Н У Х Т

Лаг-фаза магістерських робіт: у пошуках «субстрату» для майбутнього проєкту

02 жовтня 2020

Лаг-фаза магістерських робіт: у пошуках «субстрату» для майбутнього проєкту

Магістрантам-біотехнологам  першого року навчання написання магістерської кваліфікаційної роботи у багатьох аспектах нагадує ріст мікроорганізмів у періодичній культурі. Як і мікроорганізми, що адаптуються до нових умов і синтезують нові ферменти для асиміляції субстрату, магістранти звикають до нових умов і вимог до написання магістерської роботи і активно генерують свіжі ідеї для тематики майбутнього проєкту.

Проте у вирі численних тематик для магістерської дуже легко заплутатися. Тому, щоб допомогти магістрантам кафедри біотехнології і мікробіології, що навчаються за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітньо-професійними програмами «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія», зорієнтуватися у науковому інфопросторі доцент Оксана Скроцька у рамках дисципліни «Методологія і організація наукових досліджень» провела майстер-клас із пошуку і відбору потенційних тем для майбутнього проєкту.

Викладач у форматі відеоконференції продемонструвала алгоритм пошуку релевантних наукових статей за ключовими словами у базах PubMed і Google Academia. Критеріями відбору публікацій є їхня актуальність, що повинна підтверджуватися як її новизною – статті повинні бути за останні 5 років, так і великою кількістю результатів пошуку за введеними ключовими словами і пошуковими параметрами. На продемонстрованих прикладах магістранти могли пересвідчитися, що «субстратів» для майбутньої магістерської роботи сила-силенна, варто лише розпочати пошук.

Так, наразі на студентів чекає перший етап підготовки магістерської – вибір тематики дослідження і відповідних сучасних наукових публікацій. Тож зичимо магістрантам успіхів і творчої наснаги у пошуках, аби обрана тема роботи стала для них дійсно цікавою і захоплюючою!

Опублікований: 02-10-2020
Читайте також:
Здобувачі факультету біотехнології та екологічного контролю освоюють «маршрути» Києва

У нашому університеті навчаються студенти не тільки з Києва, а і з інших населених пунктів. А наша столиця дуже гарна й мальовнича, особливо в чудову пору – осінь, яка наразі у самому розпалі. Тож, студентська рада факультету біотехнології та екологічного контролю запропонувала всім охочим черговий челендж, який показав всю красу Києва. Маршрути б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі факультету біотехнології та екологічного контролю освоюють «маршрути» Києва 18 жовтня 2023

Магістри кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства підтверджують високий рівень своєї підготовки

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства продовжуються захисти кваліфікаційних магістерських робіт зі спеціальності 181 «Харчові технології», спеціалізації «Технології продуктів бродіння і виноробства». Майбутні фахівці на високому  рівні представляють результати своїх досліджень і розробок. Усі доповідачі чітко і лаконічно презен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістри кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства підтверджують високий рівень своєї підготовки 22 лютого 2018

Співпраця зі стейкхолдерами для розвитку цифрових навичок менеджерів персоналу

27 лютого 2024 року відбулася лекція-вебінар для здобувачів освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр». Спікерка вебінару – менеджерка команди Support Hurma System компанії HURMA Анна Кудрявцева. Фахівчиня зробила експертний огляд змін функціоналу системи HURMA (HRIS/HRM-система) із конкретними пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Співпраця зі стейкхолдерами для розвитку цифрових навичок менеджерів персоналу 27 лютого 2024

Блискуче завершення спортивного року

Наприкінці грудня 2023 року в м. Київ відбувся Чемпіонат України (дорослі, юніори, юнаки) та Кубок України (етапи) зі спортивного орієнтування (на лижах, ІІІ-ІV ранг). У змаганнях брали участь 20 команд із 227 спортсменів з 11 областей України та м. Києва. Організаторами змагань виступили Міністерство молоді та спорту України та Федерація спортивн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Блискуче завершення спортивного року 27 грудня 2023