Н У Х Т

Ювілейна конференція «Тренди lean-виробництва та пакування харчових продуктів» знову зібрала друзів

21 вересня 2021

Ювілейна конференція «Тренди lean-виробництва та пакування харчових продуктів» знову зібрала друзів

Десята, ювілейна Міжнародна науково-практична конференція «Тренди lean-виробництва та пакування харчових продуктів» знову зібрала друзів – провідних учених, фахівців, представників бізнесу, студентів і всіх, хто цікавиться розвитком харчової науки, техніки та технології.

Традиційно, конференція працювала у Міжнародному виставкому центрі в рамках виставок обладнання і технологій для харчової промисловості та упаковки «Inprodmash&Upakovka».

Понад 50 учасників із провідних українських університетів і наукових установ, а також університетів Білорусі, Азербайджану, Аргентини, Болгарії, Грузії та Німеччини виявили бажання взяти участь у конференції, надіславши презентації та тези доповідей.

Учасників і гостей привітали представники організаторів заходу – проректор з наукової роботи нашого університету Сергій Токарчук і заступник директора Науково-дослідного інституту продовольчих ресурсів НААН України Любомир Хомічак.

Пленарне засідання продовжилося презентаціями актуальних нині для світової наукової спільноти і бізнесу тем, а найбільший інтерес у аудиторії викликали такі доповіді:

  • професор Любомир Хомічак зацікавив аудиторію питаннями грамотності споживачів відносно вибору харчових продуктів для здорового харчування, розвіяв міфи про корисність або шкідливість деяких продуктів і презентував розробки Інституту продовольчих ресурсів НААН України;
  • керівник офісу з управління операційною ефективністю провідного українського агрохолдінгу Євгеній Ковнір представив шляхи зниження виробничих витрат і поліпшення виробничої ефективності на підприємствах харчової промисловості;
  • про інновації у виробництві екологічних пакувальних матеріалів, і, зокрема, використання полівінілового спирту у процесі виготовлення упаковки, розповіла доцентка нашого університету Оксана Шульга;
  • представник адміністрації Інституту продовольчих ресурсів, к.т.н. Сергій Вербицький презентував цікаві та смачні розробки м’ясних продуктів і шляхи оптимізації їх складу;
  • про використання методів оброблення рідинних систем дискретно-імпульсним введенням енергії у харчовій, хімічній та фармацевтичній промисловості розповіла професорка Інституту технічної теплофізики НАН України Ірина Дубовкіна;
  • професор нашого університету Микола Якимчук презентував своє бачення перспектив розвитку методів діагностики мехатронних систем пакування.

Не менш актуальними були доповіді творчої молоді нашого університету: аспірант Олександр Козак представив розробки та ряд закономірностей вакуумного охолодження хліба; про удосконалення процесу надтонкого подрібнення компонентів косметичних і фармацевтичних засобів розповіла аспірантка Катерина Грінінг, а їх колега Борис Михайлик навів ряд розробок із удосконалення процесу вагового дозування і пакування в’язко-пластичних харчових продуктів.

Робота конференції не обмежується пленарним засіданням, і продовжиться у онлайн-форматі у наступні декілька тижнів. Свої наукові розробки представлять як наші, так і провідні вчені світу.

Про всі заходи конференції можна дізнатися на сайті http://sw.nuft.edu.ua/res і веб-ресурсах нашого університету.

За результатами конференції незабаром буде оприлюднений збірник тез доповідей, а у кінці року – збірник англомовних статей (звернемо увагу – кожна стаття отримає ідентифікатор DOI, а збірник із часом планується включити до наукометричних баз).

Оргкомітет висловлює подяку шановним доповідачам за цікаві та насичені доповіді, а всім учасникам – за підтримку і активну дискусію. 

Опублікований: 21-09-2021
Читайте також:
Монолітний тил для наших захисників

Традиційно червень – спекотна пора для студентства: останні пари, практика, іспити, захист дипломів, випускні, а ще ж у кожної групи свій розклад, свій графік. Корективи в студентське життя вносить і воєнне сьогодення з онлайн-навчанням і географічне розмаїття місць проживання студентів, наразі це різні регіони України, а то й зарубіжжя. Але, не зв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Монолітний тил для наших захисників 01 липня 2022

Бакалаври-обліковці вразили рівнем кваліфікаційних робіт

На кафедрі обліку і аудиту відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів денної форми здобуття освіти освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 071 «Облік і оподаткування». Здобувачі вищої освіти гідно представили кваліфікаційні роботи. Спектр тематик робіт, представлених на розгляд екзаменаційній комісії, був надзвичайно широкий і цікавий....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бакалаври-обліковці вразили рівнем кваліфікаційних робіт 27 червня 2024

Профорієнтаційний вересень на підготовчому відділенні НУХТ

Разом із початком чергового навчального року в нашому університеті нових обертів набирає і профорієнтаційна робота. Головні її організатори і натхненники – фахівці підготовчого відділення Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету. Тож 7 вересня 2022 р. завідувачка підготовчого відділення Валентина Кудіна завітала до ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний вересень на підготовчому відділенні НУХТ 08 вересня 2022

День захисника України по-свалявськи

У Свалявському технічному коледжі нашого університету на вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг народу відбулося свято Дня захисника України. У рамках святкування працювала виставка творчих робіт про Збройні Сили України. Відбулися змагання студентів під гаслом «Коз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День захисника України по-свалявськи 16 жовтня 2018