Н У Х Т

Здобувачі відвідали Кулінарний центр МХП: сучасні технології – на власні очі

12 червня 2025

Здобувачі відвідали Кулінарний центр МХП: сучасні технології – на власні очі

Нещодавно викладачі кафедри експертизи харчових продуктів – доценти Оксана Вашека, Оксана Петруша, Богдан Пащенко та асистентка Анна Логінова разом зі здобувачами освіти груп ХЕ-2-7 та ХЕ-2-8 здійснили навчальну екскурсію до Кулінарного центру МХП – одного з найсучасніших виробничих комплексів в Україні у сфері готової продукції та кулінарії.

На площі близько 5 000 м², із яких понад 3 000 м² відведено під виробничу зону, студенти спостерігали за роботою R&D-лабораторії та демонстраційних кухонь, де здійснюється розроблення нових продуктів, а також унікальної для України лабораторії сенсорного аналізу, що дозволяє прискіпливо дослідити продукт з точки зору органолептичних властивостей. Лабораторія обладнана індивідуальними місцями для дегустаторів, а сучасне програмне забезпечення разом із ретельно підібраною аудиторією нададуть максимально точні результати.

Особливу увагу було приділено питанням контролю якості та безпечності харчових продуктів, автоматизації виробництва, а також упровадженню принципів НАССР.

Учасники екскурсії відзначили високий рівень організації виробництва, чистоту зон і сучасне технологічне оснащення. Враження здобувачів освіти були надзвичайно позитивними – вони не лише побачили, як працює інноваційне харчове підприємство, а й отримали цінні знання про вимоги до молодих спеціалістів на ринку праці. Екскурсія стала важливим етапом практичної підготовки майбутніх технологів.

А ще другокурсникам було цікаво дізнатися про те, що МХП має власну невелику студію для записування роликів, цікавинок чи інтерв’ю.

Приємним моментом екскурсії стала зустріч із випускниками кафедри, а нині успішними фахівцями харчової галузі, які з теплом і вдячністю відгукувались про кафедру, про цікавий період навчання і про наш університет.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів висловлює щиру вдячність співробітникам Кулінарного центру МХП за відкритість, цікаву програму та можливість побачити харчові технології в дії!

Опублікований: 12-06-2025
Читайте також:
Відбудуємо альма матер разом!

Дорогі випускники НУХТ, партнери університету! Що роблять українці, коли у їх житті біда? Перше – запитують «Як Ти?», далі – об’єднуються, підтримують і допомагають один одному. І це дає сили подолати складнощі, повернути втрачений контроль над ситуацією, спокійно та зважено прийняти найбільш раціональні рішення. Від початку війни вже кожен із н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбудуємо альма матер разом! 01 червня 2023

Кінець року – час для підсумків і планів

24 грудня 2020 р. викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу разом із близько сотнею інших учасників Першої всеукраїнської галузевої конференції «Гостинність і туризм в Україні. Партнерство заради сталого розвитку» узагальнювали стратегічне бачення держави і стейкхолдерів розвитку сфери гостинності та туризму до 2030 року. Представники б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кінець року – час для підсумків і планів 28 грудня 2020

Презентація НУХТ у Пирятинському ліцеї

Відповідальний за профорієнтаційну роботу кафедри вищої математики імені проф. Можара В.І., доцент Володимир Листопад 11 квітня 2024 року завітав до Пирятинського ліцею, де поспілкувався із старшокласниками й познайомив їх з НУХТ, зокрема, з історією нашого закладу освіти, спеціальностями та освітніми програмами, особливостями вступу у 2024 році, у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація НУХТ у Пирятинському ліцеї 11 квітня 2024

Науковий підхід до технологічного обладнання

На кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування працює підсекція «Технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування» секції «Обладнання харчових, біотехнологічних та фармацевтичних виробництв 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий підхід до технологічного обладнання 29 квітня 2022