Н У Х Т

На актуальні питання одинадцятикласників дали відповіді наші фахівці

24 грудня 2019

На актуальні питання одинадцятикласників дали відповіді наші фахівці

Яку спеціальність обрати? – актуальне питання для одинадцятикласників. Саме на нього намагалися дати відповідь учням 11-го класу школи №25 Шевченківського району м. Києва наші фахівці. У супроводі класного керівника старшокласники відвідали наш університет і отримали можливість ознайомитись із освітньою роботою провідних випускових кафедр.

На кафедрі біотехнології і мікробіології екскурсантів зустрічала доцент кафедри Світлана Тетеріна, яка докладно та з натхненням розповідала гостям про історію кафедри, особливості біотехнологічних виробництв, перспективи навчання на кафедрі і працевлаштування після отримання диплому біотехнолога, а також ознайомила їх з навчальною мікробіологічною лабораторією кафедри. Екскурсію рештою навчальних і науково-дослідних лабораторій кафедри для старшокласників провела доцент кафедри Вікторія Красінько – керівник студентського наукового гуртка «Cella mirabilis», яка поділилася досягненнями студентів-біотехнологів і можливостями, які відкриває навчання на кафедрі. А про особливості вступної кампанії школярам розповіла декан факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак.

Не менш змістовним стало знайомство з Навчально-науковим інженерно-технічним інститутом, директор якого Сергій Блаженко розповів про переваги здобуття інженерної освіти. Він акцентував увагу школярів на тому, що інженер – нині цінується і через деякий час нестача кваліфікованих інженерів у харчовій галузі буде відчуватися дедалі сильніше. А харчова промисловість буде працювати у будь який час. Учні побували на кафедрі машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв, з діяльністю якої їх познайомили доценти Олексій Губеня та Ігор Литовченко. Вони навіть спробували себе у ролі розробників обладнання, відвідавши комп’ютерні лабораторії кафедри.

Крім того, учні поспілкувалися з доцентом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Навчально-наукового інституту харчових технологій Валерієм Махиньком і побували у навчальній лабораторії кафедри, оснащеній фінською фірмою «Лейпурін».

Велике враження на одинадцятикласників справив Музей історії та розвитку НУХТ, де вони докладно дізналися про заснування, становлення та розвиток нашого вишу.  

Екскурсія пройшла у теплій, дружній атмосфері. Після її закінчення гості університету отримали відповіді на всі свої запитання, а також рекламні буклети з детальною інформацією щодо підготовки фахівців у НУХТ. Сподіваємось, що наші відвідувачі незабаром поповнять лави студентства університету.

Опублікований: 24-12-2019
Читайте також:
Дні відкритих дверей факультету біотехнології та екологічного контролю і Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

29 січня о 17:00 відбудеться онлайн-День відкритих дверей факультету біотехнології та екологічного контролю. 30 січня відбудеться онлайн-День відкритих дверей Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ. Під час цих заходів майбутні вступники зможуть ближче познайомитися з Національним університетом харчових технологій і його навчально...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дні відкритих дверей факультету біотехнології та екологічного контролю і Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 25 січня 2021

Із актуальними тенденціями у галузі знайомлять викладачі старшокурсників фахових коледжів

Триває цикл онлайн-лекцій для старшокурсників фахових коледжів, присвячених актуальним питанням автоматизації та робототехніки. 20 лютого здобувачі Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ і 27 лютого здобувачі Волинського фахового коледжу НУХТ мали чудову нагоду долучитися до цікавих івентів кандидата технічних наук, асистента кафедри авт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із актуальними тенденціями у галузі знайомлять викладачі старшокурсників фахових коледжів 28 лютого 2025

До обговорення системи громадського здоров’я долучилася завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

За спільної ініціативи Полянської об’єднаної територіальної громади та Академії наук України відбулася І Міжнародна науково-практична конференція «Система громадського здоров’я: теорія, методологія, технологія, соціальна практика і управління», присвячена 100-річчю з дня народження президента НАН України Бориса Патона. Метою конференції було форму...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До обговорення системи громадського здоров’я долучилася завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 17 грудня 2018