Н У Х Т

Фінальний захист цьогорічних аспірантів кафедри біотехнології і мікробіології

08 february 2023

Фінальний захист цьогорічних аспірантів кафедри біотехнології і мікробіології

2 лютого 2023 року відбувся третій захист дисертацій аспірантів кафедри біотехнології і мікробіології. У цей день свою роботу «Біоконверсія суміші відпрацьованої олії та С2-С6–субстратів у мікробний екзополісахарид етаполан» представляв один із кращих вихованців кафедри Андрій Вороненко.

До складу разової спеціалізованої вченої ради увійшли: доктор технічних наук, доцент, завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков (голова ради), рецензентки – кандидатка технічних наук, доцентка, деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, кандидатка біологічних наук, доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько; опонентки – докторка технічних наук, професорка, в.о. декана факультету біотехнології і біотехніки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Тетяна Тодосійчук та кандидатка біологічних наук, асистентка кафедри біохімії ННЦ «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ганна Андріяш.

Дисертаційна робота була присвячена дослідженню можливості біоконверсії суміші рафінованої і відпрацьованої соняшникової олії та С2-С6–субстратів (ацетат, етанол, меляса) у мікробний екзополісахарид етаполан та встановленню умов культивування Acinetobacter sp. ІМВ В-7005, які б забезпечували максимальні показники синтезу цільового продукту на цих змішаних субстратах.

Для досягнення поставленої мети здобувачем під час захисту були представлені результати теоретичних та експериментальних досліджень особливостей синтезу етаполану на суміші енергетично нерівноцінних (олія та ацетат, олія та меляса) та енергетично надлишкових (олія та етанол) субстратів, а також продемонстровано можливість успішної заміни рафінованої соняшникової олії у змішаних субстратах на значно дешевшу відпрацьовану олію. Встановлено умови культивування продуцента на досліджуваних змішаних ростових субстратах, при яких концентрація етаполану була найвищою і досягала 16-18 г/л.

Члени спеціалізованої ради поставили здобувачеві ряд дискусійних питань, на які він успішно надав аргументовані та розгорнуті відповіді.

За результатами захисту, на підставі результатів відкритого голосування Андрію Вороненку присуджено ступінь доктора філософії у галузі знань 16 «Хімічна та біоінженерія» за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія».

Вітаємо молодого науковця з успішним захистом і бажаємо йому наснаги для подальших наукових звершень!

Published on: 08-02-2023
Read also:
До Міжнародного дня волонтера: як здобувачі освіти факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка волонтерили...

Сьогодні, 5 грудня, в Україні та світі відзначають Міжнародний день волонтера. Студентська рада факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка, очолювана Поліною Ляхович, і активні першокурсниці спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з початку навчального року неодноразово долучалася до волонтерської діяльності. Серед волонтерських проєктів, уч...

READ YOURSELF

До Міжнародного дня волонтера: як здобувачі освіти факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка волонтерили... 05 december 2024

VIII Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбулася на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

19 березня на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулася VIII Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі», присвячена 135-річчю Національного університету харчових технологій. У конференції взяли участь викладачі та студенти нашого університету, інших закладів вищої о...

READ YOURSELF

VIII Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбулася на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 20 march 2019

Випускникам сертифікатних програм НУХТ вручили сертифікати про успішне завершення курсів

18 червня відбулося урочисте вручення сертифікатів випускникам сертифікатних програм «Професія сомельє і науково-практичні основи дегустації вин та алкогольних напоїв» і «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». У церемонії взяли участь проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, начальник навчально-методичного управл...

READ YOURSELF

Випускникам сертифікатних програм НУХТ вручили сертифікати про успішне завершення курсів 18 june 2019

Здобувачі освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» – активні учасники міжнародних вебінарів

У період карантину група закладів вищої освіти Швейцарії (Swiss Education Group, SEG), яка є міжнародним освітнім партнером кафедри готельно-ресторанної справи, активно організовує вебінари на актуальні для студентів теми у сфері гостинності. Серед спікерів – представники академічної спільноти SEG і провідні фахівці готельно-ресторанного бізнесу. ...

READ YOURSELF

Здобувачі освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» – активні учасники міжнародних вебінарів 12 june 2020