Н У Х Т

Ювілей, як добра нагода або продовження професійного вдосконалення нашими викладачами

29 жовтня 2018

Ювілей, як добра нагода або продовження професійного вдосконалення нашими викладачами

27 жовтня викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Надія Шерстюк відвідала конференцію для викладачів англійської мови Innovative Conference for Teachers: Changing Minds, організовану International House Kyiv з нагоди 65-річчя з дня заснування першої школи мережі та 25-річчя діяльності в Україні. International House World Organisation (IHWO) – це міжнародна мережа мовних шкіл і світовий лідер у викладанні іноземних мов і підготовці викладачів.

Більше ніж сто викладачів із різних куточків нашої країни та Східної Європи взяли участь у конференції, яка  включала презентації, інтерактивні заняття та тематичні пленарні засідання, де були розглянуті найбільш важливі питання сьогодення у викладанні мови: необхідність реформації системи освіти та хто має бути центром освітніх реформ; інновації у викладанні англійської мови; співпраця та обмін міжнародним досвідом.

Учасники конференції мали змогу поділитися своїм баченням того, як зробити вивчення мови більш легким і природнім, як зробити простір класу спільною, безпечною зоною, де студенти відчувають себе комфортно і готові вчитися. Правильна мотивація, зацікавленість – ось що, на думку доповідачів, потрібно для підвищення результативності навчального процесу. Обговорювалося також важливе питання щодо здібностей і якостей, якими  має бути наділений справжній викладач.

Тьютор курсів, усний екзаменатор міжнародних іспитів FCE, CAE, інспектор International House World Organisation Глен Стендіш докладно розповів про адаптацію навчальних матеріалів до умов життя. Зміст підручників є досить штучним середовищем для вивчення англійської мови, тому доповідач акцентував увагу на деяких практичних засобах залучення студентів до використання англійської мови в реальному житті. Розмовні завдання, за його думкою, слід робити більш реальними і життєвими, а отже, й більш приємними та ефективними.

Викладач International House Kyiv Фаєк Шоубаш поділився своїм досвідом використання паралельного методу у викладанні мови, який полягає в тому, що два курси мови на різних рівнях працюють паралельно, але залежать один від одного.

Викладач, ADOS International House Kyiv Рікі Бленд виступив щодо сприйняття англійської мови на слух («Phonology for Listening: Navigating the Jungle of English Listening»), порівнявши її з мандрівкою через джунглі.

На цьому семінарі викладачі отримали практичний досвід використання методів, які можуть допомогти студентам застосовувати знання про фонологію як мачете, щоб орієнтуватися в цих густих джунглях і перетворити їх на чудовий англійський сад.

Ця, безумовно, інформативна та продуктивна конференція стала ще одним кроком на шляху вдосконалення вітчизняної практики викладання англійської мови.

Опублікований: 29-10-2018
Читайте також:
Представники НУХТ на масштабній профорієнтаційній події

19 жовтня викладачі НУХТ взяли участь у профорієнтаційному заході, Ярмарку професій, організованому Володарським районним центром зайнятості Київської області. Подія мала місце у Володарському районному будинку культури і зібрала понад 260 відвідувачів із володарських загальноосвітніх шкіл № 1 та № 2, володарської школи-інтернату та володарського ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Представники НУХТ на масштабній профорієнтаційній події 22 жовтня 2018

У Департаменті навчання та розвитку персоналу мережі «Сільпо» захищали свої кваліфікаційні роботи кращі магістранти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

У рамках співпраці між ТОВ «Сільпо-Фуд» та Навчально-науковим інститутом харчових технологій НУХТ, 20 лютого 2019 року відбувся захист магістерських робіт у Департаменті навчання та розвитку персоналу мережі «Сільпо». Кращі студенти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, які навчалися за освітньою програмою «Технології зберігання, консервув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Департаменті навчання та розвитку персоналу мережі «Сільпо» захищали свої кваліфікаційні роботи кращі магістранти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 22 лютого 2019

Хімічний лекторій для вступників розпочав новий сезон

Уже не перший рік викладачі кафедри харчової хімії нашого університету проводять серію хімічних лекторіїв для майбутніх вступників. Цього року перший лекторій відбувся 13 листопада і розпочався із зустрічі з минулорічними слухачами, а нині вже успішними здобувачами освіти нашого університету Надією Магден (група ХТ-1-13), Віталієм Кияницею (група ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хімічний лекторій для вступників розпочав новий сезон 15 листопада 2021

Про реалізацію мрій з факультетом готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка

18 червня 2022 року адміністрація факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка та колективи випускових кафедр гостинно зустрічали майбутніх абітурієнтів зі всієї України на Дні відкритих дверей. Профорієнтаційну онлайн-зустріч модерувала відповідальна за профорієнтаційну роботу факультету, доцентка кафедри тех...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про реалізацію мрій з факультетом готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка 20 червня 2022