Матяс «Удосконалення технології мармеладу желейно-фруктового з пониженим цукровмістом» виконана під керівництвом ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальність і практична цінність досліджень принесли ще двом нашим аспірантам ступінь кандидата технічних наук 19 квітня 2019

Нехай рядки Шевченка звучать у наших серцях вічно!

До Шевченківських днів кафедра гуманітарних дисциплін провела низку заходів, присвячених вшануванню пам’яті Великого Кобзаря. Так, здобувачі освіти декламували найвідоміші Кобзареві поезії, наповнені любов’ю до рідної землі, прагненням свободи. Також було проведено науковий всеукраїнський круглий стіл «Формування національної ідентичності у виклад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нехай рядки Шевченка звучать у наших серцях вічно! 17 березня 2025