Н У Х Т

З традиціями десертного столу у творах мистецтва познайомилися першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

05 квітня 2019

З традиціями десертного столу у творах мистецтва познайомилися першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Першокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» в рамках навчальної дисципліни «Ресторанна справа» разом із лектором Вітою Цирульніковою і викладачами Оленою Блощинською та Інгою Дочинець відвідали Музей Ханенків, зокрема виставку «На десерт», присвячену вишуканим традиціям споживання солодощів і десертних напоїв у 18-19 ст.

Студенти мали чудову змогу ознайомитись із посудом для чаю, кави та шоколаду. Особливої уваги заслуговували предмети японського, китайського фарфору, найвідоміших порцелянових виробництв Німеччини, Франції та Англії. Великий інтерес у першокурсників також викликав рідкісний посуд для шоколаду, що розповів про особливу історію та культуру споживання цього коштовного напою. А деякі види посуду стали відкриттям для всіх: компотьєри, морозивниці, холодильники для вин і лікерів. Прикрасою виставки став славетний сервіз, декорований блакитною поливою «bleu céleste».

Екскурсія сприяла поглибленню теоретичних знань студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» з історії столового посуду, представленого у колекції Музею Ханенків.

Опублікований: 05-04-2019
Читайте також:
Важливий етап професійного зростання завершили бакалаври кафедри технології оздоровчих продуктів

З 12 по 19 червня 2018 р. на кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулися захисти дипломних проектів випускників-бакалаврів за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія». Державну екзаменаційну комісію очолила завідувач кафедри технології оздоровчих продуктів, професор, д.т.н Галина Сімахіна. До складу комісії також увійшли доценти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливий етап професійного зростання завершили бакалаври кафедри технології оздоровчих продуктів 20 червня 2018

На кафедрі економіки і права з’ясовували чи корисний штучний інтелект

Штучний інтелект так стрімко входить у наше повсякденне життя, що викликає багато протиріч щодо його корисності. Одразу виникають й інші питання: де його застосовують на благо; в яких сферах життя він став незамінним; та чи правда, що в сучасному житті без нього вже не обійтися, тощо? Щоб зрозуміти і дати відповіді, кафедра економіки і права і корп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі економіки і права з’ясовували чи корисний штучний інтелект 25 жовтня 2023

Актуальні питання вибору професії

Доцент кафедри вищої математики імені проф. Можара В.І. Володимир Листопад активно продовжує відвідувати школи, запрошуючи школярів на навчання до нашого університету. 6 травня 2024 року він побував у школі ІІ-ІІІ ступенів №319 імені Валерія Лобановського міста Києва, де зустрівся із учнями 10-11 класів. Викладач розповів їм про переваги навчання ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні питання вибору професії 07 травня 2024

Наші студенти відзначені за інноваційний підхід на IV Міжнародному етнофестивалі кулінарного мистецтва

У Луцькому коледжі технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбувся  IV Міжнародний етнофестиваль кулінарного мистецтва, в якому взяла участь команда «Станіславські віртуози» Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ – голова циклової комісії Оксана Данилів, викладач спец...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші студенти відзначені за інноваційний підхід на IV Міжнародному етнофестивалі кулінарного мистецтва 31 жовтня 2018