Н У Х Т

Ювілейна конференція «Європейські виміри сталого розвитку»

07 june 2023

Ювілейна конференція «Європейські виміри сталого розвитку»

1-2 червня 2023 р. на базі університету відбулася V Міжнародна науково-практична конференція «Європейські виміри сталого розвитку», організована кафедрою екології та екоменеджменту у рамках проєктів програми ЄС Еразмус+ Центр Європейського Союзу Жана Моне з Циклічної та Зеленої Економіки JM ECO (620627-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CoE), Стратегія відновлюваної енергетики ЄС як дороговказ для України (101085755 – JM RE – ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH) та Політика та кращі практики Європейського Союзу з управління академічними проєктами (101085243 – ProEU – ERASMUS-JMO-2022-HEITCH-RSCH).

Учасниками заходу стали колеги з різних куточків України, а також наші надійні партнери зі Швеції, Польщі, Чехії, Прибалтійських країн, Німеччини та Швейцарії.

Конференцію вітальним словом відкрив ректор нашого університету Олександр Шевченко, який тепло привітав учасників наукового зібрання й наголосив, що нові, актуальні тематики секцій, широка географія доповідачів, висока наукова цінність представлених результатів і корисні практичні рекомендації гідно презентують світовій науковій спільноті Україну, наш незламний дух, нашу боротьбу за свободу. Очільник університету побажав науковцям плідної роботи, цікавих дискусій і корисного обміну досвідом.

Науковців також привітали деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, завідувач кафедри екології та екоменеджменту Ігор Якименко.

Протягом двох насичених днів із майже ста заявлених доповідей і двохсот зареєстрованих учасників, заслухали і обговорили близько п’ятдесяти виступів із різних напрямів сталого розвитку та Євроінтеграції. Говорили про: російську агресію, як загрозу сталому розвитку Європи; економічну, екологічну, соціальну складову сталого розвитку та громадське здоров’я; новітні технології та Європейські студії для сталого розвитку.

Також у рамках конференції відбувся академічний Бізнес-форум «Відродимо Україну разом», на якому, зокрема, дослідження, які проводяться на кафедрі економічної теорії нашого університету, були представлені завідувачкою кафедри, докторкою економічних наук Інною Ситник. Вона розглянула актуальні питання макроекономічної та монетарної політики держави під час війни та представила стратегічні аспекти повоєнного розвитку економіки нашої країни. Науковиця зазначила, що широкомасштабна російська військова агресія призвела до серйозних проблем у економіці країн, проте, за належного управління та впровадження ефективних заходів Україна має потенціал досягти сталого розвитку.

За загальною оцінкою учасників конференції – попрацювали ефективно і зі взаємним збагаченням ідеями та ентузіазмом.

Крім публікації тез доповідей, за матеріалами Конференції формується і готується до видання щорічний збірник наукових статей «Європейські виміри сталого розвитку», який буде поданий для індексації у базі Scopus.

Дякуємо усім, хто долучився до участі у конференції й бажаємо наснаги й нових вагомих здобутків. Дякуємо ЗСУ за те, що ця зустріч відбулася!

Published on: 07-06-2023
Read also:
На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів стартували захисти бакалаврів 2021 року денної форми навчання

8 червня розпочали серію захистів кваліфікаційних бакалаврських робіт здобувачі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія». Завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, професор Василь Пасічний очолив Екзаменаційну комісію, до складу якої увійшли доценти Оксана Топчій, Олексан...

READ YOURSELF

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів стартували захисти бакалаврів 2021 року денної форми навчання 09 june 2021

Випускники ще чотирьох сертифікатних програм НУХТ отримали сертифікати про успішне завершення навчання

20 грудня свої сертифікати, що підтверджують успішне завершення навчання, отримали випускники чотирьох сертифікатних програм – «Харчові технології», «Технології в готельно-ресторанному бізнесі», «Косметологія» і «Впровадження систем управління безпечністю на підприємствах харчової промисловості». Винуватців свята тепло привітали проректор з науков...

READ YOURSELF

Випускники ще чотирьох сертифікатних програм НУХТ отримали сертифікати про успішне завершення навчання 20 december 2019

Навички soft skills у процесі

22 березня в умовах лабораторії кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів вперше відбулося лабораторне заняття з вибіркової дисципліни «Основи технології тортів і тістечок» для здобувачів другого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Харчові технології та інженерія...

READ YOURSELF

Навички soft skills у процесі 25 march 2024

Жіноча збірна команда університету – Чемпіон м. Києва і володар Кубку міста Києва з футзалу

25 квітня спортивний комплекс Національного університету фізичного виховання та спорту України прийняв кращі колективи V Чемпіонату м. Києва з футзалу серед жіночих студентських команд ЗВО сезону 2018-2019 рр., який відбувся під егідою Футбольної асоціації студентів м. Києва. Голова Федерації футболу м. Києва Ігор Кочетов нагородив медаллю ФФК II ...

READ YOURSELF

Жіноча збірна команда університету – Чемпіон м. Києва і володар Кубку міста Києва з футзалу 26 april 2019