Н У Х Т

Завершилося стажування аспірантки кафедри технології молока і молочних продуктів у Республіці Польща

02 серпня 2022

Завершилося стажування аспірантки кафедри технології молока і молочних продуктів у Республіці Польща

З 1 по 31 липня 2022 р. аспірантка кафедри технології молока і молочних продуктів Вікторія Сапіга, яка здобуває освітній ступінь «Доктор філософії» за спеціальністю 181 «Харчові технології» (керівниця – професорка Галина Поліщук), пройшла наукове стажування в Університеті природничих наук в Любліні на запрошення члена комісії харчових наук Польської академії наук, професора Станіслава Млеко та професорки Марти Томчинської-Млеко, з якими співробітники кафедри підтримують творчі стосунки протягом кількох років.

Наша науковиця взяла участь у міжнародному дослідницькому проєкті у складі наукової групи вчених із Іспанії, Польщі та Японії, метою якого є вивчення  фізико-хімічних властивостей гелів комбінованого складу з інгредієнтів тваринного і рослинного походження.

Завдяки технічній і консультативній підтримці керівників приймаючої сторони, професора кафедри технології молочних продуктів та функціонального харчування Станіслава Млеко та професорки Інституту генетики, селекції та біотехнології рослин Марти Томчинської-Млеко, Вікторія додатково провела наукові дослідження за окремими розділами  дисертаційної роботи.

За час стажування здобувачка отримала навички роботи на динамічному реометрі Malvern Kinexus Lab+, апараті багаторазового розсіювання світла Turbiscan, поверхневому тензіометрі KSV Sigma 700, ультразвуковому віскозиметрі Unipantype 505 та аналізаторі активності води AWMD-10.

Досвід і результати досліджень, отримані під час стажування, становлять науковий інтерес та сприяють удосконаленню професійних знань, практичних умінь і навичок Вікторії як молодого та перспективного вченого.

Наразі кафедра технології молочних продуктів та функціонального харчування Університету природничих наук в Любліні та кафедра технології молока і молочних продуктів НУХТ підготували проєкт договору про наукове та освітнє співробітництво між нашими університетами.

Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів висловлює щиру подяку професорам Станіславу Млеко та Марті Томчинській-Млеко за надану можливість проходження стажування аспірантці Вікторії Сапіги у профільному закладі вищої освіти Республіки Польща та сподівається на подальшу й плідну співпрацю!

Опублікований: 02-08-2022
Читайте також:
Наші викладачі беруть участь у тренінгах для харчового бізнесу

Аграрний Союз України та ГО «Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів «СПОЖИВЧА ДОВІРА» за підтримки Уряду Нідерландів Kingdom of the Netherlands у рамках програми МАТРА «Зміцнення позицій НГО у регіонах як учасників реформування системи забезпечення безпеки харчової продукції, спрямованого на подолання корупції» та Громадської школ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі беруть участь у тренінгах для харчового бізнесу 13 серпня 2020

Про зимові свята французькою

Із приходом зимових свят на кафедрі іноземних мов професійного спрямування настає час поговорити про них. І не лише рідною, а й іноземними мовами. Вивчаючи іноземну мову, здобувачі водночас знайомляться з традиціями і звичками народу, мову якого вони вивчають. Тож здобувачі освіти другого курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа», які вивчаю...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про зимові свята французькою 27 грудня 2023

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відзначили Всесвітній день туризму

Традиційно 27 вересня 2018 року студенти спеціальності «Туризм» та викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу разом із друзями, партерами, випускниками та усіма, хто любить подорожувати, відзначали професійне свято – Всесвітній день туризму. Для майбутніх фахівців були організовані зустрічі з їх колегами, які вже зробили успішну кар’єру ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відзначили Всесвітній день туризму 01 жовтня 2018

Корпорація «Артеріум» підтримує молодих дослідників

29 жовтня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся публічний захист студентських наукових проектів за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум». У конкурсі брали участь студенти І року магістратури спеціальності «Біотехнології та біоінженерія». Учасникам побажали успіху та гідного представлення робіт проректор з наукової роботи Олександ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корпорація «Артеріум» підтримує молодих дослідників 31 жовтня 2019