Н У Х Т

Популярно про автоматизацію

11 жовтня 2024

Популярно про автоматизацію

Сьогодні завідувач кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка Ярослав Смітюх прочитав онлайн-лекцію «Цікаве про автоматизацію та робототехніку» для учнів дев’ятих і десятих класів яворівського ліцею імені Осипа Маковея.

Зі вступним словом до присутніх звернулася заступниця декана факультету автоматизації і комп’ютерних систем Оксана Мулява. Вона коротко розповіла старшокласникам про факультет і подякувала директорці ліцею Наталії Моржин, вчительці математики Оксані Пиж і вчительці географії Оксані Шульган, які допомогли організувати цей захід.

Ярослав Смітюх розповів про системи автоматики різного рівня та призначення – починаючи від побутових задач і закінчуючи корпоративними системами. Особлива увага була акцентована на автоматизоване керування сучасними кіберфізичними системами з використанням різних технологій, зокрема інтелектуальних алгоритмів керування, що входять до основних напрямків Industry 4.0.

У рамках онлайн-ознайомлення зі спеціальністю 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» та здобутками кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка старшокласників зацікавила робота конструкторського бюро кафедри, в якому був створений робот-піаніст.

Сподіваємося зустріти випускників ліцею серед здобувачів освіти нашого університету!

Опублікований: 11-10-2024
Читайте також:
На шляху до отримання жаданого звання «магістр» здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

15 лютого на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції розпочалися захисти магістрів зі спеціальності 181 «Харчові технології». Першопрохідцями виступили студенти освітнього напряму «Технології в ресторанному господарстві». На розсуд членів екзаменаційної комісії були представлені дипломні проекти: Лесі Волинської («Проект ресторану в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На шляху до отримання жаданого звання «магістр» здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 18 лютого 2019

Визначені переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології та інженерія»

11-12 квітня 2024 р. у форматі відеоконференції відбулася підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології та інженерія» 2023-2024 н.р. У конференції взяли участь 30 здобувачів із 16 закладів вищої освіти України: Національного університету харчових технологі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначені переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології та інженерія» 15 квітня 2024

Першокурсники-маркетологи взяли участь у навчальному тренінгу з політекономії

Майбутній фахівець економічного профілю повинен мати фундаментальну як теоретичну, так і практичну економічну підготовку, досконало володіти знаннями економічної теорії, вміти поповнювати і збагачувати та раціонально застосовувати їх на практиці. Дві групи першокурсників Навчально-наукового інституту економіки і управління спеціальності «Маркетинг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники-маркетологи взяли участь у навчальному тренінгу з політекономії 18 грудня 2018

За першу добу до нашого університету вже подано понад дві тисячі заяв від вступників на освітній ступінь «Бакалавр»

Станом на 15 липня до нашого університету вже подано понад 2 тисячі заяв для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти на денній та заочній формі. Середній конкурсний бал по університету складає майже три особи на одне бюджетне місце на денній формі і близько однієї – на заочній. Наразі найбіл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За першу добу до нашого університету вже подано понад дві тисячі заяв від вступників на освітній ступінь «Бакалавр» 15 липня 2021