Н У Х Т

Здобувачі відвідали Кулінарний центр МХП: сучасні технології – на власні очі

12 june 2025

Здобувачі відвідали Кулінарний центр МХП: сучасні технології – на власні очі

Нещодавно викладачі кафедри експертизи харчових продуктів – доценти Оксана Вашека, Оксана Петруша, Богдан Пащенко та асистентка Анна Логінова разом зі здобувачами освіти груп ХЕ-2-7 та ХЕ-2-8 здійснили навчальну екскурсію до Кулінарного центру МХП – одного з найсучасніших виробничих комплексів в Україні у сфері готової продукції та кулінарії.

На площі близько 5 000 м², із яких понад 3 000 м² відведено під виробничу зону, студенти спостерігали за роботою R&D-лабораторії та демонстраційних кухонь, де здійснюється розроблення нових продуктів, а також унікальної для України лабораторії сенсорного аналізу, що дозволяє прискіпливо дослідити продукт з точки зору органолептичних властивостей. Лабораторія обладнана індивідуальними місцями для дегустаторів, а сучасне програмне забезпечення разом із ретельно підібраною аудиторією нададуть максимально точні результати.

Особливу увагу було приділено питанням контролю якості та безпечності харчових продуктів, автоматизації виробництва, а також упровадженню принципів НАССР.

Учасники екскурсії відзначили високий рівень організації виробництва, чистоту зон і сучасне технологічне оснащення. Враження здобувачів освіти були надзвичайно позитивними – вони не лише побачили, як працює інноваційне харчове підприємство, а й отримали цінні знання про вимоги до молодих спеціалістів на ринку праці. Екскурсія стала важливим етапом практичної підготовки майбутніх технологів.

А ще другокурсникам було цікаво дізнатися про те, що МХП має власну невелику студію для записування роликів, цікавинок чи інтерв’ю.

Приємним моментом екскурсії стала зустріч із випускниками кафедри, а нині успішними фахівцями харчової галузі, які з теплом і вдячністю відгукувались про кафедру, про цікавий період навчання і про наш університет.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів висловлює щиру вдячність співробітникам Кулінарного центру МХП за відкритість, цікаву програму та можливість побачити харчові технології в дії!

Published on: 12-06-2025
Read also:
Стейкхолдери-випускники читають лекції нинішнім здобувачам своїх кафедр

Активну участь в житті кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства беруть стейкхолдери, випускники кафедри. Один із них, засновник пивоварні «Волинський Бровар» Микола Іващишин на запрошення доцента кафедри Романа Мукоїда прочитав лекцію для студентів третього курсу з дисципліни «Технології продуктів спиртового бродіння. Модуль 1. Технол...

READ YOURSELF

Стейкхолдери-випускники читають лекції нинішнім здобувачам своїх кафедр 20 november 2020

Наші здобувачі у Міністерстві фінансів України

Здобувачі спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» 25 квітня долучилися до онлайн-заходу «День відкритих дверей у Міністерстві фінансів України», під час якого ознайомилися з внутрішніми процесами та системою роботи Міністерства, актуальними вакансіями для стажування студентів тощо. Особливу зацікавленість демонстрували здобув...

READ YOURSELF

Наші здобувачі у Міністерстві фінансів України 09 may 2023

Перші В2 кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Професор Людмила Кривопляс-Володіна та доцент Анастасія Деренівська за результатами іспиту FCE (First Certificate in English) від Cambridge English Assessment, проведеного в Центрі іноземних мов Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, склали іспити та отримали сертифікати, що підтверджують рівень володіння англійською мовою рівня...

READ YOURSELF

Перші В2 кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 18 december 2019

НУХТ – асоційований член Громадської спілки «Холодильна асоціація України»

Минулого тижня наш університет підписав меморандум про співпрацю з Громадською спілкою «Холодильна асоціація України». 30 липня 2021 р. на черговому зібранні Асоціації в урочистій обстановці представник університету, доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Олекс...

READ YOURSELF

НУХТ – асоційований член Громадської спілки «Холодильна асоціація України» 02 august 2021