Н У Х Т

Здобувачі опановують інформальну освіту щодо санітарних і гігієнічних вимог для закладів громадського харчування

15 листопада 2023

Здобувачі опановують інформальну освіту щодо санітарних і гігієнічних вимог для закладів громадського харчування

На другому занятті інтенсиву «Внутрішній аудитор системи харчової безпеки НАССР/ХАССП» бакалаври освітньо-професійної програми «Технології харчування» і магістранти освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» опановували hard skills у межах теми «Санітарні і гігієнічні вимоги для закладів громадського харчування».

Основною спікеркою теми виступила заслужена лікарка України Людмила Мухарська. Вона представила основні передумови створення системи управління безпечністю харчової продукції із урахуванням вимог чинного законодавства України; впровадження умов належної санітарної та гігієнічної практики в умовах закладів ресторанного господарства; розроблення програм-передумов; загальні вимоги до поводження з харчовими продуктами; піраміди безпечності продовольства за НАССР; ланки і стадії епідемічного процесу збудників інфекцій від стадій перебування у середовищі та механізми їх потрапляння у харчові продукти; визначення зараження харчових продуктів; харчові отруєння; харчові зоонози; біологічні ризики і мінімізацію ризику їх розповсюдження; хімічні і механічні чинники; принципи проведення прибирання та дезінфекції; гігієну персоналу, стан здоров’я, його навчання тощо.

Курс «Внутрішній аудитор системи харчової безпеки НАССР/ХАССП» проводиться за ініціативи PROFI CLUB та Інституту післядипломної освіти НУХТ. Модераторка заходу – директорка навчального центру PROFI CLUB та зовнішня стейкхолдерка освітньо-професійної програми «Технології харчування» Ольга Михайлова.

Опанування курсу здобувачами четвертого курсу бакалаврату освітньо-професійної програми «Технології харчування» відбувається у межах інформальної освіти при поглибленому вивчені дисципліни «Модуль 1. Якість та безпечність харчових продуктів з основами НАССР» (лектор – професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін). Поліпшення hard skills магістрантами освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» відбувається у межах підготовки до виконання кваліфікаційної роботи.

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції вдячна зовнішнім стейкхолдерам освітньої програми «Технології харчування», директорці PROFI CLUB Ользі Михайловій і директору ГО «Ресторанна гільдія» Богдану Михайлову за професійний захід.

Опублікований: 15-11-2023
Читайте також:
Зустріч наставників груп зі здобувачами напередодні літніх канікул

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Лариса Михонік, Юлія Бондаренко, Анна Грищенко та Олена Кохан, які є наставниками здобувачів академічних груп І-ІІІ курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, напередодні літніх канікул провели зустріч  зі студентами своїх груп за допомогою конференції ZOOM. Головно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч наставників груп зі здобувачами напередодні літніх канікул 11 червня 2020

Студенти Вінницького фахового коледжу НУХТ у гостях на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

У форматі ZOOM-конференції відбулася зустріч завідувачки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Тамари Носенко зі студентами Вінницького фахового коледжу НУХТ, які навчаються за спеціальністю «Харчові технології», та викладачами коледжу. Зустріч була організована старшою викладачкою коледжу Лесею Крот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти Вінницького фахового коледжу НУХТ у гостях на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 01 грудня 2020

Прогулянка столицею першокурсників освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукцїі»

Не зважаючи на примхливу осінню погоду, здобувачі групи ХЕ-1-12 разом зі своєю наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів Оксаною Шульгою прогулялися центром української столиці. Першою зупинкою став Маріїнський палац – домінант палацово-паркового ансамблю на Печерських пагорбах. Далі шлях пролягав повз стадіон «Динамо», де спо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Прогулянка столицею першокурсників освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукцїі» 20 жовтня 2021

На провідних підприємствах удосконалюють практичні навички наші студенти

Невід’ємною складовою навчального процесу у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ є проходження виробничої (технологічної) практики на підприємстві. Нині студенти спеціальності «Харчові технології» проходять технологічну практику на провідних харчових підприємствах України та Сумської області: ТОВ «Булочно-кондитерський комбінат» (м. Київ),...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На провідних підприємствах удосконалюють практичні навички наші студенти 18 вересня 2019