Н У Х Т

За крок до фінішу магістратури

05 жовтня 2021

За крок до фінішу магістратури

Завершальним етапом навчання в магістратурі є проходження переддипломної практики. Цього року, як зазвичай, здобувачі магістратури кафедри біотехнології і мікробіології мали змогу самостійно обрати місце проходження переддипломної практики. Довго не вагаючись, Катерина Берзіна, Валерія Бондарчук, Василь Роздобудько, Іван Щербина та Іван Кутрик дружно обрали фармацевтичне підприємство АТ «Київмедпрепарат», яке на сьогодні є національним лідером із виробництва антибактеріальних препаратів.

При першому візиті, окрім комфортного для роботи і навчання інтер'єру, практиканти звернули увагу і на працівників компанії. І серед них побачили випускників своєї кафедри – Катерину Покойовець та Альону Дехтяренко, які сьогодні є провідними фахівчинями з навчання персоналу. Звичайно, що в умовах карантину багато що є недоступним при проходженні практики, проте наші магістранти побували на віртуальній екскурсії підприємством, дізналися про його історію, що веде відлік із далекого 1847 року (саме з цього року підприємство виготовляє лікарські препарати). У продуктовому портфелі компанії понад 170 генеричних та оригінальних лікарських засобів, із них 32 найменування антибіотиків, серед яких як традиційні, так і антибіотики нового покоління. З 2006 року підприємство виробляє також і ветеринарні препарати.

Також здобувачі ознайомилися з кожним цехом і принципом роботи сучасної апаратури. Їм було дуже цікаво поринути в атмосферу створення лікарських препаратів від розроблення лікарського засобу до процесу його виготовлення та кінцевої дистрибуції споживачам. Магістрантам продемонстрували особливості роботи таблетпресу, сушки, шлюзів, а також принцип ієрархії чистих приміщень у кожному цеху. Цікаво було також спостерігати як автоматично відбувається упакування первинної тари разом із інструкцією у вторинну.

Експертка з навчання та розвитку персоналу Лариса Романюк більше розказала про саму структуру та організацію підприємства та особливості кожного цеху: службу управління персоналом, виробничу служба, службу сервісного обслуговування та енергетичного забезпечення, службу логістики та закупок, дослідний центр, службу забезпечення якості та екології тощо.

Окрім виробництва на вищому рівні, магістрантам сподобалася товариська атмосфера компанії, бажання колективу прийти на допомогу не лише один одному, а й їм, юним практикантам. Наші практиканти переконалися, що для АТ «Київмедпрепарат» задоволені та вмотивовані співробітники – основа успіху компанії. Тепер вони впевнено стверджують, що практика в житті студента-магістра – це не лише закріплення й переведення теоретичних знань, отриманих під час навчання в університеті, у практичні навички, але і можливість самореалізації та успішного працевлаштування.

Опублікований: 05-10-2021
Читайте також:
Мотиваційна зустріч доцентки кафедри експертизи харчових продуктів зі здобувачами освіти Вінницького фахового коледжу НУХТ

5 квітня доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Анастасія Чорна зустрілася в онлайн-форматі зі здобувачами спеціальності 181 «Харчові технології» Вінницького фахового коледжу НУХТ. Старшокурсники дізналися про підготовку в університеті фахівців за освітньою програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», перспективи майб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мотиваційна зустріч доцентки кафедри експертизи харчових продуктів зі здобувачами освіти Вінницького фахового коледжу НУХТ 05 квітня 2023

Розпочалося подання заяв для вступу до магістратури

31 липня розпочалося подання заяв для вступу до магістратури на основі дипломів бакалавра, спеціаліста та магістра. Нагадуємо, з переліком і описами освітньо-професійних програм другого (магістерського) рівня вищої освіти нашого університету можна ознайомитися тут. Вступники мають можливість подати до 5 заяв на бюджет і до 15 заяв на контракт. Щоб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочалося подання заяв для вступу до магістратури 01 серпня 2023

Кулінарний досвід країн Європи з експерткою з королівського етикету опановували наші першокурсники

Здобувачі вищої освіти першого курсу спеціальності «Туризм» під час практичної роботи з дисципліни «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України» слухали ефір про англійські кулінарні традиції у передачі «У Своїй Тарілці» на радіо «Культура». Спікерка, шеф-кухарка та експертка з королівського етикету, авторка книги «Англійське Різдво. Ре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кулінарний досвід країн Європи з експерткою з королівського етикету опановували наші першокурсники 02 квітня 2021

Першокурсники освітньої програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу» занурюються у спеціальність

Знати свої права та обов’язки зобов’язаний кожен громадянин країни. Проте, чи всі в Україні мають достатній рівень правової грамотності? А чи знаєте ви свої права та обов’язки? З цими категоріями розбиралися здобувачі освітньої програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу». 7 лютого 2023 року на кафедрі економіки і права в рамках роботи сту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники освітньої програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу» занурюються у спеціальність 09 лютого 2023