До університету завітали представники Приватного акціонерного товариства «Ічнянський молочноконсервний комбінат» (ІМКК), промислово-інвестиційного холдингу «PRAVIO» головний радник з розвитку технологій Олена Кириняк (випускниця нашого університету) і головний радник з розвитку інженерних систем Петро Бахур.
Колег-харчовиків тепло вітали проректор з наукової роботи Олександр Шевченко, завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрій Маринін, завідувачка кафедри технології молока і молочних продуктів Галина Поліщук та доцентка кафедри Анастасія Пухляк.
Гості ознайомились із матеріально-технічною базою університету, з останніми науковими розробками нашого колективу. Вони були щиро вражені рівнем матеріально-технічного оснащення навчальних і наукових лабораторій кафедри технології молока і молочних продуктів, а також Проблемної науково-дослідної лабораторії і Центру колективного користування науковим обладнанням. Вирушаючи до НУХТ, виробничники мали надію отримати допомогу у вирішенні деяких технологічних питань свого підприємства. І, побувавши у структурних підрозділах НУХТ та поспілкувавшись із проректором з наукової роботи та фахівцями профільної кафедри, впевнилися, що зможуть реалізувати свої плани. Тож підсумком зустрічі стало рішення щодо співпраці компанії з проведення досліджень науковцями університету у форматі госпдоговірних тематик.
Слід зазначити, що це не перша зустріч фахівців ІМКК із керівництвом і викладачами НУХТ. Зокрема, у жовтні 2019 року на День відкритих дверей НУХТ завітала директор з управління персоналом ПрАТ «Ічнянський Молочноконсервний Комбінат» Катерина Дворянець, яка розповіла вступникам про перспективи працевлаштування випускників НУХТ на прикладі свого підприємства. Крім того, за підтримки керівництва підприємства проводилася профорієнтаційна робота з випускниками шкіл і профтехучилищ Прилуцького району Чернігівської області.
А президент ГК «PRAVIO», віце-президент Українського союзу промисловців та підприємців Валентин Запорощук виступив стейкхолдером при розробленні освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» підготовки магістра за спеціальністю 181 «Харчові технології» галузі знань 18 «Виробництво та технології».
Тож активна й різнопланова співпраця нашого колективу з потужним вітчизняним підприємством триває і набирає обертів. Проректор Олександр Шевченко подякував гостям за довіру до нашого навчального закладу й запевнив у подальшій всебічній підтримці українського виробника. Виробничники висловили щиру вдячність нашому колективу за співробітництво й, у свою чергу, запевнили у готовності надавати допомогу у підготовці висококваліфікованих фахівців.