Н У Х Т

Здобувачі відвідали Кулінарний центр МХП: сучасні технології – на власні очі

12 june 2025

Здобувачі відвідали Кулінарний центр МХП: сучасні технології – на власні очі

Нещодавно викладачі кафедри експертизи харчових продуктів – доценти Оксана Вашека, Оксана Петруша, Богдан Пащенко та асистентка Анна Логінова разом зі здобувачами освіти груп ХЕ-2-7 та ХЕ-2-8 здійснили навчальну екскурсію до Кулінарного центру МХП – одного з найсучасніших виробничих комплексів в Україні у сфері готової продукції та кулінарії.

На площі близько 5 000 м², із яких понад 3 000 м² відведено під виробничу зону, студенти спостерігали за роботою R&D-лабораторії та демонстраційних кухонь, де здійснюється розроблення нових продуктів, а також унікальної для України лабораторії сенсорного аналізу, що дозволяє прискіпливо дослідити продукт з точки зору органолептичних властивостей. Лабораторія обладнана індивідуальними місцями для дегустаторів, а сучасне програмне забезпечення разом із ретельно підібраною аудиторією нададуть максимально точні результати.

Особливу увагу було приділено питанням контролю якості та безпечності харчових продуктів, автоматизації виробництва, а також упровадженню принципів НАССР.

Учасники екскурсії відзначили високий рівень організації виробництва, чистоту зон і сучасне технологічне оснащення. Враження здобувачів освіти були надзвичайно позитивними – вони не лише побачили, як працює інноваційне харчове підприємство, а й отримали цінні знання про вимоги до молодих спеціалістів на ринку праці. Екскурсія стала важливим етапом практичної підготовки майбутніх технологів.

А ще другокурсникам було цікаво дізнатися про те, що МХП має власну невелику студію для записування роликів, цікавинок чи інтерв’ю.

Приємним моментом екскурсії стала зустріч із випускниками кафедри, а нині успішними фахівцями харчової галузі, які з теплом і вдячністю відгукувались про кафедру, про цікавий період навчання і про наш університет.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів висловлює щиру вдячність співробітникам Кулінарного центру МХП за відкритість, цікаву програму та можливість побачити харчові технології в дії!

Published on: 12-06-2025
Read also:
The German internship is over

Students of the engineering-technical institute - Olga Romanyuk, Evgenia Babenko, Darya Husakova and Viktoriya Karpenko come back from a German internship and ready to share new experiences and positive emotions. Together with a group of German students, they studied and completed internships at the Berlin University of Applied Sciences and the Pap...

READ YOURSELF

The German internship is over 27 february 2024

Магістри продовжують вивчати світові технології кондитерських виробів – торт «Захер»

Здобувачі вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» на дисципліні «Світові технології борошняних і кондитерських виробів» продовжують вивчати технології кондитерських виробів інших країн. На черзі торт «Sacher» («Захер»). Торт «Sacher» є одним із солодких...

READ YOURSELF

Магістри продовжують вивчати світові технології кондитерських виробів – торт «Захер» 14 may 2020

Випускниця НУХТ, нині – технолог-розробник декоративної косметики провела майстер-клас для студентів і викладачів

Доцент кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталія Сабадаш і старший викладач Ігор Фесич запросили до університету випускницю Олену Кичату, нині – технолога-розробника декоративної косметики ТОВ «Астра-Косметик». Зустріч була організована для студентів 4 курсу спеціальності 161 «Хімічні технології х...

READ YOURSELF

Випускниця НУХТ, нині – технолог-розробник декоративної косметики провела майстер-клас для студентів і викладачів 10 may 2019

Інноваційні ресторанні технології аюрведичного харчування для слухачів сертифікатної програми

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції стартувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». На першому занятті слухачі програми ознайомились із інноваційними ресторанними технологіями аюрведичного харчування. За аюрведичною наукою раціон і режим харчування людини повинні відповідати її конституції (спі...

READ YOURSELF

Інноваційні ресторанні технології аюрведичного харчування для слухачів сертифікатної програми 22 october 2019