Н У Х Т

Зміни до освітньо-професійних програм обговорили на кафедрі інформаційних систем

02 квітня 2021

Зміни до освітньо-професійних програм обговорили на кафедрі інформаційних систем

На кафедрі інформаційних систем обговорили реформування освітньо-професійних програм за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки» на 2021-2022 навчальний рік. До зустрічі, що відбулася у онлайн-режимі долучилися гаранти освітніх програм, учасники робочих груп, викладачі кафедри, здобувачі вищої освіти старших курсів і стейкхолдери.

Обговорювали усі освітньо-професійні програми бакалаврату та магістратури, за якими здійснюється навчання на кафедрі: «Комп’ютерні науки» і «Інформаційні системи та штучний інтелект» освітнього ступеня «бакалавр», а також магістерські програми «Інформаційні управляючі системи та технології» і «Комп’ютерний еколого-економічний моніторинг».

Спочатку розглянули проєкти освітньо-професійних програм на 2021-2022 н.р., підготовлені робочими групами викладачів кафедри, зокрема: завідувачем кафедри Сергієм Чумаченком, професором Валерієм Самсоновим, доцентами Ларисою Загоровською, Оленою М’якшило, Оленою Харкянен, Сергієм Грибковим, Миколою Костіковим, Андрієм Мошенським.

Був обговорений розподіл нових дисциплін, які вперше впроваджуються на кафедрі з наступного навчального року, між викладачами. Серед новацій – актуальні та цікаві предмети, пов’язані зі сучасними інформаційними технологіями, наприклад: «Розроблення мобільних додатків», «Оброблення і розпізнавання зображень», «Хмарні технології зберігання та оброблення інформації», окремий вибірковий курс «Мова запитів SQL», який має доповнити традиційну обов’язкову дисципліну «Організація баз даних та знань» тощо.

Під час обговорення були внесені окремі пропозиції та зауваження стосовно змін до навчальних планів. Зокрема було запропоновано дещо змінити розподіл і набір дисциплін вільного вибору здобувачів. Запропоновані зміни та зауваження будуть враховані, а оновлені освітньо-професійні програми – найближчим часом опубліковані на сайтах кафедри та університету.

Колектив кафедри вдячний усім, хто долучився, за активну участь у поліпшенні навчального процесу!

Опублікований: 02-04-2021
Читайте також:
Як оформити святково залу ресторану знають першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Завершують традиційний щорічний конкурс із тематичного оформлення столу у закладі ресторанного господарства, який відбувається у рамках лабораторних занять з навчальної дисципліни «Ресторанна справа», першокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» груп ГС-1-4 і ГС-1-7. Різноманітні свята обрали майбутні фахівці з ресторанної справи – ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як оформити святково залу ресторану знають першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 27 квітня 2018

Впевнені кроки до професії майбутніх фахівців з готельно-ресторанної справи

З 7 квітня по 4 травня 2025 року здобувачі четвертого курсу і третього курсу скороченої форми навчання денної форми здобуття освіти освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» (спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа») проходили переддипломну практику на підприємствах гостинності. Студенти були направлені до ключових готелів с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впевнені кроки до професії майбутніх фахівців з готельно-ресторанної справи 13 травня 2025

Різні методи дезінфекції у харчовому виробництві опанували студенти кафедри біотехнології і мікробіології

На кафедрі біотехнології і мікробіології викладачі Тетяна Сулейко та Віктор Удимович провели показове лабораторне заняття «Дезінфекція у виробництві харчових продуктів» для студентів групи ОП-3-7. Перед заняттям студенти мали змогу засвоїти матеріал на лекційному курсі з використанням мультемедійного забезпечення від доцента, кандидата технічних н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Різні методи дезінфекції у харчовому виробництві опанували студенти кафедри біотехнології і мікробіології 17 грудня 2018

Як харчова переробка впливає на продовольчу безпеку

Доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. І.С. Гулого Олександр Рябчук взяв участі у форумі «Продовольча безпека України: переробка та зберігання урожаю». Основним завданням заходу було спілкування представників влади, науки, виробників продукції та компаній, що можуть реалізовуват...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як харчова переробка впливає на продовольчу безпеку 21 червня 2023