Н У Х Т

Завершилося стажування аспірантки кафедри технології молока і молочних продуктів у Республіці Польща

02 серпня 2022

Завершилося стажування аспірантки кафедри технології молока і молочних продуктів у Республіці Польща

З 1 по 31 липня 2022 р. аспірантка кафедри технології молока і молочних продуктів Вікторія Сапіга, яка здобуває освітній ступінь «Доктор філософії» за спеціальністю 181 «Харчові технології» (керівниця – професорка Галина Поліщук), пройшла наукове стажування в Університеті природничих наук в Любліні на запрошення члена комісії харчових наук Польської академії наук, професора Станіслава Млеко та професорки Марти Томчинської-Млеко, з якими співробітники кафедри підтримують творчі стосунки протягом кількох років.

Наша науковиця взяла участь у міжнародному дослідницькому проєкті у складі наукової групи вчених із Іспанії, Польщі та Японії, метою якого є вивчення  фізико-хімічних властивостей гелів комбінованого складу з інгредієнтів тваринного і рослинного походження.

Завдяки технічній і консультативній підтримці керівників приймаючої сторони, професора кафедри технології молочних продуктів та функціонального харчування Станіслава Млеко та професорки Інституту генетики, селекції та біотехнології рослин Марти Томчинської-Млеко, Вікторія додатково провела наукові дослідження за окремими розділами  дисертаційної роботи.

За час стажування здобувачка отримала навички роботи на динамічному реометрі Malvern Kinexus Lab+, апараті багаторазового розсіювання світла Turbiscan, поверхневому тензіометрі KSV Sigma 700, ультразвуковому віскозиметрі Unipantype 505 та аналізаторі активності води AWMD-10.

Досвід і результати досліджень, отримані під час стажування, становлять науковий інтерес та сприяють удосконаленню професійних знань, практичних умінь і навичок Вікторії як молодого та перспективного вченого.

Наразі кафедра технології молочних продуктів та функціонального харчування Університету природничих наук в Любліні та кафедра технології молока і молочних продуктів НУХТ підготували проєкт договору про наукове та освітнє співробітництво між нашими університетами.

Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів висловлює щиру подяку професорам Станіславу Млеко та Марті Томчинській-Млеко за надану можливість проходження стажування аспірантці Вікторії Сапіги у профільному закладі вищої освіти Республіки Польща та сподівається на подальшу й плідну співпрацю!

Опублікований: 02-08-2022
Читайте також:
Про нові можливості автоматизації діяльності підприємств сфери гостинності поспілкувалися на кафедрі готельно-ресторанної справи

Виконавчий директор провідної компанії вітчизняного ринку розробників автоматизованих систем «Expert Solution» Ігор Гречко презентував фахівцям кафедри готельно-ресторанної справи програмно-технічний комплекс нового покоління «SERVIO». Спеціаліст професійно ознайомив викладачів із особливостями підбору обладнання, налаштування функціонування систе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про нові можливості автоматизації діяльності підприємств сфери гостинності поспілкувалися на кафедрі готельно-ресторанної справи 27 вересня 2018

Магістри-фінансисти поспілкувалися з генеральним директором Асоціації страхового бізнесу

Магістри-фінансисти разом із завідувачкою кафедри Ладою Шірінян отримали запрошення від дружньої кафедри банківської справи та страхування КНЕУ долучитися до зустрічі з генеральним директором Асоціації страхового бізнесу В'ячеславом Черняховським. Учасники заходу мали змогу отримати відповіді на актуальні запитання щодо останніх змін, які відбуваю...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістри-фінансисти поспілкувалися з генеральним директором Асоціації страхового бізнесу 06 жовтня 2021

«Бейкері Фуд Інвестмент» гостинно зустрічає наших здобувачів освіти

ТОВ «Бейкері Фуд Інвестмент» один із найбільших постачальників хлібобулочних і заморожених напівфабрикатів із дріжджового листкового тіста в Україні. Це сучасне високомеханізоване підприємство, на якому працює понад 200 висококваліфікованих працівників. За більше ніж 20 років існування компанія зарекомендувала себе, як добросовісний виробник, надій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Бейкері Фуд Інвестмент» гостинно зустрічає наших здобувачів освіти 26 березня 2024

Студенти Вінницького коледжу долучилися до благодійної програми ГО «Сонячна країна»

Напередодні Дня Святого Миколая Чудотворця кожна людина має можливість від щирого серця виконати свій душевний обов’язок,  допомогти тим, хто особливо потребує уваги та любові. Не один рік студенти-волонтери Вінницького коледжу нашого університету беруть участь у благодійній програмі  ГО «Сонячна країна» – «Святі дива Миколая». З 12 по 14 грудня ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти Вінницького коледжу долучилися до благодійної програми ГО «Сонячна країна» 22 грудня 2018