Н У Х Т

На актуальні питання одинадцятикласників дали відповіді наші фахівці

24 грудня 2019

На актуальні питання одинадцятикласників дали відповіді наші фахівці

Яку спеціальність обрати? – актуальне питання для одинадцятикласників. Саме на нього намагалися дати відповідь учням 11-го класу школи №25 Шевченківського району м. Києва наші фахівці. У супроводі класного керівника старшокласники відвідали наш університет і отримали можливість ознайомитись із освітньою роботою провідних випускових кафедр.

На кафедрі біотехнології і мікробіології екскурсантів зустрічала доцент кафедри Світлана Тетеріна, яка докладно та з натхненням розповідала гостям про історію кафедри, особливості біотехнологічних виробництв, перспективи навчання на кафедрі і працевлаштування після отримання диплому біотехнолога, а також ознайомила їх з навчальною мікробіологічною лабораторією кафедри. Екскурсію рештою навчальних і науково-дослідних лабораторій кафедри для старшокласників провела доцент кафедри Вікторія Красінько – керівник студентського наукового гуртка «Cella mirabilis», яка поділилася досягненнями студентів-біотехнологів і можливостями, які відкриває навчання на кафедрі. А про особливості вступної кампанії школярам розповіла декан факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак.

Не менш змістовним стало знайомство з Навчально-науковим інженерно-технічним інститутом, директор якого Сергій Блаженко розповів про переваги здобуття інженерної освіти. Він акцентував увагу школярів на тому, що інженер – нині цінується і через деякий час нестача кваліфікованих інженерів у харчовій галузі буде відчуватися дедалі сильніше. А харчова промисловість буде працювати у будь який час. Учні побували на кафедрі машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв, з діяльністю якої їх познайомили доценти Олексій Губеня та Ігор Литовченко. Вони навіть спробували себе у ролі розробників обладнання, відвідавши комп’ютерні лабораторії кафедри.

Крім того, учні поспілкувалися з доцентом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Навчально-наукового інституту харчових технологій Валерієм Махиньком і побували у навчальній лабораторії кафедри, оснащеній фінською фірмою «Лейпурін».

Велике враження на одинадцятикласників справив Музей історії та розвитку НУХТ, де вони докладно дізналися про заснування, становлення та розвиток нашого вишу.  

Екскурсія пройшла у теплій, дружній атмосфері. Після її закінчення гості університету отримали відповіді на всі свої запитання, а також рекламні буклети з детальною інформацією щодо підготовки фахівців у НУХТ. Сподіваємось, що наші відвідувачі незабаром поповнять лави студентства університету.

Опублікований: 24-12-2019
Читайте також:
Сталий розвиток у дії

Ukrainian Green Building Council (UGBC) спільно з кафедрою теплоенергетики і холодильної техніки за сприяння та підтримки Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen провели в нашому університеті воркшоп. 20 березня в НУХТ зібралися фахівці галузі, щоб разом із експертами розкрити й обговорити можливості для впровадження рекомендацій ЄС щодо стал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сталий розвиток у дії 21 березня 2025

Університет бере участь в експериментальному проєкті із запровадження державних грантів

Наш університет уклав договір з МОН про участь в експериментальному проєкті із запровадження державних грантів. Цьогоріч наші вступники, які претендують на навчання на контракті, матимуть унікальну можливість отримати додаткову фінансову підтримку – державний грант. Це допоможе частково покрити вартість навчання на будь-якій бакалаврській програм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет бере участь в експериментальному проєкті із запровадження державних грантів 02 серпня 2024

Міжнародний досвід як натхнення: надихаюча зустріч у клубі EcoEurope

На черговій зустрічі англомовного клубу EcoEurope, що реалізується в університеті в рамках проєкту Жан Моне Кафедра програми Еразмус+ з Ефективного екоменеджменту та екокомунікації у ЄС, учасники мали унікальну нагоду поспілкуватися з доценткою Інституту інженерії навколишнього середовища та біотехнології Університету Ополе (Польща), докторкою Віро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний досвід як натхнення: надихаюча зустріч у клубі EcoEurope 18 квітня 2025

Біотехнологічні студії НУХТ: наука у дії!

Ви коли-небудь виділяли ДНК з бактерій власними руками? Визначали вітаміни у лікарських засобах? Перевіряли мікробіологічну чистоту повітря, води та ґрунту? Учасники Біотехнологічних студій НУХТ не просто спостерігали за наукою – вони досліджували, експериментували та відкривали для себе справжню магію біотехнологій! На кафедрі харчової хімії під...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологічні студії НУХТ: наука у дії! 28 березня 2025