Першокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» в рамках навчальної дисципліни «Ресторанна справа» разом із лектором Вітою Цирульніковою і викладачами Оленою Блощинською та Інгою Дочинець відвідали Музей Ханенків, зокрема виставку «На десерт», присвячену вишуканим традиціям споживання солодощів і десертних напоїв у 18-19 ст.
Студенти мали чудову змогу ознайомитись із посудом для чаю, кави та шоколаду. Особливої уваги заслуговували предмети японського, китайського фарфору, найвідоміших порцелянових виробництв Німеччини, Франції та Англії. Великий інтерес у першокурсників також викликав рідкісний посуд для шоколаду, що розповів про особливу історію та культуру споживання цього коштовного напою. А деякі види посуду стали відкриттям для всіх: компотьєри, морозивниці, холодильники для вин і лікерів. Прикрасою виставки став славетний сервіз, декорований блакитною поливою «bleu céleste».
Екскурсія сприяла поглибленню теоретичних знань студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» з історії столового посуду, представленого у колекції Музею Ханенків.