Н У Х Т

З виробництвом пектиновмісних напівфабрикатів і продукції, збагаченої пектином, познайомилися третьокурсники

17 жовтня 2018

З виробництвом пектиновмісних напівфабрикатів і продукції, збагаченої пектином, познайомилися третьокурсники

Студенти груп ТХ-3-4 і ТХ-3-5 під час ознайомчої практики завітали на виробництво компанії ТОВ «ПРОДСЕРВІС-ІР», яке спеціалізується на виробництві пектиновмісних напівфабрикатів і продукції, збагаченої пектином, переробленні плодово-ягідної та овочевої сировини, виробництві плодово-овочевих напівфабрикатів для кондитерської промисловості: повидла, начинок, фруктів у гелі, глазурей фруктових, кондитерських гелів, виробництві плодово-овочевих напівфабрикатів для молочної промисловості та морозива.

Ознайомча практика проходила під керівництвом викладачів кафедри технології цукру і підготовки води, доцентів Ірини Крапивницької та Інни Карпович. ТОВ «ПРОДСЕРВІС-ІР» вже не один рік плідно співпрацює з нашим університетом і гостинно відкриває двері свого виробництва, щоб познайомити студентів із виготовленням такої специфічної продукції.

Студенти детально ознайомились з роботою технологічних ліній, станцією підготовки води, з роботою, що виконується в лабораторії, поспілкувалися зі спеціалістами підприємства. Також третьокурсники детальніше дізналися про асортимент підприємства та етапи його виробництва. Зокрема, виробництво працює у напрямках:

- перероблення плодово-ягідної і овочевої сировини: яблук, вишні, абрикосів, сливи, смородини, чорниці, цитрусових, моркви, гарбуза в пюре асептичного консервування та з хімічними консервантами (бензоатом натрію і сорбатом калію);
- виробництво плодово-овочевих напівфабрикатів для кондитерської промисловості: повидла яблучного (термостабільного, нетермостабільного); начинок термостабільних в асортименті; начинок нетермостабільних в асортименті; начинок для круасанів, рулетів, тістечок та ін., начинок гетерогенних і гомогенних в асортименті, фруктів у гелі в асортименті, глазурі фруктової (кондитерських гелів гарячого нанесення);
- виробництво плодово-овочевих напівфабрикатів для молочної промисловості і морозива;
- виробництво пектиновмісних напівфабрикатів і продукції, збагаченої пектином;
- виробництво меду штучного;
- виробництво пастили.

Студенти здобули цікавий досвід і багато необхідної практичної інформації, яка допоможе їм ретельніше підготуватись до захисту практики та стане в нагоді при подальшому вивченні курсу. 

Опублікований: 17-10-2018
Читайте також:
Головну подію пакувальної та харчової промисловості України відвідали здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

4 червня 2021 року здобувачі групи ХЧ-3-13ск кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції разом зі своєю кураторкою, асистенткою кафедри Тетяною Роман відвідали Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки (International Forum Food Industry and Packaging, IFFIP) – головну подію пакувальної та харчової промисловості України. Вони ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Головну подію пакувальної та харчової промисловості України відвідали здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 07 червня 2021

Рекомендована до захисту у спецраді дисертаційна робота ще одного аспіранта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній розгляд дисертаційної роботи «Удосконалення технології білково-збивного крему із застосуванням пюре горобини і журавлини та камеді геллану» аспірантки Іванни Сивній. Науковий керівник роботи – професор Віра Оболкіна. У своїй роботі Іванна Сивній запропонувала техноло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рекомендована до захисту у спецраді дисертаційна робота ще одного аспіранта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 13 листопада 2019

Триває підготовка до проведення Всеукраїнських олімпіад НУХТ для професійної орієнтації вступників

Викладачі кафедри фізики, доцент Михайло Лазаренко та старший викладач Інна Гуцало під керівництвом завідувача кафедри Світлани Літвинчук працюють над підготовкою завдань для І (дистанційного) туру Всеукраїнської олімпіади НУХТ з фізики. Нагадаємо, що впродовж останніх років університет проводить Всеукраїнські олімпіади з математики, фізики, хімії...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває підготовка до проведення Всеукраїнських олімпіад НУХТ для професійної орієнтації вступників 22 січня 2020

Промоція стартапів: баттл новаторів і консерваторів кафедри маркетингу за мрію студента

Нещодавно стартував перший у цьому навчальному році етап роботи студентського гуртка кафедри маркетингу «Інтелектуал». Здобувачі спробували знайти відповіді на непрості питання: стартап-проєкти та їх промоція: який вплив це чинитиме на світову економіку? Ініціаторкою теми стартапів стала доцентка кафедри маркетингу Оксана Данкеєва, її огляд розвит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Промоція стартапів: баттл новаторів і консерваторів кафедри маркетингу за мрію студента 25 вересня 2023