Н У Х Т

Ювілейна конференція «Європейські виміри сталого розвитку»

07 червня 2023

Ювілейна конференція «Європейські виміри сталого розвитку»

1-2 червня 2023 р. на базі університету відбулася V Міжнародна науково-практична конференція «Європейські виміри сталого розвитку», організована кафедрою екології та екоменеджменту у рамках проєктів програми ЄС Еразмус+ Центр Європейського Союзу Жана Моне з Циклічної та Зеленої Економіки JM ECO (620627-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CoE), Стратегія відновлюваної енергетики ЄС як дороговказ для України (101085755 – JM RE – ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH) та Політика та кращі практики Європейського Союзу з управління академічними проєктами (101085243 – ProEU – ERASMUS-JMO-2022-HEITCH-RSCH).

Учасниками заходу стали колеги з різних куточків України, а також наші надійні партнери зі Швеції, Польщі, Чехії, Прибалтійських країн, Німеччини та Швейцарії.

Конференцію вітальним словом відкрив ректор нашого університету Олександр Шевченко, який тепло привітав учасників наукового зібрання й наголосив, що нові, актуальні тематики секцій, широка географія доповідачів, висока наукова цінність представлених результатів і корисні практичні рекомендації гідно презентують світовій науковій спільноті Україну, наш незламний дух, нашу боротьбу за свободу. Очільник університету побажав науковцям плідної роботи, цікавих дискусій і корисного обміну досвідом.

Науковців також привітали деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, завідувач кафедри екології та екоменеджменту Ігор Якименко.

Протягом двох насичених днів із майже ста заявлених доповідей і двохсот зареєстрованих учасників, заслухали і обговорили близько п’ятдесяти виступів із різних напрямів сталого розвитку та Євроінтеграції. Говорили про: російську агресію, як загрозу сталому розвитку Європи; економічну, екологічну, соціальну складову сталого розвитку та громадське здоров’я; новітні технології та Європейські студії для сталого розвитку.

Також у рамках конференції відбувся академічний Бізнес-форум «Відродимо Україну разом», на якому, зокрема, дослідження, які проводяться на кафедрі економічної теорії нашого університету, були представлені завідувачкою кафедри, докторкою економічних наук Інною Ситник. Вона розглянула актуальні питання макроекономічної та монетарної політики держави під час війни та представила стратегічні аспекти повоєнного розвитку економіки нашої країни. Науковиця зазначила, що широкомасштабна російська військова агресія призвела до серйозних проблем у економіці країн, проте, за належного управління та впровадження ефективних заходів Україна має потенціал досягти сталого розвитку.

За загальною оцінкою учасників конференції – попрацювали ефективно і зі взаємним збагаченням ідеями та ентузіазмом.

Крім публікації тез доповідей, за матеріалами Конференції формується і готується до видання щорічний збірник наукових статей «Європейські виміри сталого розвитку», який буде поданий для індексації у базі Scopus.

Дякуємо усім, хто долучився до участі у конференції й бажаємо наснаги й нових вагомих здобутків. Дякуємо ЗСУ за те, що ця зустріч відбулася!

Опублікований: 07-06-2023
Читайте також:
Зустріч першокурсників освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві» з кураторкою

Днями відбулася зустріч кураторки Лілії Ісмаїлової зі студентами першого курсу освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві» Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ. До зустрічі також долучилася завідувачка кафедри економічної теорії, докторка економічних наук, професорка Інна Ситник. Під час спілкування обговор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч першокурсників освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві» з кураторкою 26 січня 2024

Перший досвід закордонної практики

Представники компанії «Stafforent» ltd (Республіка Болгарія) Максим Комаров  та Анастасія Мельник зустрілися з директором Свалявського технічного коледжу НУХТ Василем Йовбаком з питання проходження студентами коледжу технологічної практики  згідно з угодою про співпрацю та партнерство і угодою про забезпечення та реалізацію професійного навчання та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший досвід закордонної практики 05 листопада 2019

Що таке емоційний інтелект дізналися студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

13 березня студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції отримали унікальну можливість відвідати бізнес-тренінг «Від соціального інтелекту до емоційної сили. Емоційний інтелект як ключ до успіху», який провела HR-менеджер компанії «Штайнер-Україна» Ірина Соболевська. «Штайнер-Україна» – інжинірингова компанія, що представляє інтер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Що таке емоційний інтелект дізналися студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 14 березня 2019

Ukrainian food у презентаціях наших здобувачів освіти

Викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Любов Сапон-Аблязова обговорила зі здобувачами групи ХЧ -2-4 презентації до теми «Ukrainian food» («Українська їжа»), які вони створили і представили. Дарія Булгакова представила тему «Ukrainian cuisine» («Українська кухня»). Ігор Корміч розповів про найпопулярніші українські страви, сало т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ukrainian food у презентаціях наших здобувачів освіти 11 квітня 2023