Н У Х Т

Здобувачі та гарант освітньої програми «Технології харчування» поглибили знання з безпечності харчових продуктів

31 січня 2025

Здобувачі та гарант освітньої програми «Технології харчування» поглибили знання з безпечності харчових продуктів

У межах вивчення дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства» за ініціативи її лектора, професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, гаранта освітньо-професійної програми «Технології харчування» Олега Кузьміна здобувачі четвертого курсу взяли участь у міжнародному вебінарі «Ensuring Microbial Lethality in Cooking Instructions», організованому Nestlé Quality Assurance Center (NQAC) Dublin.

Вебінар модерувала редакційна директорка журналу «Food Safety Magazinе» Адрієнн Блюм, а спікером виступила асоційована мікробіологиня Nestlé Макія Беббс.

Ключові теми обговорення: вплив температури приготування на безпечність харчових продуктів; відмінності у вимогах до готових до вживання страв і сировини/напівфабрикатів; оновлення методів перевірки кулінарних інструкцій; сенсорні вподобання споживачів та їх значення для харчової промисловості.

Участь у вебінарі дозволила здобувачам отримати такі переваги: поглиблене розуміння безпечності харчових продуктів, знання сучасних вимог до кулінарних інструкцій, розвиток аналітичного мислення, орієнтація на споживача, практичні інструменти для роботи у галузі.

Слухачі дізналися про важливість контролю внутрішньої температури страв і методи знищення мікроорганізмів під час приготування; ознайомилися з оновленими підходами до розроблення та перевірки інструкцій для готових до вживання страв і сировини; розібралися з оцінюванням ризиків мікробного забруднення та впливом різних температурних режимів; отримали уявлення про сенсорні вподобання споживачів та їх роль у розробленні нових інноваційних продуктів; прокачали навички, які можуть застосовувати у сфері ресторанного бізнесу, технології харчування та контролю якості харчових продуктів.

Завдяки цьому вебінару студенти не лише розширили свої знання, а й отримали конкурентні переваги для майбутньої кар’єри. Вони вдячні організаторам за можливість долучитися до важливого міжнародного обговорення!

Опублікований: 31-01-2025
Читайте також:
Активний профорієнтаційний марафон від представників Приймальної комісії НУХТ

1 березня 2024 року представники Приймальної комісії НУХТ – відповідальна секретарка, в.о. завідувача кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Юлія Запорожець та член приймальної комісії, уповноважена особа консультаційного центру абітурієнтів, асистент кафедри готельно-ресторанної справи Артем Ущаповський відвідали загальноосвітні навчальні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активний профорієнтаційний марафон від представників Приймальної комісії НУХТ 01 березня 2024

Впевнені кроки до професії майбутніх фахівців з готельно-ресторанної справи

З 7 квітня по 4 травня 2025 року здобувачі четвертого курсу і третього курсу скороченої форми навчання денної форми здобуття освіти освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» (спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа») проходили переддипломну практику на підприємствах гостинності. Студенти були направлені до ключових готелів с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впевнені кроки до професії майбутніх фахівців з готельно-ресторанної справи 13 травня 2025

Гостьова лекція від керівника проєктів «Власні броварні Сільпо»

30 жовтня на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася гостьова лекція у рамках вивчення дисциплін «Технології продуктів спиртового бродіння» і «Технологія пива». На запрошення доцента кафедри Романа Мукоїда лекцію «Сучасний стан і перспективи виробництва пива в Україні та світі» прочитав керівник проєктів «Власні броварні Сі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від керівника проєктів «Власні броварні Сільпо» 01 листопада 2023

Цьогорічне гасло Дня охорони праці – «Безпечне та здорове майбутнє праці»

100 років назад Міжнародна організація праці (МОП) оголосила про заснування нового свята – Всесвітнього дня охорони праці. 28 квітня в Україні теж відзначають День охорони праці. Цього року Україна долучилася до ініціативи Міжнародної організації праці провести заходи до Всесвітнього дня охорони праці під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цьогорічне гасло Дня охорони праці – «Безпечне та здорове майбутнє праці» 26 квітня 2019