Н У Х Т

Завершальний етап роботи щорічної Міжнародної Онлайн-Школи Жана Моне

24 березня 2025

Завершальний етап роботи щорічної Міжнародної Онлайн-Школи Жана Моне

21 березня 2025 р. відбувся завершальний етап роботи щорічної Міжнародної Онлайн-Школи Жана Моне «Ефективний екоменеджмент для європейського майбутнього України», заходи якої проходили в рамках проєктів Програми ЄС Еразмус+ «Стратегія відновлюваної енергетики ЄС як дороговказ для України» та «Ефективний менеджмент відходів у ЄС – кращий вибір для України», що реалізуються на кафедрі екології та екоменеджменту.

У роботі Школи взяли участь школярі випускних класів, представники студентської молоді із коледжів та університетів, вчителі, викладачі вищих навчальних закладів та усі зацікавлені в Європейському майбутньому України та її сталому розвитку.

У третій день Школи доповідачами були члени команд міжнародних проєктів Жана Моне JM RE та JM REW.

Із доповіддю щодо особливостей ефективного менеджменту відходів у ЄС виступила  координаторка проєктів Жана Моне JM RE та JM REW, доцентка кафедри екології та екоменеджменту Оксана Салавор. Значну зацікавленість учасників викликали конкретні приклади щодо використання відходів у країнах ЄС.

Членкиня команд проєктів Жана Моне JM RE та JM REW, професорка Міжнародного інституту промислової екологічної економіки Лундського університету (Швеція) Юлія Войтенко-Палган закцентувала увагу на природо-орієнтованих рішеннях для сталих міст. Також фахівчиня відповіла на численні запитання учасників Школи і колег по команді.

Оксана Ничик, членкиня команд проєктів Жана Моне JM RE та JM REW, доцентка кафедри екології та екоменеджменту ознайомила слухачів із сучасним станом, перспективами розвитку та екологічними викликами вітрової енергетики для України і ЄС.

Особливостям розвитку водневої енергетики в ЄС і перспективам для України була присвячена доповідь доцентки кафедри екології та екоменеджменту, членкині команди проєктів Жана Моне JM RE та JM REW Наталії Бублієнко.

Організатори вдячні всім доповідачам Міжнародної школи Жана Моне за глибокі і пізнавальні доповіді, а учасникам – за активність у обговореннях і щиру зацікавленість екологічною тематикою й сподіваються на подальші зустрічі у наступних заходах кафедри екології та екоменеджменту в рамках проєктів Програми ЄС Еразмус+.

Опублікований: 24-03-2025
Читайте також:
Гарантка освітньої програми «Електротехніка та інформаційні технології» зустрілася з першокурсниками-бакалаврами

14 жовтня на кафедрі електропостачання і енергоменеджменту відбулася зустріч гарантки освітньо-професійної програми «Електротехніка та інформаційні технології» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, доцентки Юлії Куєвди зі здобувачами. До зустрічі також долучився куратор академічної групи, асистент кафедри Петро Зінькевич. Юлія Куєвда розпов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гарантка освітньої програми «Електротехніка та інформаційні технології» зустрілася з першокурсниками-бакалаврами 17 жовтня 2022

Завідувач кафедри туристичного та готельного бізнесу – учасник прямого ефіру UA:Перший

Завідувач кафедри туристичного та готельного бізнесу Дарія Басюк взяла участь у прямому ефірі програми «52 вікенди», що виходить у прямому ефірі щосереди на телеканалі UA:Перший та на Українському радіо водночас. Її мета – пропагувати, популяризувати міста, регіони України, розповідати про їх туристичну привабливість, цікаві вікенди. Гості програм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувач кафедри туристичного та готельного бізнесу – учасник прямого ефіру UA:Перший 27 листопада 2018

Триває І етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з «Біотехнології»

В університеті проходить Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з «Біотехнології». Участь у ньому беруть здобувачі закладів вищої освіти з різних міст України: Державного біотехнологічного університету (Харків) – 3 роботи; Миколаївського національного аграрного університету (Миколаїв) – 3 роботи; Національного університету біоресурсів і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває І етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з «Біотехнології» 14 березня 2024

Виробництво популярних ферментованих напоїв у закладах ресторанного господарства вивчають слухачі сертифікатної програми

Слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» під керівництвом доцентки кафедри готельно-ресторанної справи Ольги Дульки приготували в лабораторних умовах ферментовані напої. Вони ознайомились із технологічними особливостями виробництва традиційного українського напою – хлібного квасу та популярного напою – комбуча. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виробництво популярних ферментованих напоїв у закладах ресторанного господарства вивчають слухачі сертифікатної програми 17 жовтня 2023