Н У Х Т

За крок до захисту дисертаційної роботи ще один аспірант кафедри технології молока і молочних продуктів

21 грудня 2018

За крок до захисту дисертаційної роботи ще один аспірант кафедри технології молока і молочних продуктів

У рамках розширеного засідання кафедри технології молока і молочних продуктів відбувся попередній захист асистентом Тетяною Пшеничною дисертаційної роботи «Розроблення технології комплексного перероблення молока на концентрати білково-ягідні», виконаної під керівництвом доцента Олени Грек.

Дисертаційна робота присвячена комплексному переробленню молока на концентрати, отримані термокислотним осадженням білків органічними кислотами ягідної сировини, як основи для сиркових виробів із підвищеною біологічною цінністю. Доведена можливість використання сироватки забарвленої в технологіях напоїв. Визначені показники якості вказаних молочних продуктів. Проведена промислова апробація розробленої технології. Доведена економічна ефективність та соціальна значимість впровадження наукової розробки.

Рецензували роботу: д.т.н., професор кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ірина Шевченко, завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів, професор Галина Поліщук, доцент кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Онопрійчук. Рецензенти відзначили актуальність і практичну цінність наукової роботи і дали позитивні відгуки.

Були присутні, задали запитання та взяли участь в обговоренні роботи: від Національного науково-дослідного інституту промислової безпеки та охорони праці д.т.н., професор Віктор Гуць; від кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства д.т.н., професори Віктор Маринченко і Віталій Прибильський; від кафедри технології м’яса та м’ясних продуктів д.т.н., професор Василь Пасічний, к.т.н., доцент Оксана Топчій; від кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування к.т.н., доцент Юрій Змієвський; від кафедри технології молока і молочних продуктів к.т.н., доценти Оксана Кочубей-Литвиненко, Анастасія Пухляк, Тетяна Осьмак, Алла Тимчук, старший викладач Ульяна Кузьмик, асистент Ігор Устименко, асистент Оксана Басс, аспірант Лариса Чубенко.

Тетяна Пшенична на належному рівні представила свою дисертаційну роботу та відповідала на всі запитання присутніх.

За результатами відкритого голосування дисертаційна робота асистента Тетяни Пшеничної рекомендована до розгляду у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.03 для здобуття кваліфікаційного рівня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 - Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.

Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів поздоровляє дисертанта з першим кроком і бажає успіхів у подальшій науковій діяльності! 

Опублікований: 21-12-2018
Читайте також:
Переможець «Осіннього кубку» Білоруського союзу ковзанярів – магістрант кафедри біотехнології і мікробіології

22-23 листопада у м. Пружани (Республіка Білорусь) відбулися змагання за «Осінній кубок» Білоруського союзу ковзанярів. У цих змаганнях узяв участь студент І року магістратури (спеціальність «Біотехнології та біоінженерія») кафедри біотехнології і мікробіології Владислав Гресько. Разом зі своєю партнеркою Катериною Юровою він виборов перемогу і пос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переможець «Осіннього кубку» Білоруського союзу ковзанярів – магістрант кафедри біотехнології і мікробіології 28 листопада 2019

«Madame Web» на черговому засіданні Movie Club

Movie Club кафедри іноземних мов професійного спрямування продовжує свою активну діяльність. 5 квітня 2024 року здобувачі групи ТІ-1-1 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом зі старшою викладачкою Людмилою Юрчук подивилися сучасний американський фільм «Madame Web» – Мадам Павутина (2024 р.). Цей фільм належить до жанру екшн, фенте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Madame Web» на черговому засіданні Movie Club 08 квітня 2024

Лекція доцентки Жешувського університету (Польща) для здобувачів освіти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів у онлайн-форматі відбулася гостьова лекція «Effect of extract from chokeberry on the properties of stored potato starch gels» доцентки Жешувського університету (Польща) Грети Адамчик  для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», освітніх  програм «Технології хліба, кондитерських, макарон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція доцентки Жешувського університету (Польща) для здобувачів освіти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 20 жовтня 2021

Дебют теоретичних досліджень першокурсників

Нещодавно першокурсники спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» уперше представили результати своїх теоретичних наукових досліджень у межах індивідуального завдання з дисципліни «Біологія клітини». Захист робіт став для здобувачів освіти не лише став важливою складовою семестрової роботи та підсумком багатоетапного процесу, що включав по...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дебют теоретичних досліджень першокурсників 10 червня 2025