Н У Х Т

Завершальний етап роботи щорічної Міжнародної Онлайн-Школи Жана Моне

24 березня 2025

Завершальний етап роботи щорічної Міжнародної Онлайн-Школи Жана Моне

21 березня 2025 р. відбувся завершальний етап роботи щорічної Міжнародної Онлайн-Школи Жана Моне «Ефективний екоменеджмент для європейського майбутнього України», заходи якої проходили в рамках проєктів Програми ЄС Еразмус+ «Стратегія відновлюваної енергетики ЄС як дороговказ для України» та «Ефективний менеджмент відходів у ЄС – кращий вибір для України», що реалізуються на кафедрі екології та екоменеджменту.

У роботі Школи взяли участь школярі випускних класів, представники студентської молоді із коледжів та університетів, вчителі, викладачі вищих навчальних закладів та усі зацікавлені в Європейському майбутньому України та її сталому розвитку.

У третій день Школи доповідачами були члени команд міжнародних проєктів Жана Моне JM RE та JM REW.

Із доповіддю щодо особливостей ефективного менеджменту відходів у ЄС виступила  координаторка проєктів Жана Моне JM RE та JM REW, доцентка кафедри екології та екоменеджменту Оксана Салавор. Значну зацікавленість учасників викликали конкретні приклади щодо використання відходів у країнах ЄС.

Членкиня команд проєктів Жана Моне JM RE та JM REW, професорка Міжнародного інституту промислової екологічної економіки Лундського університету (Швеція) Юлія Войтенко-Палган закцентувала увагу на природо-орієнтованих рішеннях для сталих міст. Також фахівчиня відповіла на численні запитання учасників Школи і колег по команді.

Оксана Ничик, членкиня команд проєктів Жана Моне JM RE та JM REW, доцентка кафедри екології та екоменеджменту ознайомила слухачів із сучасним станом, перспективами розвитку та екологічними викликами вітрової енергетики для України і ЄС.

Особливостям розвитку водневої енергетики в ЄС і перспективам для України була присвячена доповідь доцентки кафедри екології та екоменеджменту, членкині команди проєктів Жана Моне JM RE та JM REW Наталії Бублієнко.

Організатори вдячні всім доповідачам Міжнародної школи Жана Моне за глибокі і пізнавальні доповіді, а учасникам – за активність у обговореннях і щиру зацікавленість екологічною тематикою й сподіваються на подальші зустрічі у наступних заходах кафедри екології та екоменеджменту в рамках проєктів Програми ЄС Еразмус+.

Опублікований: 24-03-2025
Читайте також:
НУХТ – переможець літнього чемпіонату Нескореної столиці на підтримку Збройних Сил України!

З 28 травня по 9 липня на полях столиці проходив Чемпіонат, організований Федерацією футзалу міста Києва. Мета його проведення – збір коштів, які будуть передані на потреби ЗСУ, а також збір гуманітарної допомоги для населення, що постраждало від агресора. Наш навчальний заклад взяв активну участь у цій акції. Команда НУХТ була зібрана зі співробі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – переможець літнього чемпіонату Нескореної столиці на підтримку Збройних Сил України! 20 липня 2022

Вчимося комунікувати, або як бути впевненим співрозмовником

Комунікативні навики є одними із найважливіших у роботі співробітників любої компанії, а вміння подолати бар’єри у спілкуванні та встановити міцний міжособистісний контакт є актуальним як для студентського колективу, так і на роботі. Та здатність налагоджувати комунікацію не дається від народження, а потребує постійних тренувань. От і студенти-біо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчимося комунікувати, або як бути впевненим співрозмовником 28 жовтня 2020

Перемагаємо на освітньому фронті

Клуб пакувальників та редакція журналу «Упаковка» за підтримки Міністерства освіти і науки України організували на вищому європейському рівні проведення XVII Всеукраїнського конкурсу студентських робіт з актуальних проблем пакувальної індустрії «Золотий каштан-2022». Не зважаючи на складнощі воєнного часу, оргкомітет забезпечив проведення 15 листо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перемагаємо на освітньому фронті 16 листопада 2022

Згадуючи історію, формуємо інновації

Традиційно восени кафедрою технології м'яса і м'ясних продуктів проводиться  Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі», в якій активну участь беруть здобувачі освітнього ступеня «магістр» за освітньою програмою «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса», освітніх ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Згадуючи історію, формуємо інновації 19 жовтня 2022