Н У Х Т

Хімічне шоу «Чудеса хімії»

19 квітня 2018

Хімічне шоу «Чудеса хімії»

У рамках декади хімічних дисциплін Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ відбулося хімічне шоу «Чудеса хімії».

На сучасному етапі життя людства ніяк не можна обійтися без хімічних знань. Зараз, коли люди синтезують, добувають та використовують мільйони хімічних речовин кожному необхідно розуміти, що без знання хімії, не можна повноцінно використовувати ті чи інші засоби для свого існування. Хімія – це цікава, магічна наука.

На хімічному шоу студентам був представлений ряд хімічних дослідів – «Хімічний вулкан», «Фараонові змії», «Дим без вогню», «Вогонь без сірників». Також студенти переглянули відеоролики про сучасні матеріали та відеофільм «Матеріалізація ефіру».

Сьогодні хімія навкруги нас, вона поруч із нами. Хімічні знання застосовуються і в металургії, і в текстильній промисловості, і в харчовій. І дійсно слова Михайла Ломоносова стали реальністю: «Широко простягає хімія руки свої у справи людські… Куди не глянемо, скрізь постають перед очима нашими успіхи її старанності». Проте є ще наукові грані, які незбагненні та потребують наукового пояснення.

Опублікований: 19-04-2018
Читайте також:
Творчо підійшли до виконання міжкафедральної кваліфікаційної роботи магістранти кафедр технології молока і молочних продуктів і технології консервування

Захисти магістерських робіт на кафедрах технології молока і молочних продуктів і технології консервування завершилися успішним представленням випускниками міжкафедральної комплексної кваліфікаційної роботи «Розробка нових видів молоковмісних продуктів з натуральними плодовими та овочевими наповнювачами». Екзаменаційна комісія у складі завідувача к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Творчо підійшли до виконання міжкафедральної кваліфікаційної роботи магістранти кафедр технології молока і молочних продуктів і технології консервування 27 лютого 2017

Успішна акредитація освітньої програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» – основна оцінка підготовки фахівців високого рівня

В університеті успішно завершилася акредитація освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія». Експертна комісія працювала у складі завідувача кафедри аналітичної хімії та хімічної технології харчових добавок і косметичних засобів Державного вищого навч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішна акредитація освітньої програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» – основна оцінка підготовки фахівців високого рівня 24 січня 2019

Магістранти долучаються до вебінарів для науковців від «Clarivate»

У 2024 році компанія Clarivate продовжує проводити вебінари та пропонує дві серії цих онлайн-заходів – «Clarivate Essential» і «Research Smarter». Clarivate є власником і виробником потужних ресурсів та інструментів, що допомагають науковцям проводити, аналізувати, презентувати наукові дослідження на світовому рівні. 25 січня 2024 року у серії «R...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти долучаються до вебінарів для науковців від «Clarivate» 02 лютого 2024

Професійна орієнтація триває

Кафедра технології ресторанної і аювердичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка регулярно здійснює профорієнтаційну роботу з потенційними вступниками. При цьому значна увага приділяється взаємодії з іншими структурними підрозділами НУХТ, що дозволяє забезпечити наскрізний процес навчання здоб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійна орієнтація триває 18 липня 2023