Н У Х Т

За крок до фінішу магістратури

05 жовтня 2021

За крок до фінішу магістратури

Завершальним етапом навчання в магістратурі є проходження переддипломної практики. Цього року, як зазвичай, здобувачі магістратури кафедри біотехнології і мікробіології мали змогу самостійно обрати місце проходження переддипломної практики. Довго не вагаючись, Катерина Берзіна, Валерія Бондарчук, Василь Роздобудько, Іван Щербина та Іван Кутрик дружно обрали фармацевтичне підприємство АТ «Київмедпрепарат», яке на сьогодні є національним лідером із виробництва антибактеріальних препаратів.

При першому візиті, окрім комфортного для роботи і навчання інтер'єру, практиканти звернули увагу і на працівників компанії. І серед них побачили випускників своєї кафедри – Катерину Покойовець та Альону Дехтяренко, які сьогодні є провідними фахівчинями з навчання персоналу. Звичайно, що в умовах карантину багато що є недоступним при проходженні практики, проте наші магістранти побували на віртуальній екскурсії підприємством, дізналися про його історію, що веде відлік із далекого 1847 року (саме з цього року підприємство виготовляє лікарські препарати). У продуктовому портфелі компанії понад 170 генеричних та оригінальних лікарських засобів, із них 32 найменування антибіотиків, серед яких як традиційні, так і антибіотики нового покоління. З 2006 року підприємство виробляє також і ветеринарні препарати.

Також здобувачі ознайомилися з кожним цехом і принципом роботи сучасної апаратури. Їм було дуже цікаво поринути в атмосферу створення лікарських препаратів від розроблення лікарського засобу до процесу його виготовлення та кінцевої дистрибуції споживачам. Магістрантам продемонстрували особливості роботи таблетпресу, сушки, шлюзів, а також принцип ієрархії чистих приміщень у кожному цеху. Цікаво було також спостерігати як автоматично відбувається упакування первинної тари разом із інструкцією у вторинну.

Експертка з навчання та розвитку персоналу Лариса Романюк більше розказала про саму структуру та організацію підприємства та особливості кожного цеху: службу управління персоналом, виробничу служба, службу сервісного обслуговування та енергетичного забезпечення, службу логістики та закупок, дослідний центр, службу забезпечення якості та екології тощо.

Окрім виробництва на вищому рівні, магістрантам сподобалася товариська атмосфера компанії, бажання колективу прийти на допомогу не лише один одному, а й їм, юним практикантам. Наші практиканти переконалися, що для АТ «Київмедпрепарат» задоволені та вмотивовані співробітники – основа успіху компанії. Тепер вони впевнено стверджують, що практика в житті студента-магістра – це не лише закріплення й переведення теоретичних знань, отриманих під час навчання в університеті, у практичні навички, але і можливість самореалізації та успішного працевлаштування.

Опублікований: 05-10-2021
Читайте також:
Перше у новому навчальному році засідання вченої ради університету

Сьогодні відбулося перше у цьому навчальному році планове засідання вченої ради університету. Ректор Олександр Шевченко розпочав його з привітання членів ради з початком нового навчального року та побажання наснаги й плідної роботи. Також він акцентував на пріоритетному наразі питанні безпеки усіх учасників освітнього процесу. Ректор наголосив, що...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перше у новому навчальному році засідання вченої ради університету 04 вересня 2025

Halloween на кафедрі іноземних мов професійного спрямування: весело, креативно та пізнавально

Назва свята Halloween походить від словосполучення All Hallows' Eve – Вечір усіх святих, якій відзначають у ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Традиція його святкування сягає корінням часів древніх кельтів, які мешкали на території Британії, Ірландії та Франції близько 2 тис. років тому. Вони вірили, що у цю ніч зникає кордон між світом живих і мертви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Halloween на кафедрі іноземних мов професійного спрямування: весело, креативно та пізнавально 01 листопада 2024

Перший випуск магістрів за новою освітньою програмою «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»

Відбувся перший захист кваліфікаційних робіт магістрів за новою освітньо-професійною програмою «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» у екзаменаційній комісії, що очолила лікарка-дієтологиня Центрів здоров’я «Аюрведа-192» Анна Осипенко. Члени екзаменаційної комісії – професорка кафедри технол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший випуск магістрів за новою освітньою програмою «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» 21 лютого 2024

Магістранти-хімтехнологи продовжують ділитися враженнями від проходження переддипломної практики на провідних підприємствах харчової галузі

Магістранти спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» продовжують ділитися враженнями від проходження переддипломної практики на провідних підприємствах харчової галузі. Зокрема, Оксана Васильченко (керівник – д.т.н. Тамара Носенко) проходила практику на ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» (ТМ «М'ясна гільдія», «Добрич»). ТОВ «Житомирський...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти-хімтехнологи продовжують ділитися враженнями від проходження переддипломної практики на провідних підприємствах харчової галузі 04 листопада 2019