Н У Х Т

Вступникам на замітку: видання НУХТ входять до переліку наукових фахових видань України

13 серпня 2020

Вступникам на замітку: видання НУХТ входять до переліку наукових фахових видань України

Вступники, що вже зараз задумуються не лише про вибір спеціальності, але й про своє можливе наукове майбутнє, безперечно звернуть увагу на наявність у закладі вищої освіти власних фахових наукових видань та їх статус.

У нашому університеті від самого свого створення одним із пріоритетних напрямків був і залишається розвиток наукових досліджень. А де дослідження – там і оприлюднення їх результатів. Тож наукові видання  завжди були невід’ємною частиною наукового процесу. Одні з них ведуть свій родовід від створення університету (тоді ще інституту), інші з’явилися не так давно, але вже заслужили беззаперечний авторитет серед фахівців.

У липні Міністерством освіти і науки України був затверджений оновлений  перелік наукових фахових видань України, в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора наук, кандидата наук та ступеня доктора філософії. І до цього переліку входять усі наукові видання, засновником яких є наш університет і низка видань, де він виступає співзасновником.

Зокрема, до категорії А віднесений «Ukrainian Food Journal», де публікуються праці за технічними спеціальностями.

У категорії Б – «Ukrainian Journal of Food Science» і «Наукові праці Національного університету харчових технологій» (обидва публікують статті за технічними і економічними спеціальностями), «Харчова промисловість» (технічні спеціальності), а також «Інтелект ХХІ», що видається спільно з Громадською організацією «Інститут проблем конкуренції» і публікує праці з економічних спеціальностей, та «Облік і фінанси», де НУХТ виступає співзасновником разом із Федерацією аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України, ННЦ «Інститут аграрної економіки» та низкою вишів.

Зауважимо, що два останні включені до переліку у 2020 році.

Ці журнали відомі не лише в Україні, але й за її межами. У складі їх редакційних колегій – відомі науковці з Нідерландів, Австрії, Франції, Португалії, Італії, Ірландії, Бразилії, Польщі, Туреччини, Болгарії, Румунії, Литви, Молдови, Білорусі, а публікації охоплюють всі спеціальності, за якими наш університет здійснює навчання.

Журнали індексуються наукометричними базами Index Copernicus, EBSCO, Google Scholar, UlrichsWeb, CABI full text, European Reference Index for the Humanities and the Social Sciences (ERIH PLUS), FSTA, Emerging Sourses Citaton Index (складова Web of Science) та ін.  

Тож наші здобувачі вищої освіти можуть бути у числі перших читачів кожного випуску, а також публікувати й власні статті на їх сторінках.

Широкий спектр наукових видань університету свідчить про високий рівень наших викладачів. Вступники можуть бути впевнені – у Національному університеті харчових технологій є кому навчати їх професійній майстерності, щоб стати конкурентними у сучасному світі!

Опублікований: 13-08-2020
Читайте також:
Педагогічною майстерністю діляться викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

17 березня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися відкриті лекційні заняття професорки Наталії Фролової і доцентки Ірини Силки, на які завітав викладацький склад кафедри разом із завідувачкою кафедри Олександрою Нєміріч. Наталія Фролова прочитала лекцію з дисципліни «Технологія аюрведичних харчових продуктів» для здобу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагогічною майстерністю діляться викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 18 березня 2021

Більшість рекомендацій вступники отримали за заявами з найвищою пріоритетністю

Триває відповідальний етап вступної кампанії до бакалаврату – підтвердження вибору місця навчання вступниками, які отримали рекомендації до зарахування на бюджет або на контракт за заявами з пріоритетністю. У нашому університеті 85% із загальної кількості вступників на бакалавра отримали рекомендації на навчання за своїм першим пріоритетом, і 93% ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Більшість рекомендацій вступники отримали за заявами з найвищою пріоритетністю 07 серпня 2025

У центрі уваги – органічна харчова промисловість

15 жовтня 2024 року в університеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція у сфері органічних харчових технологій «Органічна харчова промисловість: технології та маркетинг», організована Федерацією органічного руху України спільно з нашим університетом за підтримки Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського го...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У центрі уваги – органічна харчова промисловість 18 жовтня 2024

Здобувачі освіти надихаються прогулянками столицею

Яскравого сонячного дня 17 жовтня здобувачі освіти групи БТ-1-2 факультету біотехнології та екологічного контролю разом із кураторкою, доценткою кафедри фізики та професійної безпеки Ольгою Євтушенко продовжили екскурсію столицею. Відвідавши виставку продукції вітчизняних виробників, що працювала у рамках ІІ форуму «Інноваційні підходи в промислов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти надихаються прогулянками столицею 18 жовтня 2024