Н У Х Т

За чотирма з десяти найпопулярніших серед вступників спеціальностей навчають у НУХТ

30 липня 2018

За чотирма з десяти найпопулярніших серед вступників спеціальностей навчають у НУХТ

У МОН підвели підсумки чергового етапу цьогорічної вступної кампанії – подання заяв вступниками на бакалавра, а також магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування на основі повної загальної середньої освіти. За результатами цього етапу  понад 146 тисяч вступників подали 914 тисяч 545 заяв. Із них в електронній формі 903,5 тисячі, а в паперовій – близько 11 тисяч. Про це йшлося під час прес-конференції, що відбулася в приміщенні Міністерства.

Генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров розповів також про ТОП-10 спеціальностей, які вступники на бакалавра обирали цього року. До цього рейтингу увійшли 4 спеціальності, за якими готують в нашому університеті – «Менеджмент», «Комп'ютерні науки», «Економіка», «Туризм».

Проте, як пояснив очільник директорату: «Коли ми говоримо про ТОП-10 спеціальностей, хочу відзначити, що це характеризує не тільки популярність спеціальності, а й її масштабність. У нас є спеціальності в деяких галузях дуже масштабні. Наприклад в галузі «Право» є рівно одна спеціальність «Право», і на неї завжди дуже багато заяв. Але є деякі галузі, які самі по собі не дуже широкі і розбиваються на вужчі спеціальності. Це особливо характерно для технічних спеціальностей. Саме тому в нас технічні спеціальності досить рідко і в незначному обсязі потрапляють до таких рейтингів».

Додамо, що до нашого університету на основі повної загальної середньої освіти на денну і заочну форми навчання подано понад 8 тисяч заяв. Уже 1 серпня буде відомо, хто зі вступників на бакалавра отримав бюджетні місця. Цього дня статус заяв, поданих на бюджет через електронні кабінети, буде змінений. Якщо вступник погоджується з такою пропозицією, тоді до 18-ї години 6 серпня він має подати оригінали документів до приймальної комісії вишу. Після цього статус конкретної заяви має змінитися на «Включено до наказу». Якщо такого не відбулося, вступник повинен звернутися до приймальної комісії закладу.

Також у МОН повідомили, що 55% від загальної кількості цьогорічних вступників (81 тисяча 057 осіб), подавали заяви лише на контракт. Ця категорія вступників може подавати оригінали документів до обраних вишів відразу після видання наказу про зарахування.

Опублікований: 30-07-2018
Читайте також:
Виїзна лабораторна робота магістрів у трендовому закладі нашого випускника

У рамках вивчення дисциплін «Моделювання та оптимізація в технологіях ресторанної продукції» та «Інноваційні ресторанні технології» для магістрантів групи ТР-1-1М освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулося виїзне лабораторне заняття з майстер-класом у трендовому зак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзна лабораторна робота магістрів у трендовому закладі нашого випускника 10 вересня 2021

Серед найкращих наших бакалаврів з інжинірингу фармацевтичних виробництв – випускники Бердичівського коледжу промисловості, економіки і права

Найбільша насолода для викладача університету – робота з відповідальною талановитою молоддю. А захист дипломних проектів – це той цікавий момент, коли наукові керівники хвилюються найбільше за своїх студентів. Цього разу захищалася незвична група механіків-фармацевтів: частина студентів вчилася в нашому університеті з першого курсу, а частина – пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Серед найкращих наших бакалаврів з інжинірингу фармацевтичних виробництв – випускники Бердичівського коледжу промисловості, економіки і права 11 червня 2020

Гість зі швейцарського закладу вищої освіти на кафедрі готельно-ресторанної справи

20 травня на кафедру готельно-ресторанної справи завітав директор з маркетингу та розвитку Східної Європи швейцарської групи освітніх закладів SEG (Swiss Education Group), до якої входить 5 рейтингових університетів, Горан Йорданов. У теплій атмосфері гостя зустріли в.о. завідувача кафедри Віктор Доценко, доцент кафедри Віта Цирульнікова і старший...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гість зі швейцарського закладу вищої освіти на кафедрі готельно-ресторанної справи 22 травня 2019

«WorldSkills Ukraine» з компетенції «Кулінарне мистецтво» у Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

28 листопада Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбувся І відбірковий (регіональний) етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» з компетенції «Кулінарне мистецтво». У конкурсі взяли участь учні та студенти коледжу. Що цікаво – наважилися змагатися виключно юнаки, дівчата цього разу ут...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«WorldSkills Ukraine» з компетенції «Кулінарне мистецтво» у Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 29 листопада 2019