Н У Х Т

На актуальні питання одинадцятикласників дали відповіді наші фахівці

24 грудня 2019

На актуальні питання одинадцятикласників дали відповіді наші фахівці

Яку спеціальність обрати? – актуальне питання для одинадцятикласників. Саме на нього намагалися дати відповідь учням 11-го класу школи №25 Шевченківського району м. Києва наші фахівці. У супроводі класного керівника старшокласники відвідали наш університет і отримали можливість ознайомитись із освітньою роботою провідних випускових кафедр.

На кафедрі біотехнології і мікробіології екскурсантів зустрічала доцент кафедри Світлана Тетеріна, яка докладно та з натхненням розповідала гостям про історію кафедри, особливості біотехнологічних виробництв, перспективи навчання на кафедрі і працевлаштування після отримання диплому біотехнолога, а також ознайомила їх з навчальною мікробіологічною лабораторією кафедри. Екскурсію рештою навчальних і науково-дослідних лабораторій кафедри для старшокласників провела доцент кафедри Вікторія Красінько – керівник студентського наукового гуртка «Cella mirabilis», яка поділилася досягненнями студентів-біотехнологів і можливостями, які відкриває навчання на кафедрі. А про особливості вступної кампанії школярам розповіла декан факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак.

Не менш змістовним стало знайомство з Навчально-науковим інженерно-технічним інститутом, директор якого Сергій Блаженко розповів про переваги здобуття інженерної освіти. Він акцентував увагу школярів на тому, що інженер – нині цінується і через деякий час нестача кваліфікованих інженерів у харчовій галузі буде відчуватися дедалі сильніше. А харчова промисловість буде працювати у будь який час. Учні побували на кафедрі машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв, з діяльністю якої їх познайомили доценти Олексій Губеня та Ігор Литовченко. Вони навіть спробували себе у ролі розробників обладнання, відвідавши комп’ютерні лабораторії кафедри.

Крім того, учні поспілкувалися з доцентом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Навчально-наукового інституту харчових технологій Валерієм Махиньком і побували у навчальній лабораторії кафедри, оснащеній фінською фірмою «Лейпурін».

Велике враження на одинадцятикласників справив Музей історії та розвитку НУХТ, де вони докладно дізналися про заснування, становлення та розвиток нашого вишу.  

Екскурсія пройшла у теплій, дружній атмосфері. Після її закінчення гості університету отримали відповіді на всі свої запитання, а також рекламні буклети з детальною інформацією щодо підготовки фахівців у НУХТ. Сподіваємось, що наші відвідувачі незабаром поповнять лави студентства університету.

Опублікований: 24-12-2019
Читайте також:
Як експерти-другокурсники на броварню «BeerMaster Brevery» ходили…

У межах вивчення дисципліни «Безпека харчової продукції» (лекторка – доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Анастасія Чорна) здобувачі групи ХЕ-2-7 разом із асистенткою Анною Логіновою та доценткою Оксаною Вашекою побували на виїзному лабораторному занятті-екскурсії на броварні «BeerMaster Brevery». Заняття проводив випускник нашого універ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як експерти-другокурсники на броварню «BeerMaster Brevery» ходили… 24 березня 2025

Магістранти освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ

Заняття за темою «Інструментальні методи дослідження» ‒ вагома частина обов’язкової навчальної дисципліни «Прикладні методи досліджень у ресторанному господарстві», яка викладається магістрам освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» професоркою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, д.т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ 25 жовтня 2023

Актуальне поповнення книжкової полички

Вийшла друком колективна монографія «Мікробіологічні та фізико-хімічні основи виробництва твердих сирів» авторства науковців-викладачів Інституту післядипломної освіти НУХТ – кандидатки технічних наук Алли Бовкун, кандидатки технічних наук Наталії Шульги та докторки технічних наук Оксани Науменко. У монографії наведена характеристика харчової та б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальне поповнення книжкової полички 15 січня 2024

Омріяне звання «Магістр»

Півтора роки плідної та безупинної роботи магістрантів спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» врешті вилилися в ефективні захисти випускових кваліфікаційних робіт. Лави дипломованих біотехнологів із кваліфікацією «магістр» поповнилися 44 випускниками 2020 року. Тисячі сторінок статей, патентів, нормативних документів; сотні літрів поживного...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Омріяне звання «Магістр» 24 лютого 2020