Н У Х Т

За крок до захисту дисертаційної роботи ще один аспірант кафедри технології молока і молочних продуктів

21 грудня 2018

За крок до захисту дисертаційної роботи ще один аспірант кафедри технології молока і молочних продуктів

У рамках розширеного засідання кафедри технології молока і молочних продуктів відбувся попередній захист асистентом Тетяною Пшеничною дисертаційної роботи «Розроблення технології комплексного перероблення молока на концентрати білково-ягідні», виконаної під керівництвом доцента Олени Грек.

Дисертаційна робота присвячена комплексному переробленню молока на концентрати, отримані термокислотним осадженням білків органічними кислотами ягідної сировини, як основи для сиркових виробів із підвищеною біологічною цінністю. Доведена можливість використання сироватки забарвленої в технологіях напоїв. Визначені показники якості вказаних молочних продуктів. Проведена промислова апробація розробленої технології. Доведена економічна ефективність та соціальна значимість впровадження наукової розробки.

Рецензували роботу: д.т.н., професор кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ірина Шевченко, завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів, професор Галина Поліщук, доцент кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Онопрійчук. Рецензенти відзначили актуальність і практичну цінність наукової роботи і дали позитивні відгуки.

Були присутні, задали запитання та взяли участь в обговоренні роботи: від Національного науково-дослідного інституту промислової безпеки та охорони праці д.т.н., професор Віктор Гуць; від кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства д.т.н., професори Віктор Маринченко і Віталій Прибильський; від кафедри технології м’яса та м’ясних продуктів д.т.н., професор Василь Пасічний, к.т.н., доцент Оксана Топчій; від кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування к.т.н., доцент Юрій Змієвський; від кафедри технології молока і молочних продуктів к.т.н., доценти Оксана Кочубей-Литвиненко, Анастасія Пухляк, Тетяна Осьмак, Алла Тимчук, старший викладач Ульяна Кузьмик, асистент Ігор Устименко, асистент Оксана Басс, аспірант Лариса Чубенко.

Тетяна Пшенична на належному рівні представила свою дисертаційну роботу та відповідала на всі запитання присутніх.

За результатами відкритого голосування дисертаційна робота асистента Тетяни Пшеничної рекомендована до розгляду у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.03 для здобуття кваліфікаційного рівня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 - Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.

Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів поздоровляє дисертанта з першим кроком і бажає успіхів у подальшій науковій діяльності! 

Опублікований: 21-12-2018
Читайте також:
Таємниці літери «Е» очима біотехнологів

Харчові добавки – речовини, що додаються в продукти харчування для поліпшення їх зовнішніх якостей, смаку, для збільшення терміну зберігання. В останні роки кількість харчових добавок постійно збільшується, все частіше зустрічаються незнайомі назви. У продукти додають підсолоджувачі, ароматизатори, загусники, консерванти і барвники. Суперечки щодо ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Таємниці літери «Е» очима біотехнологів 30 квітня 2021

На кафедрі технології молока і молочних продуктів завершилися захисти дипломних проектів

23 лютого 2018 року на кафедрі технології молока і молочних продуктів завершилися захисти дипломних проектів випускників спеціальності «Харчові технології». У своїх доповідях студенти заочної форми навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Бакалавр» розкрили суть запропонованих технічних рішень, довели актуальність і практичну значимість проект...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології молока і молочних продуктів завершилися захисти дипломних проектів 23 лютого 2018

Аспіранти апробують результати своїх досліджень

Аспірант третього року навчання кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Дмитро Михайличенко 26 листопада взяв участь у Х Міжнародній науково-технічній конференції «Енергетичний менеджмент: стан та перспективи розвитку – PEMS’2024», присвяченій науковим, технічним, економічним і навчально-методичним проблемам побудови ефективних систем енерге...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспіранти апробують результати своїх досліджень 02 грудня 2024