Вперше на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся захист комплексної магістерської роботи «Наукове обґрунтування та розробка технологій аюрведичних харчових продуктів і косметичних засобів з використанням прянощів та їх олійних екстрактів».
До роботи були залучені студенти, які здобувають освітній ступінь «магістр» за спеціальністю 181 «Харчові технології» освітніх програм «Технології аюрведичних харчових продуктів», «Технології рослинних олій, жирових та косметичних продуктів» та «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса».
Окремі розділи комплексної роботи були об’єднані головною метою – розробленням технологій продуктів харчування за аюрведичними принципами.
Адже здоров’я людини більшою частиною залежить від способу життя, де харчування посідає основоположне місце, серед генетики, впливу соціуму та медицини. Правильне харчування здатне поліпшувати діяльність усіх органів і систем. Аюрведа у цьому питанні є справжнім відкриттям, яке дає нам знання про характер продуктів та їхню дію при довгостроковому вживанні.
Високий рівень виконання магістерських робіт підтверджений одностайним рішенням Екзаменаційної комісії – усі студенти отримали відмінні оцінки. Найкращими визнані роботи студентів Максима Авраменка «Наукове обґрунтування та розробка технології аюрведичних солодощів з комбінаціями прянощів», Аліни Грибовської «Розробка технології мацерації аюрведичних масал» і Галини Мехед «Наукове обґрунтування та розробка технології аюрведичних м’ясомістких напівфабрикатів з використанням олійних екстрактів масал».
Голова ЕК, с.н.с. лабораторії тепломасообміну в багатокомпонентних дисперсних системах відділу тепломасообміну в дисперсних системах Інституту технічної теплофізики НАН України Ганна Декуша відзначила високий рівень теоретичної підготовленості та рівня експериментальних досліджень кожної роботи.
Наостанок голова та члени ЕК побажали випускникам успіхів у подальшій професійній діяльності, здійснення мрій і нових перемог.