Н У Х Т

Ювілейна конференція «Тренди lean-виробництва та пакування харчових продуктів» знову зібрала друзів

21 вересня 2021

Ювілейна конференція «Тренди lean-виробництва та пакування харчових продуктів» знову зібрала друзів

Десята, ювілейна Міжнародна науково-практична конференція «Тренди lean-виробництва та пакування харчових продуктів» знову зібрала друзів – провідних учених, фахівців, представників бізнесу, студентів і всіх, хто цікавиться розвитком харчової науки, техніки та технології.

Традиційно, конференція працювала у Міжнародному виставкому центрі в рамках виставок обладнання і технологій для харчової промисловості та упаковки «Inprodmash&Upakovka».

Понад 50 учасників із провідних українських університетів і наукових установ, а також університетів Білорусі, Азербайджану, Аргентини, Болгарії, Грузії та Німеччини виявили бажання взяти участь у конференції, надіславши презентації та тези доповідей.

Учасників і гостей привітали представники організаторів заходу – проректор з наукової роботи нашого університету Сергій Токарчук і заступник директора Науково-дослідного інституту продовольчих ресурсів НААН України Любомир Хомічак.

Пленарне засідання продовжилося презентаціями актуальних нині для світової наукової спільноти і бізнесу тем, а найбільший інтерес у аудиторії викликали такі доповіді:

  • професор Любомир Хомічак зацікавив аудиторію питаннями грамотності споживачів відносно вибору харчових продуктів для здорового харчування, розвіяв міфи про корисність або шкідливість деяких продуктів і презентував розробки Інституту продовольчих ресурсів НААН України;
  • керівник офісу з управління операційною ефективністю провідного українського агрохолдінгу Євгеній Ковнір представив шляхи зниження виробничих витрат і поліпшення виробничої ефективності на підприємствах харчової промисловості;
  • про інновації у виробництві екологічних пакувальних матеріалів, і, зокрема, використання полівінілового спирту у процесі виготовлення упаковки, розповіла доцентка нашого університету Оксана Шульга;
  • представник адміністрації Інституту продовольчих ресурсів, к.т.н. Сергій Вербицький презентував цікаві та смачні розробки м’ясних продуктів і шляхи оптимізації їх складу;
  • про використання методів оброблення рідинних систем дискретно-імпульсним введенням енергії у харчовій, хімічній та фармацевтичній промисловості розповіла професорка Інституту технічної теплофізики НАН України Ірина Дубовкіна;
  • професор нашого університету Микола Якимчук презентував своє бачення перспектив розвитку методів діагностики мехатронних систем пакування.

Не менш актуальними були доповіді творчої молоді нашого університету: аспірант Олександр Козак представив розробки та ряд закономірностей вакуумного охолодження хліба; про удосконалення процесу надтонкого подрібнення компонентів косметичних і фармацевтичних засобів розповіла аспірантка Катерина Грінінг, а їх колега Борис Михайлик навів ряд розробок із удосконалення процесу вагового дозування і пакування в’язко-пластичних харчових продуктів.

Робота конференції не обмежується пленарним засіданням, і продовжиться у онлайн-форматі у наступні декілька тижнів. Свої наукові розробки представлять як наші, так і провідні вчені світу.

Про всі заходи конференції можна дізнатися на сайті http://sw.nuft.edu.ua/res і веб-ресурсах нашого університету.

За результатами конференції незабаром буде оприлюднений збірник тез доповідей, а у кінці року – збірник англомовних статей (звернемо увагу – кожна стаття отримає ідентифікатор DOI, а збірник із часом планується включити до наукометричних баз).

Оргкомітет висловлює подяку шановним доповідачам за цікаві та насичені доповіді, а всім учасникам – за підтримку і активну дискусію. 

Опублікований: 21-09-2021
Читайте також:
Поповнюється перелік успішно акредитованих освітніх програм університету

27 червня на черговому засіданні Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти прийняло рішення про акредитацію ще трьох освітньо-професійних програм першого (бакалаврського) рівня вищої освіти і однієї освітньо-наукової програми третього (доктор філософії) рівня вищої освіти нашого університету. Схвальні відгуки експертних груп і висо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поповнюється перелік успішно акредитованих освітніх програм університету 04 липня 2023

Гостьова лекція індійських фахівців для здобувачів освіти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

13 червня 2023 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася гостьова лекція «Розуміння та основи Аюрведи, основні принципи аюрведичних харчових звичок» аюрведичного лікаря-кардіолга Джаянта Кумар Даса і представника Global Heartfuintss Institute в Україні, члена Української асоціації Аюрведа-Йоги Арнаба Ройчурамоні. На ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція індійських фахівців для здобувачів освіти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 16 червня 2023

Наші професорка і випускник – у числі експертів з відбору «амбасадорських» вин

Корпорація «Укрвинпром» представила членів Дегустаційної комісії IV Всеукраїнського відбору офіційних вин-амбасадорів. Надзвичайно приємно, що до числа професіоналів із беззаперечним авторитетом у виноробній галузі, що визначатимуть найкращі вина України, які увійдуть до міжнародного проєкту «Українське вино – частина світової культурної спадщини ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші професорка і випускник – у числі експертів з відбору «амбасадорських» вин 27 серпня 2025

Атестаційний екзамен – успішний фініш здобувачів освітньо-професійної програми «Технології харчування»

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся успішний атестаційний екзамен здобувачів бакалаврського рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування». Здобувачі-технологи продемонстрували свої знання з профільних дисциплін і, незважаючи на онлайн-формат, підтверд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Атестаційний екзамен – успішний фініш здобувачів освітньо-професійної програми «Технології харчування» 21 червня 2022