Н У Х Т

Лаг-фаза магістерських робіт: у пошуках «субстрату» для майбутнього проєкту

02 жовтня 2020

Лаг-фаза магістерських робіт: у пошуках «субстрату» для майбутнього проєкту

Магістрантам-біотехнологам  першого року навчання написання магістерської кваліфікаційної роботи у багатьох аспектах нагадує ріст мікроорганізмів у періодичній культурі. Як і мікроорганізми, що адаптуються до нових умов і синтезують нові ферменти для асиміляції субстрату, магістранти звикають до нових умов і вимог до написання магістерської роботи і активно генерують свіжі ідеї для тематики майбутнього проєкту.

Проте у вирі численних тематик для магістерської дуже легко заплутатися. Тому, щоб допомогти магістрантам кафедри біотехнології і мікробіології, що навчаються за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітньо-професійними програмами «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія», зорієнтуватися у науковому інфопросторі доцент Оксана Скроцька у рамках дисципліни «Методологія і організація наукових досліджень» провела майстер-клас із пошуку і відбору потенційних тем для майбутнього проєкту.

Викладач у форматі відеоконференції продемонструвала алгоритм пошуку релевантних наукових статей за ключовими словами у базах PubMed і Google Academia. Критеріями відбору публікацій є їхня актуальність, що повинна підтверджуватися як її новизною – статті повинні бути за останні 5 років, так і великою кількістю результатів пошуку за введеними ключовими словами і пошуковими параметрами. На продемонстрованих прикладах магістранти могли пересвідчитися, що «субстратів» для майбутньої магістерської роботи сила-силенна, варто лише розпочати пошук.

Так, наразі на студентів чекає перший етап підготовки магістерської – вибір тематики дослідження і відповідних сучасних наукових публікацій. Тож зичимо магістрантам успіхів і творчої наснаги у пошуках, аби обрана тема роботи стала для них дійсно цікавою і захоплюючою!

Опублікований: 02-10-2020
Читайте також:
Брендинг роботодавця на прикладі відомих компаній: цікаві дослідження здобувачів кафедри маркетингу

Бренд очима споживача та очима працівника – чи існує зв'язок? Цікаві дослідження провели викладачі й здобувачі кафедри маркетингу спеціальностей «Маркетинг», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» і «Реклама та зв’язки з громадськістю» освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр». Результати були представлені на черговому засіданні студентсь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Брендинг роботодавця на прикладі відомих компаній: цікаві дослідження здобувачів кафедри маркетингу 17 листопада 2023

Знайомство майбутніх експертів з ТМ «АМА»

Здобувачі групи ХЕ-ІІІ-12 разом із наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів, академіком УАН Оксаною Шульгою відвідали провідного виробника молочної продукції, в тому числі для дитячого та дієтичного харчування ТОВ «Фірма «Фавор» (ТМ «АМА»). Підприємство створене у 1993 році і в цьому році відсвяткувало своє 30-річчя. Нині вир...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство майбутніх експертів з ТМ «АМА» 24 листопада 2023

Національно-патріотичне свято Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

17 жовтня у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося національно-патріотичне свято «Козацькі забави» за участю студентської молоді та викладачів коледжу. Захід проводився за трьома напрямками: історичний квест, спортивні змагання та технологічний квест. По кожному із цих напрямів команди змагалися у різних конкурсах і з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Національно-патріотичне свято Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ 18 жовтня 2019

«Холод Engineering» запрошує студентів кафедри теплоенергетики і холодильної техніки на роботу

Кафедра теплоенергетики і холодильної техніки без перебільшень готує дуже потрібних фахівців з корисної та цікавої спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування» освітньої програми «Холодильні техніка і технології». Це твердження засвідчує той факт, що до викладачів і завідувача кафедри регулярно  звертаються роботодавці з холодильних фірм і проми...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Холод Engineering» запрошує студентів кафедри теплоенергетики і холодильної техніки на роботу 28 лютого 2020