Н У Х Т

Захисти кваліфікаційних бакалаврських робіт: перспективи застосування науково-технічних розробок

14 червня 2022

Захисти кваліфікаційних бакалаврських робіт: перспективи застосування науково-технічних розробок

На кафедрі біотехнології і мікробіології триває цьогорічний захист кваліфікаційних робіт здобувачів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітнього ступеня «Бакалавр».

Днями відбулася чергова серія засідань екзаменаційної комісії, на яких були представлені до захисту ще 11 кваліфікаційних робіт.

Перед початком захистів голова Екзаменаційної комісії, завідувач кафедри, д.т.н. Віктор Стабніков привітав усіх присутніх здобувачів, викладачів і гостей, побажав мирного неба над головою, залишатися поруч із рідними та спокою в такий важкий період, а здобувачам перейти останній Рубікон бакалаврського періоду навчання та отримати омріяну кваліфікацію «бакалавр з біотехнологій та біоінженерії».

Протягом всього періоду захисту голова та члени Екзаменаційної комісії (доценти, к.т.н. Юрій Карлаш і Вікторія Красінько та доцентка, к.б.н. Світлана Старовойтова) мали змогу оцінити рівень виконання та презентування робіт, присвячених біотехнологіям отримання компонентів для косметології та фармацевтики (синтез 1,3-пропандіолу, β-каротину, рибофлавіну, лізину), агрономії (отримання препаратів для стимуляції росту та покращення урожайності рослин, бактеріальних добрив) і харчових виробництв (отримання заквашувальних композицій).

Заслухавши доповіді майбутніх бакалаврів, члени Екзаменаційної комісії та гості конференції жваво долучалися до обговорення представлених технологій, а доповідачі вичерпно роз’яснювали особливості процесів біосинтезу та конкретизували методи контролю виробництва. Всі технологічні рішення, запропоновані здобувачами, можуть бути реалізовані на біотехнологічних підприємствах.

Захисти пройшли успішно, всі представлені роботи були оцінені позитивно, а когорта бакалаврів-біотехнологів поповнилася ще одинадцятьма щасливими випускниками.

Вітаємо «новоспечених» бакалаврів із успішним захистом, бажаємо успіхів у подальшій професійній діяльності та сподіваємось із багатьма з них зустрітися вже незабаром у новій ролі магістрантів!

Опублікований: 14-06-2022
Читайте також:
Отримані знання на практиці випробовують здобувачі-екологи

Тривають виробнича та переддипломна практики здобувачів спеціальності 101 «Екологія». Базами практики в цьому навчальному році стали підприємства: ТОВ «Криворізький хлібокомбінат», ПАТ «Карлсберг Україна», ТОВ «Пирятинський сирзавод», ПрАТ «Славутський пивоварний завод», ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат», Філія ПАТ «Яготинський маслозавод» «Яготинсь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Отримані знання на практиці випробовують здобувачі-екологи 29 січня 2021

Наші екологи взяли участь у Водному форумі

26 та 27 вересня 2023 року відбулися заходи Водного форуму «Вода в промисловості та АПК в умовах війни та кліматичної кризи», організованого Асоціацією професіоналів довкілля PAEW, Офісрм сталих рішень, Геологічною інвестиційною групою. Питання водопостачання сьогодні актуальне, як ніколи. Через трагедію на Каховській ГЕС, через постійні обстріли ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші екологи взяли участь у Водному форумі 02 жовтня 2023

Онлайн-захист здобувачів: вітаємо новоспечених магістрів!

15-16 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології відбулись онлайн-захисти кваліфікаційних магістерських робіт студентами денної форми навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійних програм «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія». До складу Екзаменаційної комісії з атестації здобувачів вищо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-захист здобувачів: вітаємо новоспечених магістрів! 18 лютого 2021

Атестація аспірантів

На засіданні кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів атестували аспірантів. Презентації результатів наукових досліджень представили Оксана Дорожинська на тему «Удосконалення технології цукерок кристалічної структури з використанням різних цукрі», Марія Грицевіч на тему «Дослідження реологічних та структурно-механічних показників...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Атестація аспірантів 18 травня 2022