Н У Х Т

Завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства увійшов до числа експертів, що визначали кращих українських виробників пиво-безалкогольної продукції

27 серпня 2020

Завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства увійшов до числа експертів, що визначали кращих українських виробників пиво-безалкогольної продукції

Українська галузева компанія по виробництву пива, безалкогольних напоїв та мінеральних вод ПрАТ «Укрпиво» провела щорічний конкурс пива, безалкогольних, слабоалкогольних і зброджених напоїв, мінеральних і питних вод, солоду пивоварного.

Цього року, не зважаючи на карантинні заходи, був наймасштабніший конкурс за кількістю поданих зразків продукції та учасників.

Враховуючи європейську та світову класифікацію пива, дегустація зразків вперше проводилась як за типами пива, так і з урахуванням стилів пива.

34 виробники взяли участь у змаганні за звання кращих, представивши 133 зразки продукції: 89 зразків пива, 24 зразки безалкогольних напоїв, у тому числі 11 зразків квасу «живого» бродіння, по 3 зразки питної і мінеральної вод, 9 зразків зброджених напоїв (сидру) і 5 зразків солоду пивоварного.

Дегустацію поданих зразків проводили 5 членів журі – висококваліфікованих спеціалістів, і серед них – завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства НУХТ Анатолій Куц.

Члени журі відзначили високий рівень якості представленої на конкурс продукції.

Рішенням фахівців гран-прі конкурсу були удостоєні 28 одиниць продукції, золотих медалей – 91, срібних – 13 і 1 – бронзової.

Крім того, значно покращилося зовнішнє оформлення продукції, розфасованої в пляшки. П’ять учасників конкурсу нагороджені Почесними кубками за кращий дизайн зовнішнього оформлення.

Цього року була введена нова номінація нагороди «Бурштинова зірка» – за найвище використання виробничих потужностей при виробництві пиво-безалкогольної продукції у 2019 році (не менше ніж 85%).

Компанія «Укрпиво» висловила вдячність керівникам і колективам підприємств за виробництво продукції високої якості, а також за участь у конкурсі і побажала подальших творчих успіхів у роботі. Генеральний директор компанії Галина Коренькова (до речі, випускниця НУХТ) також подякувала за роботу у журі і за підготовку висококваліфікованих фахівців для галузі і нашому завідувачеві кафедри.

Вітаємо переможців, а шанувальникам пиво-безалкогольної продукції бажаємо подальшого помірного споживання улюблених напоїв!

 

Опублікований: 27-08-2020
Читайте також:
Eiswein вітчизняного виробництва на науковому семінарі на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся семінар «Розроблення технології крижаного вина в агрокліматичних умовах північного Причорномор’я». Доповідь за темою своєї дисертаційної роботи представила здобувач кафедри енології Одеської національної академії харчових технологій Вікторія Луцькова (науковий керівник – професор Ок...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Eiswein вітчизняного виробництва на науковому семінарі на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства 23 травня 2019

Вчена рада університету зібралася на чергове планове засідання

30 травня 2024 року у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Традиційно привітавши колег, що відсвяткували дні народження між засіданнями, члени вченої ради приступили до розгляду питань порядку денного. Про розподіл видатків споживання державного бюджету згідно з формулою фінансування в університеті на 2024 рік допов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчена рада університету зібралася на чергове планове засідання 30 травня 2024

Наукова робота: від мрії – до реальності

Ще у шкільні роки магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології І року навчання Катерина Солошенко прагнула стати лікарем чи фармацевтом. Заходячи до аптеки, вона подовгу розглядала вітрини з лікарськими препаратами і дивувалася, як можна запам’ятати всі ці назви, і видати потрібні людям ліки. З часом Катерина задумалась про те, хто ж займаєть...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова робота: від мрії – до реальності 12 грудня 2019

Унікальний захист курсових проєктів online – done!

Карантин хоч і є вимушеним заходом, хоч і накладає певні обмеження, однак і виявляє приховані можливості. На кафедрі біотехнології і мікробіології у форматі відеоконференції  відбувся захист курсових проєктів з дисципліни «Харчова біотехнологія». Такого одночасного і масового захисту курсових на кафедрі ще не проводилося – одночасно працювали п’ят...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Унікальний захист курсових проєктів online – done! 30 квітня 2020