Н У Х Т

Фінальний захист цьогорічних аспірантів кафедри біотехнології і мікробіології

08 лютого 2023

Фінальний захист цьогорічних аспірантів кафедри біотехнології і мікробіології

2 лютого 2023 року відбувся третій захист дисертацій аспірантів кафедри біотехнології і мікробіології. У цей день свою роботу «Біоконверсія суміші відпрацьованої олії та С2-С6–субстратів у мікробний екзополісахарид етаполан» представляв один із кращих вихованців кафедри Андрій Вороненко.

До складу разової спеціалізованої вченої ради увійшли: доктор технічних наук, доцент, завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков (голова ради), рецензентки – кандидатка технічних наук, доцентка, деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, кандидатка біологічних наук, доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько; опонентки – докторка технічних наук, професорка, в.о. декана факультету біотехнології і біотехніки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Тетяна Тодосійчук та кандидатка біологічних наук, асистентка кафедри біохімії ННЦ «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ганна Андріяш.

Дисертаційна робота була присвячена дослідженню можливості біоконверсії суміші рафінованої і відпрацьованої соняшникової олії та С2-С6–субстратів (ацетат, етанол, меляса) у мікробний екзополісахарид етаполан та встановленню умов культивування Acinetobacter sp. ІМВ В-7005, які б забезпечували максимальні показники синтезу цільового продукту на цих змішаних субстратах.

Для досягнення поставленої мети здобувачем під час захисту були представлені результати теоретичних та експериментальних досліджень особливостей синтезу етаполану на суміші енергетично нерівноцінних (олія та ацетат, олія та меляса) та енергетично надлишкових (олія та етанол) субстратів, а також продемонстровано можливість успішної заміни рафінованої соняшникової олії у змішаних субстратах на значно дешевшу відпрацьовану олію. Встановлено умови культивування продуцента на досліджуваних змішаних ростових субстратах, при яких концентрація етаполану була найвищою і досягала 16-18 г/л.

Члени спеціалізованої ради поставили здобувачеві ряд дискусійних питань, на які він успішно надав аргументовані та розгорнуті відповіді.

За результатами захисту, на підставі результатів відкритого голосування Андрію Вороненку присуджено ступінь доктора філософії у галузі знань 16 «Хімічна та біоінженерія» за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія».

Вітаємо молодого науковця з успішним захистом і бажаємо йому наснаги для подальших наукових звершень!

Опублікований: 08-02-2023
Читайте також:
Отримувати кращі результати для забезпечення міжнародних стандартів якості освіти прагнуть викладачі кафедри маркетингу

Забезпечення якості освіти обумовлюється розширенням компетенції професійно-викладацького складу нашого університету. Яскравим зразком постійного саморозвитку є кафедра маркетингу. Доцент кафедри Вікторія Стеценко відвідала черговий тренінг проекту «Медіа Мозок», організований провідним телеканалом України «СТБ». Захід спрямований на опанування су...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Отримувати кращі результати для забезпечення міжнародних стандартів якості освіти прагнуть викладачі кафедри маркетингу 08 листопада 2018

Про лідерство в індустрії гостинності – здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

18 червня відбувся черговий англомовний освітній вебінар від міжнародного партнера кафедри готельно-ресторанної справи Swiss Education Group (SEG). Участь у заході у рамках вивчення навчальної дисципліни «Основи гостинності» брали здобувачі 1 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Формат – панельна дискусія від управлінців міжнародної г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про лідерство в індустрії гостинності – здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 22 червня 2020

Вітаємо переможців!

В університеті визначили переможців І туру ХIV Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка. Учасники гідно змагалися за перемогу. Переможцями стали: І місце – Вікторія Миколайчук (Навчально-науковий інститут харчових технологій). ІІ місце – Максим Кранін, Софія Гольдман, Софія Киричок (усі – Навчально-науковий ін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо переможців! 25 грудня 2023