Н У Х Т

Вступникам на замітку: видання НУХТ входять до переліку наукових фахових видань України

13 серпня 2020

Вступникам на замітку: видання НУХТ входять до переліку наукових фахових видань України

Вступники, що вже зараз задумуються не лише про вибір спеціальності, але й про своє можливе наукове майбутнє, безперечно звернуть увагу на наявність у закладі вищої освіти власних фахових наукових видань та їх статус.

У нашому університеті від самого свого створення одним із пріоритетних напрямків був і залишається розвиток наукових досліджень. А де дослідження – там і оприлюднення їх результатів. Тож наукові видання  завжди були невід’ємною частиною наукового процесу. Одні з них ведуть свій родовід від створення університету (тоді ще інституту), інші з’явилися не так давно, але вже заслужили беззаперечний авторитет серед фахівців.

У липні Міністерством освіти і науки України був затверджений оновлений  перелік наукових фахових видань України, в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора наук, кандидата наук та ступеня доктора філософії. І до цього переліку входять усі наукові видання, засновником яких є наш університет і низка видань, де він виступає співзасновником.

Зокрема, до категорії А віднесений «Ukrainian Food Journal», де публікуються праці за технічними спеціальностями.

У категорії Б – «Ukrainian Journal of Food Science» і «Наукові праці Національного університету харчових технологій» (обидва публікують статті за технічними і економічними спеціальностями), «Харчова промисловість» (технічні спеціальності), а також «Інтелект ХХІ», що видається спільно з Громадською організацією «Інститут проблем конкуренції» і публікує праці з економічних спеціальностей, та «Облік і фінанси», де НУХТ виступає співзасновником разом із Федерацією аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України, ННЦ «Інститут аграрної економіки» та низкою вишів.

Зауважимо, що два останні включені до переліку у 2020 році.

Ці журнали відомі не лише в Україні, але й за її межами. У складі їх редакційних колегій – відомі науковці з Нідерландів, Австрії, Франції, Португалії, Італії, Ірландії, Бразилії, Польщі, Туреччини, Болгарії, Румунії, Литви, Молдови, Білорусі, а публікації охоплюють всі спеціальності, за якими наш університет здійснює навчання.

Журнали індексуються наукометричними базами Index Copernicus, EBSCO, Google Scholar, UlrichsWeb, CABI full text, European Reference Index for the Humanities and the Social Sciences (ERIH PLUS), FSTA, Emerging Sourses Citaton Index (складова Web of Science) та ін.  

Тож наші здобувачі вищої освіти можуть бути у числі перших читачів кожного випуску, а також публікувати й власні статті на їх сторінках.

Широкий спектр наукових видань університету свідчить про високий рівень наших викладачів. Вступники можуть бути впевнені – у Національному університеті харчових технологій є кому навчати їх професійній майстерності, щоб стати конкурентними у сучасному світі!

Опублікований: 13-08-2020
Читайте також:
Різдвяний Movie Club

Наближається Різдво Христове – чудове свято любові та надії, найбільше свято в історії людства для усіх християн світу. Старші викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування Людмила Юрчук і Лариса Яненко провели чергове засідання Movie Club зі здобувачами першого курсу, груп ТІ-1-1 і ТІ-1-2 Навчально-наукового інституту харчових техноло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Різдвяний Movie Club 15 грудня 2023

Зворушливе свято прощання з випускниками відбулося на факультеті біотехнології та екологічного контролю

22 лютого у актовій залі університету дружна родина факультету біотехнології та екологічного контролю прощалася зі своїми цьогорічними випускниками-магістрами та бакалаврами. Ця зима для випускників стала особливою, адже вони перегорнули ще одну сторінку свого життя – закінчили університет, де їх життя було сповнене цікавих моментів, неймовірних п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зворушливе свято прощання з випускниками відбулося на факультеті біотехнології та екологічного контролю 25 лютого 2019

Літо – час відпочинку студентів і навчання викладачів

Літо дарує нам сонячне тепло, яскраві барви, нові враження від подорожей і можливість додати у скарбничку педагогічної майстерності нові здобутки. Нагодою набути влітку нові професійні «скіли» скористалася доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько, пройшовши онлайн-навчання за сертифікованою програмою «Академічна доброчесні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Літо – час відпочинку студентів і навчання викладачів 31 серпня 2021

Бібліотека у онлайн-режимі

Науково-технічна бібліотека університету з 8 по 24 січня 2021 р. не приймає відвідувачів і перейшла в режим дистанційної роботи у зв’язку зі введенням локдауну на території України. Фахівці бібліотеки продовжують надавати послуги онлайн. Зв’язатися з ними можна за допомогою сервісу «JivoSite» через вебсайт або за електронною адресою library@nuft.ed...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бібліотека у онлайн-режимі 15 січня 2021