Н У Х Т

За чотирма з десяти найпопулярніших серед вступників спеціальностей навчають у НУХТ

30 липня 2018

За чотирма з десяти найпопулярніших серед вступників спеціальностей навчають у НУХТ

У МОН підвели підсумки чергового етапу цьогорічної вступної кампанії – подання заяв вступниками на бакалавра, а також магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування на основі повної загальної середньої освіти. За результатами цього етапу  понад 146 тисяч вступників подали 914 тисяч 545 заяв. Із них в електронній формі 903,5 тисячі, а в паперовій – близько 11 тисяч. Про це йшлося під час прес-конференції, що відбулася в приміщенні Міністерства.

Генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров розповів також про ТОП-10 спеціальностей, які вступники на бакалавра обирали цього року. До цього рейтингу увійшли 4 спеціальності, за якими готують в нашому університеті – «Менеджмент», «Комп'ютерні науки», «Економіка», «Туризм».

Проте, як пояснив очільник директорату: «Коли ми говоримо про ТОП-10 спеціальностей, хочу відзначити, що це характеризує не тільки популярність спеціальності, а й її масштабність. У нас є спеціальності в деяких галузях дуже масштабні. Наприклад в галузі «Право» є рівно одна спеціальність «Право», і на неї завжди дуже багато заяв. Але є деякі галузі, які самі по собі не дуже широкі і розбиваються на вужчі спеціальності. Це особливо характерно для технічних спеціальностей. Саме тому в нас технічні спеціальності досить рідко і в незначному обсязі потрапляють до таких рейтингів».

Додамо, що до нашого університету на основі повної загальної середньої освіти на денну і заочну форми навчання подано понад 8 тисяч заяв. Уже 1 серпня буде відомо, хто зі вступників на бакалавра отримав бюджетні місця. Цього дня статус заяв, поданих на бюджет через електронні кабінети, буде змінений. Якщо вступник погоджується з такою пропозицією, тоді до 18-ї години 6 серпня він має подати оригінали документів до приймальної комісії вишу. Після цього статус конкретної заяви має змінитися на «Включено до наказу». Якщо такого не відбулося, вступник повинен звернутися до приймальної комісії закладу.

Також у МОН повідомили, що 55% від загальної кількості цьогорічних вступників (81 тисяча 057 осіб), подавали заяви лише на контракт. Ця категорія вступників може подавати оригінали документів до обраних вишів відразу після видання наказу про зарахування.

Опублікований: 30-07-2018
Читайте також:
Майстер-клас від команди Євгена Клопотенка для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На кафедрі готельно-ресторанної справи у змішаному форматі відбувся натхненний і захопливий кулінарний захід, присвячений інноваційним підходам у приготуванні звичних продуктів: гороху, коренеплодів і різних круп за участі операційного шефа мережі закладів Євгена Клопотенка, здобувача спеціальності J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтринг» Іллі К...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас від команди Євгена Клопотенка для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 12 листопада 2025

Постійно професійно вдосконалюються та розвиваються викладачі кафедри готельно-ресторанної справи

9 квітня 2025 р. у рамках WorldFood GastroDays у Міжнародному виставковому центрі відбулася конференція «Бекстейдж закладу громадського харчування», яка об’єднала керівників, управлінців, шефів, фахівців-практиків і власників бізнесу сфери HoReCa. Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи, професорка Тетяна Сильчук, старша викладачка Олена Тищ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Постійно професійно вдосконалюються та розвиваються викладачі кафедри готельно-ресторанної справи 14 квітня 2025

Академічна мобільність третьокурсниці кафедри технології молока і молочних продуктів

У рамках академічної мобільності за програмою Еразмус+ здобувачка третього курсу освітнього ступеня «бакалавр» кафедри технології молока і молочних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій Анна Гончар успішно завершила літній семестр навчання в Жешувському Університеті (м. Жешув, Польща). Протягом весняно-літнього семестру 2022-...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Академічна мобільність третьокурсниці кафедри технології молока і молочних продуктів 01 серпня 2023

Сучасні тренди у виробництві морозива від провідної технологині

Триває плідна співпраця колективу кафедри технології молока і молочних продуктів з відомими фахівцями-технологами. 1 квітня 2024 р. відбулася гостьова лекція «Промислове і крафтове виробництво морозива» провідної технологині з виробництва морозива Ольги Байсари для бакалаврів, магістрантів та аспірантів спеціальності 181 «Харчові технології», а та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні тренди у виробництві морозива від провідної технологині 02 квітня 2024