Н У Х Т

Здатність втілити в життя принципи раціонального природокористування продемонстрували магістри-екологи

21 лютого 2020

Здатність втілити в життя принципи раціонального природокористування продемонстрували магістри-екологи

На кафедрі екологічної безпеки та охорони праці успішно закінчилися захисти магістерських робіт студентів денної та заочної форм навчання, які навчалися за освітньо-професійними програмами «Екологія та охорона довкілля» й «Екологічний контроль та аудит». Екзаменаційну комісію очолила доцент кафедри біотехнології Навчально-наукового інституту екологічної безпеки Національного авіаційного університету Людмила Решетняк. До складу комісії увійшли: завідувач кафедри екологічної безпеки та охорони праці Олена Семенова, професор Ігор Якименко та доцент Наталія Бублієнко, секретар ЕК – асистент Олена Накемпій.

Студенти гідно представили магістерські роботи, присвячені вирішенню цілого ряду актуальних екологічних проблем. Теми робіт були дуже різнопланові: отримання сорбентів із міскантусу та дослідження їх властивостей, удосконалення процесу очищення міських стічних вод, порівняльний аналіз показників міських водопровідних вод Сумської та Запорізьких областей, вплив електромагнітних полів на антропогенно навантажених територіях, аналіз стану забруднення атмосферного повітря Київської області та ін.

Магістри показали, що вони здатні розробити й обґрунтувати екологічну політику, втілити в життя принципи раціонального природокористування, забезпечити ефективне управління для досягнення екологічної безпеки підприємства та готової продукції. Магістранти-аудитори провели екологічний аудит ряду харчових підприємств, організували впровадження системи екологічного менеджменту на підприємстві та навіть провели муніципальний екологічний аудит.

Екзаменаційна комісія була приємно вражена цікавими роботами та високим рівнем підготовки випускників, частина з яких уже успішно працюють за фахом. Вітаємо всіх магістрів і бажаємо нових здобутків та професійних успіхів!

Опублікований: 21-02-2020
Читайте також:
Засоби штучного інтелекту для навчання на гостьовій лекції викладача кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки

Усе частіше ми стикаємося із використанням штучного інтелекту. І поки з'ясовуються етичність і доцільність його використання, здобувачі освіти навчально-наукового комплексу нашого університету розбираються, як новітня технологія може стати їм у пригоді. Сьогодні гостьову лекцію «Використання засобів штучного інтелекту для навчання» старшого виклад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Засоби штучного інтелекту для навчання на гостьовій лекції викладача кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки 27 лютого 2025

Вперше відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачами бакалаврського ступеня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

Добігли кінця захисти кваліфікаційних робіт технологів-бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування», на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка. Непросто, напружено і хвилююче проходило підтвердження високого рівня знань випускників-бакалаврів, ад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вперше відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачами бакалаврського ступеня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 21 червня 2022

ПНДЛ і кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів вітають ще одного доктора філософії!

Сьогодні відбувся успішний захист дисертації «Удосконалення технології посічених напівфабрикатів з використанням активних стабілізаторів м’ясних систем» на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» випускником аспірантури кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ПНДЛ і кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів вітають ще одного доктора філософії! 29 серпня 2025

Усе про крафтовий хліб від технологинь компанії «Лесаффр»

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у вебінарі від компанії «Лесаффр», який провели технологині Олександра Пашковська та Алла Набока. Крафтовий хліб користується значним попитом, проте його виробництво передбачає багато ручної праці, застосування особливих технологічних прийомів приготування тіста, обр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе про крафтовий хліб від технологинь компанії «Лесаффр» 17 листопада 2021