Н У Х Т

Ювілейна конференція «Тренди lean-виробництва та пакування харчових продуктів» знову зібрала друзів

21 september 2021

Ювілейна конференція «Тренди lean-виробництва та пакування харчових продуктів» знову зібрала друзів

Десята, ювілейна Міжнародна науково-практична конференція «Тренди lean-виробництва та пакування харчових продуктів» знову зібрала друзів – провідних учених, фахівців, представників бізнесу, студентів і всіх, хто цікавиться розвитком харчової науки, техніки та технології.

Традиційно, конференція працювала у Міжнародному виставкому центрі в рамках виставок обладнання і технологій для харчової промисловості та упаковки «Inprodmash&Upakovka».

Понад 50 учасників із провідних українських університетів і наукових установ, а також університетів Білорусі, Азербайджану, Аргентини, Болгарії, Грузії та Німеччини виявили бажання взяти участь у конференції, надіславши презентації та тези доповідей.

Учасників і гостей привітали представники організаторів заходу – проректор з наукової роботи нашого університету Сергій Токарчук і заступник директора Науково-дослідного інституту продовольчих ресурсів НААН України Любомир Хомічак.

Пленарне засідання продовжилося презентаціями актуальних нині для світової наукової спільноти і бізнесу тем, а найбільший інтерес у аудиторії викликали такі доповіді:

  • професор Любомир Хомічак зацікавив аудиторію питаннями грамотності споживачів відносно вибору харчових продуктів для здорового харчування, розвіяв міфи про корисність або шкідливість деяких продуктів і презентував розробки Інституту продовольчих ресурсів НААН України;
  • керівник офісу з управління операційною ефективністю провідного українського агрохолдінгу Євгеній Ковнір представив шляхи зниження виробничих витрат і поліпшення виробничої ефективності на підприємствах харчової промисловості;
  • про інновації у виробництві екологічних пакувальних матеріалів, і, зокрема, використання полівінілового спирту у процесі виготовлення упаковки, розповіла доцентка нашого університету Оксана Шульга;
  • представник адміністрації Інституту продовольчих ресурсів, к.т.н. Сергій Вербицький презентував цікаві та смачні розробки м’ясних продуктів і шляхи оптимізації їх складу;
  • про використання методів оброблення рідинних систем дискретно-імпульсним введенням енергії у харчовій, хімічній та фармацевтичній промисловості розповіла професорка Інституту технічної теплофізики НАН України Ірина Дубовкіна;
  • професор нашого університету Микола Якимчук презентував своє бачення перспектив розвитку методів діагностики мехатронних систем пакування.

Не менш актуальними були доповіді творчої молоді нашого університету: аспірант Олександр Козак представив розробки та ряд закономірностей вакуумного охолодження хліба; про удосконалення процесу надтонкого подрібнення компонентів косметичних і фармацевтичних засобів розповіла аспірантка Катерина Грінінг, а їх колега Борис Михайлик навів ряд розробок із удосконалення процесу вагового дозування і пакування в’язко-пластичних харчових продуктів.

Робота конференції не обмежується пленарним засіданням, і продовжиться у онлайн-форматі у наступні декілька тижнів. Свої наукові розробки представлять як наші, так і провідні вчені світу.

Про всі заходи конференції можна дізнатися на сайті http://sw.nuft.edu.ua/res і веб-ресурсах нашого університету.

За результатами конференції незабаром буде оприлюднений збірник тез доповідей, а у кінці року – збірник англомовних статей (звернемо увагу – кожна стаття отримає ідентифікатор DOI, а збірник із часом планується включити до наукометричних баз).

Оргкомітет висловлює подяку шановним доповідачам за цікаві та насичені доповіді, а всім учасникам – за підтримку і активну дискусію. 

Published on: 21-09-2021
Read also:
Інтерв’ю телеканалу LIVE дали викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

У всьому світі Міжнародний день пива відзначається у першу п’ятницю серпня. Cвяткування Дня пива розпочалося у 2007 році у м. Санта-Круз (штат Каліфорнія, США) за ініціативи власника бару Джессі Авшаломова. Міжнародний день пива – чудовий привід, щоб насолодитися найпопулярнішим у світі алкогольним напоєм. Це дійсно глобальне свято, яке відзначают...

READ YOURSELF

Інтерв’ю телеканалу LIVE дали викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 11 august 2021

Лекції від експерта служби SES на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

У рамках міжнародної програми організації SES (Senior Expert Service, Germany), заснованої за підтримки провідних бізнес-асоціацій та уряду Німеччини, на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулися лекції за участю експерта з Німеччини, доктора природничих наук Martin Ehret. Згідно з планом проєкту, розробленим на кафедрі,...

READ YOURSELF

Лекції від експерта служби SES на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 03 february 2021

Учасники гуртка мехатроніки та робототехніки представлятимуть Україну у фіналі хакатонів «#Green4Europe» у Німеччині

З 24 листопада по 1 грудня 2021 р. в онлайн-форматі в Україні, Грузії та Німеччині відбулася серія хакатонів «#Green4Europe» для країн східної Європи, мета яких – об’єднати майбутніх лідерів та амбітних змінотворців різних країн для втілення власних інноваційних ідей по вирішенню нагальних екологічних проблем. Співорганізаторами хакатонів виступил...

READ YOURSELF

Учасники гуртка мехатроніки та робототехніки представлятимуть Україну у фіналі хакатонів «#Green4Europe» у Німеччині 06 december 2021

Вдячні за допомогу!

Шановні випускники, студенти, співробітники та роботодавці! Адміністрація Національного університету харчових технологій висловлює вам вдячність за ваші людські якості: добросердечність, чуйність, людяність та активну громадську позицію. Щиро дякуємо вам за благодійну допомогу у відновлені будівель студентського кампусу, пошкоджених під час обстр...

READ YOURSELF

Вдячні за допомогу! 19 september 2023