Н У Х Т

З виробництвом пектиновмісних напівфабрикатів і продукції, збагаченої пектином, познайомилися третьокурсники

17 жовтня 2018

З виробництвом пектиновмісних напівфабрикатів і продукції, збагаченої пектином, познайомилися третьокурсники

Студенти груп ТХ-3-4 і ТХ-3-5 під час ознайомчої практики завітали на виробництво компанії ТОВ «ПРОДСЕРВІС-ІР», яке спеціалізується на виробництві пектиновмісних напівфабрикатів і продукції, збагаченої пектином, переробленні плодово-ягідної та овочевої сировини, виробництві плодово-овочевих напівфабрикатів для кондитерської промисловості: повидла, начинок, фруктів у гелі, глазурей фруктових, кондитерських гелів, виробництві плодово-овочевих напівфабрикатів для молочної промисловості та морозива.

Ознайомча практика проходила під керівництвом викладачів кафедри технології цукру і підготовки води, доцентів Ірини Крапивницької та Інни Карпович. ТОВ «ПРОДСЕРВІС-ІР» вже не один рік плідно співпрацює з нашим університетом і гостинно відкриває двері свого виробництва, щоб познайомити студентів із виготовленням такої специфічної продукції.

Студенти детально ознайомились з роботою технологічних ліній, станцією підготовки води, з роботою, що виконується в лабораторії, поспілкувалися зі спеціалістами підприємства. Також третьокурсники детальніше дізналися про асортимент підприємства та етапи його виробництва. Зокрема, виробництво працює у напрямках:

- перероблення плодово-ягідної і овочевої сировини: яблук, вишні, абрикосів, сливи, смородини, чорниці, цитрусових, моркви, гарбуза в пюре асептичного консервування та з хімічними консервантами (бензоатом натрію і сорбатом калію);
- виробництво плодово-овочевих напівфабрикатів для кондитерської промисловості: повидла яблучного (термостабільного, нетермостабільного); начинок термостабільних в асортименті; начинок нетермостабільних в асортименті; начинок для круасанів, рулетів, тістечок та ін., начинок гетерогенних і гомогенних в асортименті, фруктів у гелі в асортименті, глазурі фруктової (кондитерських гелів гарячого нанесення);
- виробництво плодово-овочевих напівфабрикатів для молочної промисловості і морозива;
- виробництво пектиновмісних напівфабрикатів і продукції, збагаченої пектином;
- виробництво меду штучного;
- виробництво пастили.

Студенти здобули цікавий досвід і багато необхідної практичної інформації, яка допоможе їм ретельніше підготуватись до захисту практики та стане в нагоді при подальшому вивченні курсу. 

Опублікований: 17-10-2018
Читайте також:
Традиція, що дарує нові можливості

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів склалася чудова традиція ділитися фото домашніх пасок, які студенти готували і прикрашали самостійно або разом із рідними. Ініціаторки заходу – доцентки кафедри, наставниці академічних груп 1-3 курсу. Випікання пасок до Великодня – важливе та відповідальне завдання, якому приділяють баг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Традиція, що дарує нові можливості 23 квітня 2025

Лабораторні заняття у чізарні: бакалаври знайомляться з особливостями виробництва крафтових сирів

У рамках вивчення дисципліни «Комплексна дисципліна. Харчові технології 4. Технології зберігання, консервування та переробки молока» для здобувачів другого курсу освітнього ступеню «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» організовано лабораторні заняття в умовах майстерні авт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторні заняття у чізарні: бакалаври знайомляться з особливостями виробництва крафтових сирів 12 грудня 2023

Вступники до бакалаврату – у Навчально-науковому інженерно-технічному інституті ім. акад. І.С.Гулого

У Навчально-науковому інженерно-технічному інституті ім. акад. І.С.Гулого за активної підтримки директора інституту Сергія Блаженка відбулася зустріч зі вступниками до бакалаврату. За сприяння викладачів кафедри мехатроніки та пакувальної техніки нашими гостями були створені електронні кабінети вступника та отримані роз'яснення щодо покрокового вс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники до бакалаврату – у Навчально-науковому інженерно-технічному інституті ім. акад. І.С.Гулого 05 липня 2024

Міжуніверситетська гостьова лекція: НУХТ – НУ «Острозька академія» – КНЕУ

8 грудня 2022р., незважаючи на екстрені відключення світла, на запрошення завідувачки кафедри фінансів НУХТ, професорки Лади Шірінян, викладачі та здобувачі Навчально-наукового інституту і управління НУХТ та освітньо-професійної програми «Управління фінансовим бізнесом» кафедри банківської справи та страхування КНЕУ, приєдналися до міжуніверситетсь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжуніверситетська гостьова лекція: НУХТ – НУ «Острозька академія» – КНЕУ 12 грудня 2022