Н У Х Т

Здобувачі та гарант освітньої програми «Технології харчування» поглибили знання з безпечності харчових продуктів

31 січня 2025

Здобувачі та гарант освітньої програми «Технології харчування» поглибили знання з безпечності харчових продуктів

У межах вивчення дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства» за ініціативи її лектора, професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, гаранта освітньо-професійної програми «Технології харчування» Олега Кузьміна здобувачі четвертого курсу взяли участь у міжнародному вебінарі «Ensuring Microbial Lethality in Cooking Instructions», організованому Nestlé Quality Assurance Center (NQAC) Dublin.

Вебінар модерувала редакційна директорка журналу «Food Safety Magazinе» Адрієнн Блюм, а спікером виступила асоційована мікробіологиня Nestlé Макія Беббс.

Ключові теми обговорення: вплив температури приготування на безпечність харчових продуктів; відмінності у вимогах до готових до вживання страв і сировини/напівфабрикатів; оновлення методів перевірки кулінарних інструкцій; сенсорні вподобання споживачів та їх значення для харчової промисловості.

Участь у вебінарі дозволила здобувачам отримати такі переваги: поглиблене розуміння безпечності харчових продуктів, знання сучасних вимог до кулінарних інструкцій, розвиток аналітичного мислення, орієнтація на споживача, практичні інструменти для роботи у галузі.

Слухачі дізналися про важливість контролю внутрішньої температури страв і методи знищення мікроорганізмів під час приготування; ознайомилися з оновленими підходами до розроблення та перевірки інструкцій для готових до вживання страв і сировини; розібралися з оцінюванням ризиків мікробного забруднення та впливом різних температурних режимів; отримали уявлення про сенсорні вподобання споживачів та їх роль у розробленні нових інноваційних продуктів; прокачали навички, які можуть застосовувати у сфері ресторанного бізнесу, технології харчування та контролю якості харчових продуктів.

Завдяки цьому вебінару студенти не лише розширили свої знання, а й отримали конкурентні переваги для майбутньої кар’єри. Вони вдячні організаторам за можливість долучитися до важливого міжнародного обговорення!

Опублікований: 31-01-2025
Читайте також:
Успішний захист кваліфікаційних робіт бакалаврами-заочниками освітньої програми «Технології харчування»

14 лютого 2024 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачами 5 курсу заочної форми навчання освітньої програми «Технології харчування» на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр». Були представлені актуальні й ґрунтовні дослідження: Світлани Пенцак «Удосконалення технології салатів для...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішний захист кваліфікаційних робіт бакалаврами-заочниками освітньої програми «Технології харчування» 15 лютого 2024

Літня наукова школа CREATIVE SPARK для магістранток кафедри біотехнології і мікробіології

Навесні студенти кафедри біотехнології і мікробіології відвідували Львів, де брали участь у конкурсі студентських наукових робіт і окрім призових місць отримали подарунок від спонсорів заходу ПрАТ «Компанія «Ензим». 21-23 червня магістрантки І року навчання Оксана Боднар та Наталія Петренко скористалися отриманими сертифікатами для участі у літній ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Літня наукова школа CREATIVE SPARK для магістранток кафедри біотехнології і мікробіології 27 червня 2019

Маркетингові аспекти освітнього процесу в НУХТ

Здобувачі першого курсу спеціальності «Маркетинг» 17 вересня досліджували особливості освітнього процесу через інтерактивну гру, розроблену старшою викладачкою Іриною Ніколаєнко. Методом сліпого вибору першокурсники обрали свої ролі в інтерактивній грі та активно долучилися до її проведення. Такий підхід дозволив учасникам опинитися в несподіваних...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Маркетингові аспекти освітнього процесу в НУХТ 19 вересня 2024

Від теорії до виробництва: практика на Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводі

Днями стартував новий етап професійного зростання здобувачів четвертого курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» у рамках здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» – розпочалася їх виробнича практика. Єлизавета Дон, Олександр Золотар, Анна Косяк та Олександра Соколова проходять її на одному з найбільших фармацевтичних підприємств Києва...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від теорії до виробництва: практика на Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводі 25 січня 2024