Н У Х Т

Жінки в науці – ще один погляд на профорієнтацію

29 лютого 2024

Жінки в науці – ще один погляд на профорієнтацію

Днями представники факультету біотехнології та екологічного контролю провели профорієнтаційний захід «Жінки в науці» у школі I-III ступенів №163 ім. М.Кирпоноса м. Києва.

Від кафедри біотехнології і мікробіології виступ підготувала асистентка та аспірантка Ірина Ковшар, яка розпочала свою наукову діяльність у 2019 році. Вона розповіла учням 9 і 11 класів про вагому роль дівчат у науці, починаючи ще зі стародавніх часів.

Викладачка навела приклади відомих жінок-науковиць, що зробили вагомий внесок у сфери технічних наук і роботи яких донині визнаються важливими й для спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». Марія Склодовська-Кюрі, Розалінд Франклін, Едіт Кларк, Дороті Ходжкін і цей список можна продовжувати ще довго.

Наразі дослідники усього світу домагаються визнання жінок на світовій науковій сцені як серйозних і важливих діячок. Статистика говорить, що 70% опублікованих праць належать науковцям-чоловікам, у той час як на жінок припадає всього 30%. Для популяризації науки серед жінок ООН запровадило Міжнародний день жінок і дівчат в науці, який щорічно відзначається 11 лютого. Тим самим, світова спільнота закликає дівчат долучатися до цікавого наукового світу.

Наприкінці своєї невеликої доповіді щодо жінок в науці Ірина Ковшар наголосила, що застосовуючи різні підходи можна отримати набагато більше відповідей на одне й те саме питання, тому жінкам-науковицям і чоловікам-науковцям потрібно поєднувати свої знання та можливості.

Далі зустріч плавно перейшла до розповіді про спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія». Школярі дізналися, що таке біотехнологія, сфери її застосування у повсякденному житті, а також ознайомилися з актуальними професіями, на які можна претендувати за фахом біотехнолога. Також, учні почули про можливості для студентів факультету та цікаві заходи, які регулярно проводяться для вступників з метою ознайомлення їх із біотехнологіями й отримали запрошення на Біотехнологічні студії-2024, які відбудуться на цих весняних канікулах.

Наприкінці зустрічі, школярі отримали відповіді на всі свої запитання. Крім того, вони мають можливість долучитися до телеграм чату для одержання цікавої та важливої інформації саме для вступників.

Профорієнтаційна команда факультету висловлює подяку адміністрації школи №163 в особі директорки Катерини Бардік за допомогу в організації та проведенні цієї зустрічі!

Опублікований: 29-02-2024
Читайте також:
Ще одну навчальну сходинку подолали бакалаври-заочники освітньої програми «Економіка підприємства»

Сучасна освіта – це осередок зростання майбутнього нації і ті, хто на противагу всім подіям продовжує свій шлях розвитку, підтримуючи принципи країни з освіченими  і ерудованими громадянами, викликають гордість, бо разом із ЗСУ тримають свій фронт. Серед них і здобувачі заочної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 051 «Економ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще одну навчальну сходинку подолали бакалаври-заочники освітньої програми «Економіка підприємства» 23 лютого 2023

Члени наукового студентського гуртка «Експерти» апробовують результати своїх досліджень

Молоді науковці кафедри експертизи харчових продуктів, які є членами наукового студентського гуртка «Експерти», апробовують результати своїх досліджень на міжнародних і всеукраїнських наукових конференціях. У збірниках матеріалів ІV Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Стратегічно-інноваційний розвиток суб’єктів економічної системи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Члени наукового студентського гуртка «Експерти» апробовують результати своїх досліджень 09 грудня 2019

Урочисте свято відбулося в Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ

Хвилююче, надзвичайно щире і разом із тим урочисте свято відбулося в Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ - випуск молодих спеціалістів! Завершилися навчальні заняття, пройшов напружений та відповідальний період - захист дипломних проектів… Завдяки творчій та наполегливій праці всього педагогічного колективу, підтримці батьків дипломи вру...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Урочисте свято відбулося в Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ 02 липня 2018

Вітаємо бакалаврів освітньо-професійної програми «Менеджмент»

На кафедрі економіки праці та менеджменту Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ успішно захистили кваліфікаційні роботи на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 073 «Менеджмент», освітньо-професійною програмою «Менеджмент» здобувачі заочної форми навчання. У зв’язку з карантинними обмеженнями захисти відбувалис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо бакалаврів освітньо-професійної програми «Менеджмент» 23 лютого 2022