Н У Х Т

Здобувачі відвідали Кулінарний центр МХП: сучасні технології – на власні очі

12 червня 2025

Здобувачі відвідали Кулінарний центр МХП: сучасні технології – на власні очі

Нещодавно викладачі кафедри експертизи харчових продуктів – доценти Оксана Вашека, Оксана Петруша, Богдан Пащенко та асистентка Анна Логінова разом зі здобувачами освіти груп ХЕ-2-7 та ХЕ-2-8 здійснили навчальну екскурсію до Кулінарного центру МХП – одного з найсучасніших виробничих комплексів в Україні у сфері готової продукції та кулінарії.

На площі близько 5 000 м², із яких понад 3 000 м² відведено під виробничу зону, студенти спостерігали за роботою R&D-лабораторії та демонстраційних кухонь, де здійснюється розроблення нових продуктів, а також унікальної для України лабораторії сенсорного аналізу, що дозволяє прискіпливо дослідити продукт з точки зору органолептичних властивостей. Лабораторія обладнана індивідуальними місцями для дегустаторів, а сучасне програмне забезпечення разом із ретельно підібраною аудиторією нададуть максимально точні результати.

Особливу увагу було приділено питанням контролю якості та безпечності харчових продуктів, автоматизації виробництва, а також упровадженню принципів НАССР.

Учасники екскурсії відзначили високий рівень організації виробництва, чистоту зон і сучасне технологічне оснащення. Враження здобувачів освіти були надзвичайно позитивними – вони не лише побачили, як працює інноваційне харчове підприємство, а й отримали цінні знання про вимоги до молодих спеціалістів на ринку праці. Екскурсія стала важливим етапом практичної підготовки майбутніх технологів.

А ще другокурсникам було цікаво дізнатися про те, що МХП має власну невелику студію для записування роликів, цікавинок чи інтерв’ю.

Приємним моментом екскурсії стала зустріч із випускниками кафедри, а нині успішними фахівцями харчової галузі, які з теплом і вдячністю відгукувались про кафедру, про цікавий період навчання і про наш університет.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів висловлює щиру вдячність співробітникам Кулінарного центру МХП за відкритість, цікаву програму та можливість побачити харчові технології в дії!

Опублікований: 12-06-2025
Читайте також:
Немає меж досконалості: на кафедрі технології оздоровчих продуктів розроблено додаткові критерії для оцінювання кваліфікаційних робіт

Робоча група з перегляду та вдосконалення освітньо-професійної програми підготовки магістрів «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» у складі гарантки, професорки Галини Сімахіної, доценток Світлани Камінської та Ірини Гойко і здобувачки освітнього ступеня «магістр» Ірини Медведюк розробила додаткові критерії для ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Немає меж досконалості: на кафедрі технології оздоровчих продуктів розроблено додаткові критерії для оцінювання кваліфікаційних робіт 03 листопада 2023

День еколога на факультеті біотехнології та екологічного контролю

Ще у далекому 1972 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 5 червня Всесвітнім днем навколишнього середовища чи Днем еколога, який буде проводитись з метою поглиблення суспільного усвідомлення необхідності зберігати й покращувати довкілля. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря. Студенти факультету біотехнології т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День еколога на факультеті біотехнології та екологічного контролю 07 червня 2018

Підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа»

11 квітня 2024 у рамках 90-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті» відбулася підсумкова Науково-практична конференція ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» 12 квітня 2024