Н У Х Т

З традиціями десертного столу у творах мистецтва познайомилися першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

05 квітня 2019

З традиціями десертного столу у творах мистецтва познайомилися першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Першокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» в рамках навчальної дисципліни «Ресторанна справа» разом із лектором Вітою Цирульніковою і викладачами Оленою Блощинською та Інгою Дочинець відвідали Музей Ханенків, зокрема виставку «На десерт», присвячену вишуканим традиціям споживання солодощів і десертних напоїв у 18-19 ст.

Студенти мали чудову змогу ознайомитись із посудом для чаю, кави та шоколаду. Особливої уваги заслуговували предмети японського, китайського фарфору, найвідоміших порцелянових виробництв Німеччини, Франції та Англії. Великий інтерес у першокурсників також викликав рідкісний посуд для шоколаду, що розповів про особливу історію та культуру споживання цього коштовного напою. А деякі види посуду стали відкриттям для всіх: компотьєри, морозивниці, холодильники для вин і лікерів. Прикрасою виставки став славетний сервіз, декорований блакитною поливою «bleu céleste».

Екскурсія сприяла поглибленню теоретичних знань студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» з історії столового посуду, представленого у колекції Музею Ханенків.

Опублікований: 05-04-2019
Читайте також:
Із особливостями функціонування закордонного готелю познайомилися майбутні фахівці сфери гостинності

Нещодавно у межах дисципліни «Менеджмент готельно-ресторанного господарства» на запрошення лектора дисципліни, доцента Юрія Ткачука відбувся онлайн-лекторій від адміністраторки служби хаускіпінгу в готелі Hannover Mercure Mitte (Німеччина) Ірини Побідаш для здобувачів 4 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Спікерка познайомила при...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із особливостями функціонування закордонного готелю познайомилися майбутні фахівці сфери гостинності 07 листопада 2024

Лідери змін у просвіті – викладачі НУХТ!

У Києві відбулися загальні збори Асоціації промислових підприємств автоматизації України (АППАУ), членом якої є наш університет. Збори є найвищим органом управління асоціації, які традиційно приймають звіт виконавчої дирекції та затверджують головні напрями роботи на рік. Від нашого університету у заході взяли участь викладачі кафедри автоматизації...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лідери змін у просвіті – викладачі НУХТ! 04 лютого 2020

Заочники спеціальності «Туризм» пройшли малоходжений маршрут у Карпатах

5-7 листопада 2019 року студенти 3 курсу заочної форми навчання спеціальності «Туризм» Ірина Бондар і Владислав Бурський зі своєю командою вирішили поїхати в Карпати. Пройшли цікавий, малоходжений маршрут через гору Маришевську, Шпиці, високогірне озеро Несамовите та спустилися на базу «Глобус». Проходження туристичного маршруту у 25 км зайняло ці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заочники спеціальності «Туризм» пройшли малоходжений маршрут у Карпатах 08 листопада 2019

Дні відкритих дверей факультету біотехнології та екологічного контролю і Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

29 січня о 17:00 відбудеться онлайн-День відкритих дверей факультету біотехнології та екологічного контролю. 30 січня відбудеться онлайн-День відкритих дверей Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ. Під час цих заходів майбутні вступники зможуть ближче познайомитися з Національним університетом харчових технологій і його навчально...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дні відкритих дверей факультету біотехнології та екологічного контролю і Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 25 січня 2021