Н У Х Т

Zero Waste Fest – крок до екологічного майбутнього

12 вересня 2025

Zero Waste Fest – крок до екологічного майбутнього

Здобувачі освіти та викладачі Волинського фахового коледжу нашого університету взяли активну участь у Zero Waste Fest, що відбувся днями у Луцькому бізнес-просторі.

Програма фестивалю поєднала панельні дискусії, лекції та майстер-класи. Найбільший інтерес викликала лекційна частина, де говорили про майбутнє Луцька як міста нуль відходів, розвінчували міфи про «грінвошинг» і ділилися практичними кроками, як зменшити кількість сміття у повсякденному житті.

Серед учасників фестивалю – ті, хто вже сьогодні робить Луцьк більш екологічним містом: сортувальні станції, які щодня рятують ресурси від потрапляння на полігон, «Чистий Луцьк»; побутова хімія на розлив, що зменшує використання пластику «Sodiums»; міська компостувальна станція «Pasternak BIO»; «Місто.Кафе», що є прикладом закладу громадського харчування з екологічним підходом до кави та їжі та ОСББ Британія Hall – приклад того, як мешканці одного будинку організували сортування відходів.

Студенти коледжу відвідали також творчий майстер-клас із апсайклінгу, де разом із ілюстраторкою Анастасією Кольченко вчилися перетворювати старі речі на унікальні предмети. А під час панельної дискусії долучилися до обговорення інтеграції zero waste практик у молодіжні проєкти, освіту та сферу гостинності.

Опублікований: 12-09-2025
Читайте також:
Перші кроки до світу науки: наукова зміна з «Наукової зміни»

Важливе місце в діяльності кафедри біотехнології і мікробіології займає організація роботи студентських наукових гуртків. Щорічно у роботі гуртків «BIOTECH» і «Cellamirabilis» беруть участь більше 30 здобувачів різних курсів і рівнів підготовки, починаючи з першого курсу бакалаврату і закінчуючи випускними курсами освітньо-наукового ступеня «доктор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші кроки до світу науки: наукова зміна з «Наукової зміни» 21 грудня 2021

Неформальна освіта як елемент безперервного навчання

В університеті відбулося засідання комісії з визнання результатів неформальної освіти. Члени комісії – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор, д.т.н., гарант освітньо-наукової програми підготовки здобувачів третього рівня (доктор філософії) за спеціальністю «Харчові технології» Володимир Ковбаса, завідувачка ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Неформальна освіта як елемент безперервного навчання 18 травня 2022

Допоміжні речовини в органічному виробництві: викладачі знайомляться із законодавчими вимогами

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш взяла участь у онлайн-тренінгу «Перелік допоміжних речовин, продуктів та методів». Мета заходу – навчання операторів, громадських об'єднань і надавачів послуг в органічному секторі України щодо вимог органічного законодавства України та органічного регулювання ЄС ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Допоміжні речовини в органічному виробництві: викладачі знайомляться із законодавчими вимогами 15 лютого 2024

Викладачі НУХТ діляться аспектами дотримання здорового харчування

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, докторка технічних наук Анастасія Шевченко прочитала лекцію на онлайн-вебінарі «Організація здорового харчування в закладі освіти». Цільовою аудиторією були дієтичні та медичні сестри закладів загальної середньої освіти, технологи та кухарі. На вебінарі було висвітлено особливост...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі НУХТ діляться аспектами дотримання здорового харчування 02 вересня 2025