Н У Х Т

За чотирма з десяти найпопулярніших серед вступників спеціальностей навчають у НУХТ

30 липня 2018

За чотирма з десяти найпопулярніших серед вступників спеціальностей навчають у НУХТ

У МОН підвели підсумки чергового етапу цьогорічної вступної кампанії – подання заяв вступниками на бакалавра, а також магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування на основі повної загальної середньої освіти. За результатами цього етапу  понад 146 тисяч вступників подали 914 тисяч 545 заяв. Із них в електронній формі 903,5 тисячі, а в паперовій – близько 11 тисяч. Про це йшлося під час прес-конференції, що відбулася в приміщенні Міністерства.

Генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров розповів також про ТОП-10 спеціальностей, які вступники на бакалавра обирали цього року. До цього рейтингу увійшли 4 спеціальності, за якими готують в нашому університеті – «Менеджмент», «Комп'ютерні науки», «Економіка», «Туризм».

Проте, як пояснив очільник директорату: «Коли ми говоримо про ТОП-10 спеціальностей, хочу відзначити, що це характеризує не тільки популярність спеціальності, а й її масштабність. У нас є спеціальності в деяких галузях дуже масштабні. Наприклад в галузі «Право» є рівно одна спеціальність «Право», і на неї завжди дуже багато заяв. Але є деякі галузі, які самі по собі не дуже широкі і розбиваються на вужчі спеціальності. Це особливо характерно для технічних спеціальностей. Саме тому в нас технічні спеціальності досить рідко і в незначному обсязі потрапляють до таких рейтингів».

Додамо, що до нашого університету на основі повної загальної середньої освіти на денну і заочну форми навчання подано понад 8 тисяч заяв. Уже 1 серпня буде відомо, хто зі вступників на бакалавра отримав бюджетні місця. Цього дня статус заяв, поданих на бюджет через електронні кабінети, буде змінений. Якщо вступник погоджується з такою пропозицією, тоді до 18-ї години 6 серпня він має подати оригінали документів до приймальної комісії вишу. Після цього статус конкретної заяви має змінитися на «Включено до наказу». Якщо такого не відбулося, вступник повинен звернутися до приймальної комісії закладу.

Також у МОН повідомили, що 55% від загальної кількості цьогорічних вступників (81 тисяча 057 осіб), подавали заяви лише на контракт. Ця категорія вступників може подавати оригінали документів до обраних вишів відразу після видання наказу про зарахування.

Опублікований: 30-07-2018
Читайте також:
До обміну досвідом щодо адаптації дуальної форми здобуття освіти в Україні долучилася наш викладач

28-30 липня 2020 року доцент кафедри вищої математики ім. проф. Можара В.І Вікторія Романенко взяла участь у зустрічі представників закладів освіти та роботодавців, а також експертів з питання адаптації дуальної форми здобуття освіти в Україні, організованій  представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в партнерстві із Науково-методичним центром вищо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До обміну досвідом щодо адаптації дуальної форми здобуття освіти в Україні долучилася наш викладач 04 серпня 2020

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів визначили переможців конкурсу на звання кращого техніка-технолога серед студентів коледжів НУХТ

Завершився конкурс серед студентів коледжів НУХТ «Кращий технік-технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв», який традиційно щороку проводиться кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів за підтримки дирекції Навчально-наукового інституту харчових технологій, ректорату НУХТ та керівництва цеху № 7 ПАТ «Київхліб». Конку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів визначили переможців конкурсу на звання кращого техніка-технолога серед студентів коледжів НУХТ 24 травня 2018

Вебінар від випускниці НУХТ: про практичні сторони виробництва почули викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Бондаренко, Юлія Камбулова, Олена Кохан і Лариса Михонік взяли участь у вебінарі, що був організований ТОВ «Лесаффр Україна» і присвячений технології дріжджових листкових виробів. Керівник технологічного відділу ТОВ «Лесаффр Україна», випускниця НУХТ, к.т.н. Світлана Паливод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вебінар від випускниці НУХТ: про практичні сторони виробництва почули викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 01 червня 2020

Із діяльністю Центру незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ» ознайомились другокурсники

Студенти 2 курсу кафедри експертизи харчових продуктів спеціальності «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» за ініціативи свого куратора Анастасії Чорної ознайомились із діяльністю Центру незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ», що є незалежною громадською організацією із захисту прав споживачів з 2001 року та спеціалізується на різн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із діяльністю Центру незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ» ознайомились другокурсники 19 березня 2019