16 та 17 лютого відбулися успішні захисти дипломних робіт здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока».
Екзаменаційну комісію очолила докторка технічних наук, заступниця директора з наукової роботи Інституту продовольчих ресурсів НААН Ірина Романчук. Члени комісії – директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувачка кафедри технології молока і молочних продуктів Галина Поліщук, доцентка цієї ж кафедри Олена Грек. Секретарка – доцента Олена Красуля.
На захисти завітали представники роботодавців, зокрема спеціалістка з підбору і залучення персоналу компанії «PepsiCo Україна» Юлія Орлівська та фахівчині французької компанії «Лакталіс-Україна» Світлана Руденко і Олена Шапар.
Випускники отримали інформацію про можливості стажування та працевлаштування на молокопереробних підприємствах цих компаній. За результатами спілкування роботодавців із представниками кафедри була досягнута домовленість про розширення можливостей практичної підготовки здобувачів вищої освіти.
Випускники магістратури продемонстрували високий рівень знань, необхідний для їхньої подальшої успішної кар’єри в установах і на підприємствах галузі. Теми магістерських кваліфікаційних робіт були присвячені питанням удосконалення технологій молочних і молоковмісних продуктів шляхом раціоналізації технологічних процесів (скорочення виробничих циклів, виключення окремих технологічних операцій) та ресурсозаощадження (комбінування сировини рослинного і тваринного походження, зниження енерговитрат, підвищення виходу продукції, комплексне перероблення молочної сировини).
Голова та члени Екзаменаційної комісії відзначили, що кожна кваліфікаційна робота була спрямована на досягнення сформульованої мети, відрізнялася творчим підходом, містила елементи наукової новизни, мала практичну значимість, вирішувала певні соціальні запити.
Найкращим випускникам магістратури Екзаменаційна комісія дала рекомендації для продовження навчання на освітньому ступені «Доктор філософії» зі спеціальності 181 «Харчові технології».
Бажаємо випускникам міцного здоров’я, кар’єрного зростання та щастя в особистому житті!