Н У Х Т

Здобувачі та гарант освітньої програми «Технології харчування» поглибили знання з безпечності харчових продуктів

31 січня 2025

Здобувачі та гарант освітньої програми «Технології харчування» поглибили знання з безпечності харчових продуктів

У межах вивчення дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства» за ініціативи її лектора, професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, гаранта освітньо-професійної програми «Технології харчування» Олега Кузьміна здобувачі четвертого курсу взяли участь у міжнародному вебінарі «Ensuring Microbial Lethality in Cooking Instructions», організованому Nestlé Quality Assurance Center (NQAC) Dublin.

Вебінар модерувала редакційна директорка журналу «Food Safety Magazinе» Адрієнн Блюм, а спікером виступила асоційована мікробіологиня Nestlé Макія Беббс.

Ключові теми обговорення: вплив температури приготування на безпечність харчових продуктів; відмінності у вимогах до готових до вживання страв і сировини/напівфабрикатів; оновлення методів перевірки кулінарних інструкцій; сенсорні вподобання споживачів та їх значення для харчової промисловості.

Участь у вебінарі дозволила здобувачам отримати такі переваги: поглиблене розуміння безпечності харчових продуктів, знання сучасних вимог до кулінарних інструкцій, розвиток аналітичного мислення, орієнтація на споживача, практичні інструменти для роботи у галузі.

Слухачі дізналися про важливість контролю внутрішньої температури страв і методи знищення мікроорганізмів під час приготування; ознайомилися з оновленими підходами до розроблення та перевірки інструкцій для готових до вживання страв і сировини; розібралися з оцінюванням ризиків мікробного забруднення та впливом різних температурних режимів; отримали уявлення про сенсорні вподобання споживачів та їх роль у розробленні нових інноваційних продуктів; прокачали навички, які можуть застосовувати у сфері ресторанного бізнесу, технології харчування та контролю якості харчових продуктів.

Завдяки цьому вебінару студенти не лише розширили свої знання, а й отримали конкурентні переваги для майбутньої кар’єри. Вони вдячні організаторам за можливість долучитися до важливого міжнародного обговорення!

Опублікований: 31-01-2025
Читайте також:
Науковий доробок фахівців НУХТ стає доступнішим широкому загалу

Доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін і доцент кафедри експертизи харчових продуктів Вікторія Кійко спільно з колегами з вищого навчального закладу «Міжрегіональна академія управління персоналом» і Національного університету водного господарства та природокористування випустили колективну монографію «Інжиніринг ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий доробок фахівців НУХТ стає доступнішим широкому загалу 15 серпня 2018

«Найспекотніший» тиждень на кафедрі технології цукру і підготовки води

Кожний день протягом тижня на кафедрі технології цукру і підготовки води невпинно проходили захисти – магістранти представляли свої дипломні роботи на розгляд Екзаменаційній комісії. Студенти-випускники відповідно до майбутньої кваліфікації представили на публічний захист набуті теоретичні знання, продемонстрували вміння використовувати їх у практи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Найспекотніший» тиждень на кафедрі технології цукру і підготовки води 26 лютого 2020

У центрі уваги – академічна доброчесність при написанні кваліфікаційної роботи

14 травня 2025 року для четвертокурсників-бакалаврів групи МП 4-8 освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» секретарка екзаменаційної комісії із захисту кваліфікаційних робіт Олена Баталова і гарантка освітньої програми Олена Драган провели тренінг «Академічна доброчесність при написанні кваліфікаційної роботи». Здобувачам були представ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У центрі уваги – академічна доброчесність при написанні кваліфікаційної роботи 14 травня 2025

Про готельний бізнес проти кризи у період пандемії: другокурсникам від засновника одного з кращих бутик-готелів

Студенти 2 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у межах вивчення дисципліни «Організація готельного господарства» долучилися до прямого ефіру на YouTube-каналі платформи соціального навчання від UNIT.City. Спікер – Василь Гроголь, готельєр, який змінює уявлення про гостинність і доводить, що готель може бути не лише засобом розміщення,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про готельний бізнес проти кризи у період пандемії: другокурсникам від засновника одного з кращих бутик-готелів 28 квітня 2020