Н У Х Т

Маркетологи розвивають навички ораторською майстерності

10 жовтня 2025

Маркетологи розвивають навички ораторською майстерності

9 жовтня у студентському клубі відбувся навчально-практичний тренінг із розвитку комунікативних навичок у межах освітньої дисципліни «Інсайти маркетингових активностей», який організувала старша викладачка кафедри маркетингу Ірина Ніколаєнко.

Метою тренінгу було формування у майбутніх фахівців уміння впевнено, грамотно й ефективно доносити власні ідеї до цільової аудиторії, що є невід’ємною складовою професійної діяльності маркетолога.

Спікерка заходу – телеведуча, журналістка, викладачка та авторка курсу «ФіРМова» Ліна Зеленська, яка має понад двадцять років досвіду роботи у сфері медіа. Пані Ліна співпрацювала з провідними телеканалами Інтер і Рада, записувала інтерв’ю з першими особами держави й неодноразово проводила тренінги з публічних комунікацій.

Фахівчиня акцентувала увагу на ролі мовлення як важливого інструменту професійного впливу. Вона розповіла про особливості побудови еталонної мови, техніки дикції та голосу, психологічні аспекти комунікації, а також про значення невербальних елементів під час публічного виступу. За словами Ліни Зеленської, «еталонна мова – це елегантні думки, які впевнено та граційно демонструє голос», а інколи саме прості слова, сказані з відповідною інтонацією, стають ключем до розв’язання найскладніших ситуацій.

Студенти виконували практичні вправи, спрямовані на розвиток дикції, артикуляції, керування диханням і голосом, спробували себе у коротких імпровізаційних промовах та обговорили типові помилки, яких варто уникати під час публічних виступів. Зустріч пройшла в атмосфері зацікавленості, взаємної поваги та творчої співпраці.

Отримані знання допоможуть здобувачам освіти не лише впевненіше почуватися під час виступів і презентацій, а й підвищать їхню комунікативну компетентність – одну з ключових навичок сучасного маркетолога.

Кафедра маркетингу висловлює щиру подяку Ліні Зеленській за співпрацю, натхнення й бажання ділитися своїм професійним досвідом зі студентами НУХТ.

Опублікований: 10-10-2025
Читайте також:
РR-кампанія біотехнологів не знає меж

РR-кампанія на факультеті біотехнології та екологічного контролю набуває все нових обертів. Нещодавно профорієнтаційна команда факультету зустрілася онлайн із учнями Першого Київського медичного коледжу та Медичної гімназії 33 м. Києва, відвідала навчальні заклади Київщини, запрошуючи школярів на День відкритих дверей університету, а зараз поспілку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

РR-кампанія біотехнологів не знає меж 18 жовтня 2021

Практичні навички мікробіологічної роботи здобувають четвертокурсники-біотехнологи

Наші здобувачі освіти не менше викладачів радіють, що наразі мають можливість відвідувати заняття offline. Зокрема, студентів-біотехнологів особливо тішать лабораторні роботи, на яких вони мають змогу знову поринути у світ мікробіології. Ось і здобувачі групи БТ-4-2 на лабораторних заняттях із дисципліни «Мікробіологія, санітарія та гігієна з осно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні навички мікробіологічної роботи здобувають четвертокурсники-біотехнологи 23 вересня 2021

У постійному фокусі кафедри готельно-ресторанної справи – академічна доброчесність всіх учасників освітнього процесу

За ініціативи в.о. завідувача кафедри готельно-ресторанної справи Лариси Шаран відбувся семінар «Академічна етика. Регламент перевірки на академічний плагіат кваліфікаційних робіт». Аудиторія в онлайні – здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня денної та заочної форм навчання, які приступили до виконання кваліфікаційної роботи. На се...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У постійному фокусі кафедри готельно-ресторанної справи – академічна доброчесність всіх учасників освітнього процесу 27 жовтня 2021

Про використання гідроколоїдів у харчових продуктах дізнались студенти кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Здобувачі освітньої програми «Технології рослинних олій, жирових і косметичних продуктів» прослухали гостьову лекцію від провідного технолога із харчових технологій та власника TAT FOOD TECHNOLOGY (Спільнота технологів харчової промисловості) Сергія Шилка. На лекції були присутні також здобувачі освітнього ступеню «бакалавр» спеціальностей «Харчов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про використання гідроколоїдів у харчових продуктах дізнались студенти кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 07 грудня 2022