Н У Х Т

Як мистецтво може стати магнітом для туристів досліджували другокурсниці

31 жовтня 2025

Як мистецтво може стати магнітом для туристів досліджували другокурсниці

30 жовтня другокурсниці спеціальності «Туризм і рекреація» поринули у світ української історії та культури. Наші майбутні фахівчині з туризму відвідали Національний музей Тараса Шевченка у Києві, де детально вивчали його виставкові експозиції. Мета цього візиту – здобути практичні знання про культурно-історичні об'єкти, навчитися інтегрувати музейні експозиції у захоплюючі туристичні маршрути та зрозуміти, як мистецтво може стати магнітом для туристів.

Що досліджували студенти?

Біографію та творчість. Зосередилися на хронологічно-тематичному принципі висвітлення життєвого шляху Кобзаря, що є ключовим елементом для розроблення історико-культурних турів.
Шевченка-художника. Оглянули оригінальні малярські й графічні твори митця, а також сучасні виставки, присвячені його впливу на українське мистецтво.
Музейний менеджмент. Аналізували організації простору, використання сучасних інтерактивних рішень та атріуму, що слугує додатковим виставковим простором.
Практику екскурсознавства. Оцінювали тематичні екскурсії («Шевченко-художник», «Шевченко-офортист») як зразки для створення власних туристичних продуктів.

Ці знання допоможуть нашим студенткам створювати автентичні та глибокі тури з тим самим «ВАУ-ефектом», про який вони нещодавно говорили на гостьовій лекції Олени Безрук.

Опублікований: 31-10-2025
Читайте також:
Майстер-клас «PNEUMO-MUSIC» від фахівців кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

У День відкритих дверей НУХТ кафедра мехатроніки та пакувальної техніки презентувала інноваційне навчальне обладнання для залучення нових абітурієнтів. У навчально-науковій лабораторії «Пневматика та пневмоприводи» доцент кафедри Людмила Кривопляс-Володіна разом із завідувачем кафедри, професором Анатолієм Соколенком провели майстер-клас «PNEUMO-M...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас «PNEUMO-MUSIC» від фахівців кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 08 жовтня 2018

Презентація наукових здобутків магістрантів кафедри експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів вперше відбувся науковий семінар, присвячений презентації наукових здобутків здобувачів освітнього ступеня «Магістр», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», отриманих за результатами вивчення дисципліни «Науково-дослідницький практикум». Подібний формат дозвол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація наукових здобутків магістрантів кафедри експертизи харчових продуктів 01 червня 2022

Благодійний челендж факультету біотехнології та екологічного контролю

Зима – дуже важкий час для пернатих і лісових мешканців. Через холод їм потрібно ще більше енергії, яку вони можуть отримати лише з їжі. Але їжу часто ховають сніг і лід, плодів на деревах майже не залишається. За короткий світловий день важко знайти необхідну кількість корму. Саме тому так важливо підгодовувати пташок, білочок та інших тваринок вз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Благодійний челендж факультету біотехнології та екологічного контролю 22 січня 2022

НУХТ у першій тридцятці: оприлюднений рейтинг закладів вищої освіти ТОП-200

Оприлюднені результати шістнадцятого академічного рейтингу українських закладів вищої освіти ТОП-200 Україна-2022, у якому наш університет посів 29 місце з 200 представлених у рейтингу закладів вищої освіти. Укладачі рейтингу враховували всебічну діяльність університетів і сучасні тенденції розвитку вищої освіти, що зазнає глибинних змін у результ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ у першій тридцятці: оприлюднений рейтинг закладів вищої освіти ТОП-200 07 липня 2022