Н У Х Т

Про особливості контролю якості та безпечності продукції при її експорті дізналися наші викладачі

09 травня 2023

Про особливості контролю якості та безпечності продукції при її експорті дізналися наші викладачі

Викладачі кафедри технології зберігання і переробки зерна взяли участь у дводенному онлайн-семінарі «Вирощування, зберігання та експорт зерна в нових умовах. Рекомендації фахівців з якості», який провела Українська зернова асоціація для виробників, елеваторів, логістів.

Говорили про ризики щодо контролю пестицидів під час вирощування зернових та олійних, контроль контамінантів і фумігацію під час зберігання зерна, безпечне використання ЗЗР і фумігантів, показники експортної якості зерна, на ГМО та контроль при завантаженні в порт та багато іншого.

Внаслідок воєнної агресії російської федерації та блокування українських морських портів, аграрії вимушено шукають шляхи експорту зерна та власноруч забезпечують транспортування. Якщо раніше 20 компаній здійснювало 90% усього зернового експорту, то сьогодні намагаються експортувати понад 100 компаній. І більшість із них не мають відповідного досвіду та не знають вимог імпортерів. Вебінар роз’яснив виробникам і експортерам основні вимоги та процедури, що допоможе нівелювати більшість ризиків під час вирощування, зберігання, транспортування та безпосередньо експорту зерна.

Наші викладачі вдячні Українській зерновій асоціації за запрошення та цікавий і корисний фаховий захід. Отримана інформація буде застосовуватися при викладанні профільних дисциплін освітньо-професійної програми «Технології зберігання і переробки зерна».

Опублікований: 09-05-2023
Читайте також:
Вільний вибір дисциплін – формування своєї освітньої траєкторії

У рамках імплементації основних положень Закону України «Про вищу освіту» щодо формування індивідуального навчального плану здобувача вищої освіти за рахунок вільного вибору дисциплін у Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ (ННІ ХТ) відбулася процедура вибору дисциплін здобувачами І-IV курсів спеціальності 161 «Хімічні технології т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вільний вибір дисциплін – формування своєї освітньої траєкторії 22 листопада 2019

В університеті відбулися планові навчання з протипожежної безпеки за участю рятувальників Головного управління ДСНС України у м. Києві

20 липня в нашому університеті відбулися планові навчання з протипожежної безпеки, участь у яких взяли особовий склад і техніка Головного управління ДСНС України у м. Києві. Рятувальники мали за мету навчити наш персонал правильно діяти в екстремальних умовах і користуватися первинними засобами пожежегасіння, як врятувати себе і допомогти ближнім....

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті відбулися планові навчання з протипожежної безпеки за участю рятувальників Головного управління ДСНС України у м. Києві 20 липня 2018

Еногастрономічна зустріч експерта галузі зі здобувачами освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

22 листопада відбувся гостьовий онлайн-лекторій від експерта галузі, члена Асоціації сомельє України, винного експерта компанії «ТОРГОВИЙ ДІМ УКРІМПОРТ» і винного естета Сергія Чугайнова. Відповідно до тематики лекторію «Особливе місце ігристих вин Просекко у винних картах закладів ресторанного господарства», спікер розглянув зі здобувачами освіти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Еногастрономічна зустріч експерта галузі зі здобувачами освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 24 листопада 2021

МОН оголосило оновлений конкурсний відбір наукових проєктів

Міністерство освіти і науки України оголосило оновлений конкурсний відбір проєктів фундаментальних і прикладних наукових досліджень, які реалізовуватимуться закладами вищої освіти та науковими установами, підпорядкованими МОН (наказ №1361 від 24 вересня 2024 року). Як повідомляє відомство, серед особливостей цьогорічного конкурсу: - гармонізація ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

МОН оголосило оновлений конкурсний відбір наукових проєктів 27 вересня 2024