Н У Х Т

Хімік-технолог на сучасному підприємстві – гостьова лекція для здобувачів спеціальності «Хімічна технологія»

05 грудня 2023

Хімік-технолог на сучасному підприємстві – гостьова лекція для здобувачів спеціальності «Хімічна технологія»

Днями відбулася гостьова лекція для студентів освітньо-професійної програми «Хімічна технологія» спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія», яку на запрошення доцентки Тетяни Бойчук прочитав стейкхолдер, генеральний директор ТОВ «УКРІНТЕКС» Олександр Топка.

Лекція від фахівця-практика була надзвичайно цінною та корисною для здобувачів і викладачів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, адже за плечима Олександра багаторічний досвід роботи на ПрАТ «АЗОТ», де він пройшов шлях від апаратника до начальника зміни в цеху синтезу аміаку, та успішний досвід побудови і управління сучасним хімічним підприємством.

На лекції розглянули актуальні питання відображені в основних кейсах роботи хіміка-технолога з побудови виробничої лінії: від вибору сировини, лабораторних досліджень, підбору хімічного реактора, масштабування технології і до упаковки готової продукції та екологічних аспектів хімічного виробництва.

Лектор акцентував увагу на важливості відвідування галузевих виставок, адже саме там можна ознайомитися з передовими досягненнями науки і техніки, спонукав студентів наполегливо вчитися, не боятися робити помилки і впевнено йти до мети. Звісно ж, знання ділової англійської мови за професійним спрямуванням значно підвищує шанси на успіх! Також Олександр поділився актуальною інформацією щодо зацікавленості іноземних інвесторів вкладати капітал в побудову нових і розвиток, відновлення існуючих хімічних підприємств України після закінчення війни.

До змістовної дискусії долучилися також викладачі кафедри процесів і апаратів харчових виробництв, так Ігор Житнецький подякував доповідачеві і запропонував співпрацювати при підготовці бакалаврів-хіміків. Слушні запитання щодо вітчизняного виробництва хімічних реакторів задала завідувачка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, професорка Тамара Носенко. З теплими словами вдячності і найкращими побажаннями від студентів звернулася староста третьокурсників Надія Магден.

Наприкінці лекції з вітальним словом до аудиторії звернулася гарантка освітньо-професійної програми «Хімічна технологія», доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олена Подобій, яка від колективу кафедри подякувала лектору за фахову і цікаву лекцію, розповіла про особливості підготовки фахівців з хімічної технології в НУХТ і наголосила на важливості комунікації з виробничниками, запросила й надалі продовжувати співпрацю задля набуття здобувачами та викладачами практичного досвіду з професійних питань.

Опублікований: 05-12-2023
Читайте також:
Німецький експерт прочитав лекцію для викладачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася лекція за участю експерта з Німеччини, доктора природничих наук Martin Ehret. Темою цієї лекції була обрана проблема утворення гліцидилових ефірів та 3-монохлорпропандіолу у харчових продуктах. Більшу увагу експерт приділив питанню вмісту цих сполук у кондитерських виробах із в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Німецький експерт прочитав лекцію для викладачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 31 травня 2021

Сумління і натхнення приносять Президентську стипендію

Здобувачі освіти факультету біотехнології та екологічного контролю, які демонструють високі результати у навчанні і науковій діяльності, традиційно серед стипендіатів Президента України. Цього року на здобуття стипендії Президента був висунутий і підтриманий вченими радами і факультету, і університету третьокурсник кафедри біотехнології і мікробіо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сумління і натхнення приносять Президентську стипендію 07 липня 2022

Педагогічна практика: відкриваємо мікросвіт разом!

Наскільки захопливим може бути світ під мікроскопом відкрили здобувачі першого курсу спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» під час першої, нарешті дійсно справжньої лабораторної роботи в лабораторії, опановуючи тему «Організація мікробіологічної лабораторії. Будова мікроскопа, техніка мікроскопії» в рамках дисципліни «Біологія клітин». Цю ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагогічна практика: відкриваємо мікросвіт разом! 04 квітня 2025

Лабораторне заняття третьокурсників на підприємстві ТОВ «Елітфуд»

Переваги лабораторних занять, проведених в умовах виробництва, порівняно з іншими видами навчальної роботи, полягають у тому, що вони інтегрують теоретичні знання, формують практичні навички і уміння здобувачів освіти в одному навчальному процесі. Такі заняття дають змогу поєднати навчання та ознайомлення зі сучасним виробництвом, враховувати швидк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторне заняття третьокурсників на підприємстві ТОВ «Елітфуд» 08 вересня 2025