Н У Х Т

Ювілейна конференція «Тренди lean-виробництва та пакування харчових продуктів» знову зібрала друзів

21 вересня 2021

Ювілейна конференція «Тренди lean-виробництва та пакування харчових продуктів» знову зібрала друзів

Десята, ювілейна Міжнародна науково-практична конференція «Тренди lean-виробництва та пакування харчових продуктів» знову зібрала друзів – провідних учених, фахівців, представників бізнесу, студентів і всіх, хто цікавиться розвитком харчової науки, техніки та технології.

Традиційно, конференція працювала у Міжнародному виставкому центрі в рамках виставок обладнання і технологій для харчової промисловості та упаковки «Inprodmash&Upakovka».

Понад 50 учасників із провідних українських університетів і наукових установ, а також університетів Білорусі, Азербайджану, Аргентини, Болгарії, Грузії та Німеччини виявили бажання взяти участь у конференції, надіславши презентації та тези доповідей.

Учасників і гостей привітали представники організаторів заходу – проректор з наукової роботи нашого університету Сергій Токарчук і заступник директора Науково-дослідного інституту продовольчих ресурсів НААН України Любомир Хомічак.

Пленарне засідання продовжилося презентаціями актуальних нині для світової наукової спільноти і бізнесу тем, а найбільший інтерес у аудиторії викликали такі доповіді:

  • професор Любомир Хомічак зацікавив аудиторію питаннями грамотності споживачів відносно вибору харчових продуктів для здорового харчування, розвіяв міфи про корисність або шкідливість деяких продуктів і презентував розробки Інституту продовольчих ресурсів НААН України;
  • керівник офісу з управління операційною ефективністю провідного українського агрохолдінгу Євгеній Ковнір представив шляхи зниження виробничих витрат і поліпшення виробничої ефективності на підприємствах харчової промисловості;
  • про інновації у виробництві екологічних пакувальних матеріалів, і, зокрема, використання полівінілового спирту у процесі виготовлення упаковки, розповіла доцентка нашого університету Оксана Шульга;
  • представник адміністрації Інституту продовольчих ресурсів, к.т.н. Сергій Вербицький презентував цікаві та смачні розробки м’ясних продуктів і шляхи оптимізації їх складу;
  • про використання методів оброблення рідинних систем дискретно-імпульсним введенням енергії у харчовій, хімічній та фармацевтичній промисловості розповіла професорка Інституту технічної теплофізики НАН України Ірина Дубовкіна;
  • професор нашого університету Микола Якимчук презентував своє бачення перспектив розвитку методів діагностики мехатронних систем пакування.

Не менш актуальними були доповіді творчої молоді нашого університету: аспірант Олександр Козак представив розробки та ряд закономірностей вакуумного охолодження хліба; про удосконалення процесу надтонкого подрібнення компонентів косметичних і фармацевтичних засобів розповіла аспірантка Катерина Грінінг, а їх колега Борис Михайлик навів ряд розробок із удосконалення процесу вагового дозування і пакування в’язко-пластичних харчових продуктів.

Робота конференції не обмежується пленарним засіданням, і продовжиться у онлайн-форматі у наступні декілька тижнів. Свої наукові розробки представлять як наші, так і провідні вчені світу.

Про всі заходи конференції можна дізнатися на сайті http://sw.nuft.edu.ua/res і веб-ресурсах нашого університету.

За результатами конференції незабаром буде оприлюднений збірник тез доповідей, а у кінці року – збірник англомовних статей (звернемо увагу – кожна стаття отримає ідентифікатор DOI, а збірник із часом планується включити до наукометричних баз).

Оргкомітет висловлює подяку шановним доповідачам за цікаві та насичені доповіді, а всім учасникам – за підтримку і активну дискусію. 

Опублікований: 21-09-2021
Читайте також:
Час готуватися до наступного етапу вступної кампанії на бакалавра

Сьогодні о 18:00 завершується прийом заяв вступників на бакалавра. І вже завтра, 1 серпня, всі вступники мають перевірити статус своїх заяв у е-кабінеті. Звертаємо увагу, у конкурсному відборі братимуть участь тільки заяви зі статусом «Допущено до конкурсу» (для заяв, поданих на бюджет) і «Допущено до конкурсу (навчання за кошти фізичних і юридичн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Час готуватися до наступного етапу вступної кампанії на бакалавра 31 липня 2024

Професійне самовдосконалення викладачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Викладачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки к.т.н., доцентка Анастасія Деренівська успішно завершила позапланове підвищення кваліфікації – повний курс «Цифрові інструменти Google для освіти» за базовим, середнім і поглибленим рівнями від ТОВ «Академія цифрового розвитку», яке тривало з 3 по 30 жовтня 2022 року. Метою програми було формув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійне самовдосконалення викладачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 01 листопада 2022

На кафедрі біотехнології і мікробіології готують команду для участі у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

24-26 квітня 2018 р. кафедра біотехнології і мікробіології НУХТ проводить ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології, в якому візьмуть участь студенти з 16 ВНЗ України. Завідувач кафедри, професор Тетяна Пирог разом із викладачами Юрієм Пенчуком та Оксаною Скроцькою готують команду НУХТ до участі в олімпіаді. Цьогоріч переможцями...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі біотехнології і мікробіології готують команду для участі у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 13 квітня 2018