Н У Х Т

Якість страв як рушій змін: здобувачі ОПП «Технології харчування» на глобальному гастрономічному трендовому вебінарі

08 квітня 2025

Якість страв як рушій змін: здобувачі ОПП «Технології харчування» на глобальному гастрономічному трендовому вебінарі

Бакалаври четвертого курсу освітньої програми «Технології харчування» у межах дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства» (лектор – професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, гарант освітньої програми Олег Кузьмін) взяли участь у міжнародному вебінарі «Can't Miss Menu Trends for 2025 – Navigating the Evolving Landscape of Restaurant Menus», організованому Національною ресторанною асоціацією (National Restaurant Association).

Подію модерував Чад Моутрей, віцепрезидент з досліджень та знань, а головною спікеркою виступила Гелен Джейн Херн, старша директорка корпоративних програм. Захід став важливим джерелом знань про майбутні зміни у сфері ресторанного бізнесу, зокрема у підходах до формування якісного меню.

Серед основних тем, які були розкриті під час вебінару, – популяризація страв корейської, в’єтнамської та філіппінської кухонь, що поєднують автентичність, складність смаку та сучасні кулінарні техніки. Особливу увагу було приділено таким трендам, як колд брю, гарячий мед, ферментовані продукти, креативні спритзи, а також напої з підвищеною функціональністю – «велнес-дрінки».

Важливе місце серед трендів займає сталість: використання локальних інгредієнтів, зменшення харчових відходів, відповідальне ставлення до навколишнього середовища. Це напряму впливає на якість страв як ключову характеристику сучасного ресторану. Страви майбутнього – це поєднання смаку, користі, технологічної досконалості та екологічної свідомості.

Участь у вебінарі дала нашим здобувачам освіти можливість краще зрозуміти роль якісних страв у конкурентоспроможності ресторану, ознайомитися з глобальними підходами до формування меню, що відповідає очікуванням сучасного споживача, а також отримати практичні орієнтири для власної професійної реалізації в індустрії харчування.

Опублікований: 08-04-2025
Читайте також:
Майстер-клас з харчової біотехнології для київських ліцеїстів

У захоплюючий світ, де мікроорганізми творять свої маленькі дива, вирушили учні ліцею №242 на майстер-класі, який відбувся в одній із навчальних лабораторій кафедри біотехнології і мікробіології. Старший викладач кафедри Віктор Удимович розпочав із теоретичної частини, де учасники ознайомилися з будовою мікроскопа, його принципами роботи та особли...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас з харчової біотехнології для київських ліцеїстів 02 грудня 2024

Інноваційні методи навчання на кафедрі технології оздоровчих продуктів

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулася захоплююча та інформативна відкрита лекція, присвячена важливій темі в галузі харчової промисловості – використанню консервантів, антиоксидантів та антибіотиків у виробництві харчових продуктів. Доцентка кафедри Світлана Камінська представила здобувачам групи ОП-4-7 матеріал, в якому традиційні м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні методи навчання на кафедрі технології оздоровчих продуктів 07 лютого 2024

До журі на кращу наукову роботу Малої академії наук України увійшов доцент кафедри фізики НУХТ

Із початком нового року кафедра фізики факультету біотехнології та екологічного контролю активно включилася до профорієнтаційної роботи. Доцент кафедри Михайло Лазаренко представляв університет у якості члена журі на обласному конкурсі на кращу наукову роботу Малої академії наук України для учнівської молоді випускних класів, який відбувся в селищ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До журі на кращу наукову роботу Малої академії наук України увійшов доцент кафедри фізики НУХТ 20 лютого 2019

Відкриття Центру Європейського Союзу в університеті

В університеті розпочинає роботу Центр Європейського Союзу Жана Моне з Циклічної та Зеленої Економіки. Це стало можливим завдяки тому, що команда науковців університету у співпраці з колегами з університетів з ЄС та України виборола цього року одну з найпрестижніших номінацій проєктів Жана Моне програми Еразмус+ – Центри Досконалості Жана Моне. Пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкриття Центру Європейського Союзу в університеті 03 листопада 2020