Н У Х Т

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів взяли участь у LEAN Global Connection 2023

30 листопада 2023

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів взяли участь у LEAN Global Connection 2023

Вчимося долати сьогоднішні виклики заради кращого майбутнього! Доценти кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша, Оксана Вашека та Богдан Пащенко взяли активну участь у LEAN Global Connection 2023 – найбільшому у світі онлайн-заході з ощадливого виробництва та LEAN-мислення.

Протягом останнього десятиліття людство стикається із все більш серйознішими загрозами – пандемія ковіду, найвища за останні десятиліття інфляція, постійні перебої в ланцюгах поставок, зростаючі зміни клімату, непередбачувані наслідки впровадження штучного інтелекту та масштабні війни, розпочаті росією в Україні та терористами хамас в Ізраїлі. Ці нові глобальні загрози та виклики створюють ситуацію, у якій світові економіки намагаються вистояти, компанії знайти й утримати талановитий персонал, розробити правильні продукти та послуги, а також узгодити свою стратегію зі сучасною ефективною діяльністю. Ощадливе виробництво може стати одним із дієвих інструментів у подоланні зазначених загроз, адже LEAN-мислення – це донесення максимальної цінності до споживача через мінімізацію втрат і безперервне покращення.

Цього року на Lean Global Connection були представлені організації з усього світу: IKEA, Mercedes-Benz, Crocs, Avianca, Х'юстонський продовольчий банк, Medair, Coloplast, Proditec, TechnipFMC, Lean Global Network, Lean Enterprise Academy, Lean Institute Ukraine та багато інших. Вони використовують практики LEAN-мислення для ефективного вирішення ключових викликів. Зокрема таких як: подолання наслідків бойових дій для економіки та суспільства; навігація цифровим ландшафтом в епоху штучного інтелекту; подолання збоїв у ланцюгах поставок; зелена революція: боротьба зі зміною клімату; підвищення продуктивності; узгодження стратегії з діяльністю; охорона здоров'я, продовольча безпека, прагнення до сталого розвитку; розроблення нових продуктів і послуг для клієнтів

Викладачі кафедри збагатилися новим цінним досвідом, мали можливість долучитися до обговорення нагальних світових проблем та отримали знання й навички потрібні для їх вирішення і подолання. Вони вдячні організаторам за підтримку України та проведення таких потрібних і крутих заходів, і дякують ЗСУ за можливість долучитися.

Опублікований: 30-11-2023
Читайте також:
Приклад ефективної наукової співпраці структурних підрозділів університету

Прикладом ефективної наукової співпраці Проблемної науково-дослідної лабораторії (ПНДЛ) та кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів став відкритий захист 23 листопада дисертаційної роботи «Удосконалення технології напівкопчених ковбас з використанням продуктів переробки молока» Віталієм Рудюком, здобувачем наукового ступеня «Доктор філософії» у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приклад ефективної наукової співпраці структурних підрозділів університету 28 листопада 2023

Цікава тема на відкритій лекції викладачки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Відбулася відкрита лекція старшої викладачки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлії Звягінцевої-Семенець з дисципліни «Технології харчових концентратів», яку вона прочитала для здобувачів 3 курсу освітнього ступеня «Бакалавр», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія». На відкритій лекції були присутні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікава тема на відкритій лекції викладачки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 01 грудня 2022

У тренді – інженерні спеціальності!

20 березня 2024 р. доцент кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Роман Якобчук ознайомив учнів 10-го та 11-го класу Клубівського ліцею імені Героя України Олега Довгого Ізяславської міської ради з нашим університетом, Навчально-науковим інженерно-технічним інститутом ім. акад. І.С. Гулого та освітньою програмою «І...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У тренді – інженерні спеціальності! 21 березня 2024

OPEN DAY BTEC: чому бути біотехнологом завжди актуально?

Обирати своє життєве покликання завжди важко, у розмаїтті освітніх пропозицій вишів легко розгубитися. Тому, колектив факультету біотехнології та екологічного контролю організував OPEN DAY, щоб ознайомити майбутніх вступників із актуальними професіями майбутнього. Розпочала зустріч, яка відбулася 10 лютого 2024 року, деканка факультету Наталія Гре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

OPEN DAY BTEC: чому бути біотехнологом завжди актуально? 13 лютого 2024