На другому занятті інтенсиву «Внутрішній аудитор системи харчової безпеки НАССР/ХАССП» бакалаври освітньо-професійної програми «Технології харчування» і магістранти освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» опановували hard skills у межах теми «Санітарні і гігієнічні вимоги для закладів громадського харчування».
Основною спікеркою теми виступила заслужена лікарка України Людмила Мухарська. Вона представила основні передумови створення системи управління безпечністю харчової продукції із урахуванням вимог чинного законодавства України; впровадження умов належної санітарної та гігієнічної практики в умовах закладів ресторанного господарства; розроблення програм-передумов; загальні вимоги до поводження з харчовими продуктами; піраміди безпечності продовольства за НАССР; ланки і стадії епідемічного процесу збудників інфекцій від стадій перебування у середовищі та механізми їх потрапляння у харчові продукти; визначення зараження харчових продуктів; харчові отруєння; харчові зоонози; біологічні ризики і мінімізацію ризику їх розповсюдження; хімічні і механічні чинники; принципи проведення прибирання та дезінфекції; гігієну персоналу, стан здоров’я, його навчання тощо.
Курс «Внутрішній аудитор системи харчової безпеки НАССР/ХАССП» проводиться за ініціативи PROFI CLUB та Інституту післядипломної освіти НУХТ. Модераторка заходу – директорка навчального центру PROFI CLUB та зовнішня стейкхолдерка освітньо-професійної програми «Технології харчування» Ольга Михайлова.
Опанування курсу здобувачами четвертого курсу бакалаврату освітньо-професійної програми «Технології харчування» відбувається у межах інформальної освіти при поглибленому вивчені дисципліни «Модуль 1. Якість та безпечність харчових продуктів з основами НАССР» (лектор – професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін). Поліпшення hard skills магістрантами освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» відбувається у межах підготовки до виконання кваліфікаційної роботи.
Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції вдячна зовнішнім стейкхолдерам освітньої програми «Технології харчування», директорці PROFI CLUB Ользі Михайловій і директору ГО «Ресторанна гільдія» Богдану Михайлову за професійний захід.